Cemilbey-Ortaköy yolu Bakan’da

Uzun süredir yasal ve bürokratik engeller sonucu süreci uzayan Cemilbey - Ortaköy yolunun yapılması talebi Ulaştırma...

23 Aralık 2014 Salı 18:09
 Cemilbey-Ortaköy yolu Bakan’da


Uzun süredir yasal ve bürokratik engeller sonucu süreci uzayan Cemilbey - Ortaköy yolunun yapılması talebi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a iletildi.


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir’le birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile TBMM'de görüştü.


Görüşmede Uslu, Bakan Elvan'a, “Cemilbey-Ortaköy yolu önemsediğimiz önemli yollardan biri. Milletvekili seçildikten sonra ulaşım sorunu yaşayan ilçelerimizden Ortaköy'le ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde; 2009 - 2010 yılarında İl Özel İdaremiz tarafından 3,7 Milyon TL harcanılarak 5 Km'lik Fındıklı Geçişinin tamamlandığı, yol yapımı için herhangi bir altyapı hazırlığının yapılmadığını görmüştük. Yaptığımız çalışmalarla yaklaşık 36 km'lik "Cemilbey-Ortaköy İl Yolu Harita Mühendislik Hizmetleri Yersel Yöntemle Sayısal Hâlihazır Haritaların üretimi" işi açık ihale usulü ile 15.07.2013 tarihinde yapıldı. Geçtiğimiz Nisan ayında da teslim edilmişti. Hemen akabinde hazırlanan "Cemilbey - Ortaköy İl Yolu Etüt ve Proje Mühendislik Hizmetleri İşi" 8 Ağustos tarihinde ihale edilmesine rağmen Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar ve yasal süreler nedeniyle hala sözleşme imzalanamamıştır. Resmi sürecin hızlandırılması için destelerinizi bekliyoruz" dedi.


Bakan Elvan ise, “Tüm Türkiye'de Karayolu çalışmalarımız hızla sürüyor. Çorum'un yol gereksinimleriyle ilgili zaman zaman sizinle de görüşüyoruz. Ortaköy Yolu İhale hazırlığı için yapılan çalışmalar yasal süreler ve arazide yapılması gereken çalışmalardan dolayı ister istemez uzuyor. Proje yapım işi bir an önce sonuçlanıp tamamlandığında yapım işi ihalesi için gerekeni yapacağız" diye konuytu.


Uslu ayrıca yaptığı açıklamada, "Cemilbey - Ortaköy İl Yolu Etüt ve Proje Mühendislik Hizmetleri İşi ile ilgili süreci takip ediyoruz. En son 10 Aralık'ta Kamu İhale Kurumunun almış olduğu bir karar var. Yeni bir itiraz süreci yaşanmazsa yaklaşık olarak Ocak ayı sonuna doğru proje işi için sözleşme imzalanmış olur" dedi. Uslu, siyasetin elinde olmayan yasal itiraz, arazi çalışması ve bürokratik sorunları da dile getirerek, "Ak Parti iktidarıyla geçmişte yaşanan birçok sorun ortadan kalktı. Kaldırmaya da devam ediyoruz. Siyasiler olarak yapılması gerekenleri sonuna kadar yapıyoruz. Ancak kimse bizi ihale yetkilisi, onay mercii veya teknik personel olarak görmemelidir" diye konuştu. 



Son Güncelleme: 23.12.2014 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165