Ceritoğlu’ndan seçim turu

AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Türk sağlık sisteminin en önemli...

14 Mayıs 2015 Perşembe 14:20
Ceritoğlu’ndan seçim turu

AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Türk sağlık sisteminin en önemli halkalarından biri olan eczacıların, yaşadıkları tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen ülkenin her köşesinde, gece, gündüz demeden insan sağlığı için verdikleri hizmet ile her türlü övgüyü hak ettiğini söyledi.

AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, Eczacılar Haftası nedeniyle bir dizi ziyaretlerde. Çorum’daki kamu ve özel hastanelerini ziyaret eden Ceritoğlu, burada görev yapan meslektaşlarını ziyaret ederek günlerini kutladı.

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Ceritoğlu, halkın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerdin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına üstün bir gayret ve özveriyle eczacıların yaşadıkları sıkıntıların giderilebilmesi için bugüne kadar çok sayıda düzenleme yapıldığını söyledi.

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler kanununda yapılan bir çok değişiklikle eczacılık sektörüne reform niteliğinde çok sayıda yenilik kazandırıldığı gibi, sektörün yaşadığı sıkıntılarında büyük oranda çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Ceritoğlu, 6197 sayılı yasa ile eczacılık mesleğinin çalışma şartlarından tanımlamasına kadar her alanda değişiklik yapıldığını hatırlattı.

Eczacılık ve eczane tanımının güncel ve modern şartlara uygun bir şekilde yeniden yapıldığı yasayla eczacılara ayrıca yeni istihdam alanlarının oluşturulduğunu kaydeden Ceritoğlu, eczanelerin cirosuna göre yardımcı eczacı ve ikinci eczacı çalıştırma zorunluluğu getirildiğini ifade etti.

Nüfusa göre eczane açılması ile ilgili düzenleme getirildiğini anlatan Ceritoğlu, “Artık 3 bin 500 kişiye bir eczane düşüyor. Yine yasa ile Eczacı Odalarının yıllardır mücadele ettiği muvazzalı eczaneler hakkında sert yaptırımlar getirildi. Muvazzalı eczanenin tespiti halinde eczacıya 5 yıl meslekten men cezası getirildi. Artık eczaneler Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ilaç paralarını ne zaman alacaklarına ilişkin bir kaygı yaşamıyor. Çünkü yapılan düzenlemelerle eczanelere ödemelerin tam zamanında yapılması sağlandı. Kasım 2014'te yürürlüğe giren Eczacılıkla Uzmanlık Yasası ile gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ilgili eğitimi alan eczacılar uzman eczacı olabiliyor. Bu kapsamda klinik eczacılık ve fitofarmasi dallarında uzman eczacılığın önü açılmış oldu. Sağlık hizmetlerinin gelişen niteliklerine göre eczacıların da hazırlanması bu yasa sayesinde sağlandı” dedi.

AK Parti olarak eczacılarımızın hiçbir gelecek kaygısı yaşamadan görevlerini yerine getirebilmesi, eczacılık sektöründeki işleyişin ideal seviyeye ulaşması ve eczacılık mesleğinin eczacılara yüklediği halk sağlığının nöbetçisi olma misyonunu en iyi şekilde yerine getirebilmelerinin sağlanması için gereken tüm çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Ceritoğlu, “Ancak dünya standartlarında örnek bir sisteme kavuşabilmek ve en ideal olanı yakalamak adına, önümüzdeki dönemde neler yapabiliriz; bunun da istişaresini yine eczacılarımızla, eczacılarımızı temsil eden sivil toplum kuruluşu ve odalarımızla birlikte yapacağız. Eczacı-SGK, eczacı-hastane, eczacı-doktor, eczacı-hasta ilişkilerinin yanı sıra eczacılarla ilaç sektörü arasında yaşanan pürüzlerin giderilmesi ve eczacılarımızın maddi bir kaygı taşımadan en kaliteli hizmeti vatandaşlarımıza sunması önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında yer almaktadır. AK Parti olarak eczacılarımızın hiçbir gelecek kaygısı yaşamadan görevlerini yerine getirebilmesi, eczacılık sektöründeki işleyişin ideal seviyeye ulaşması ve eczacılık mesleğinin eczacılara yüklediği halk sağlığının nöbetçisi olma misyonunu en iyi şekilde yerine getirebilmelerinin sağlanması için gereken tüm çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecektir. Eczacılık sektörünün bugüne kadar çözüme kavuşturduğumuz pek çok sorunun yanı sıra 2015 yılında yapılan ve Eczacıların mevcut durumu ile taleplerini gösteren araştırmaları da göz önünde bulundurarak sektörün talepleri ve eczacıların ekonomik durumlarının daha da güçlendirilmesi için önümüzdeki dönemde gereken tüm çabaların titizlikle yürütüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Eczacılık mesleğinin itibarını daha da yükseltebilmek ve eczanelerimizi yaşatabilmek için sektörde bulunan tüm paydaşların katkısına ihtiyaç bulunduğunu belirtiyor bu vesile ile tüm Eczacılarımızın 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü kutluyor, hayırlı ve bereketli çalışmalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI CERİTOĞLU’NDAN HEMŞİRELERE ÇİÇEK

AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hemşirelik Haftası kapsamında Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Ceritoğlu, hemşirelere çiçek takdim etti.

Hemşireliğin şefkat ve sabır ile yapılan profesyonel ve bir o kadar da kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Ceritoğlu, “Hemşirelik mesleğindeki başarının temelinde sevgi ve saygı yatar çünkü hemşireler hiçbir ayrım gözetmeksizin bireylere ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır, bunun yanında yardıma muhtaç insanlara da hizmet eder. En zor zamanlarda acıları dindirip, güler yüzleriyle gönüllere su serpen hemşirelerimiz, çalışkanlıkları ve fedakârlıklarıyla insan yaşamı için çok önemli olan bu mesleği en zor şartlar altında dahi layığıyla icra etmektedirler. Büyük bir özveriyle hayatlarını insan sağlığına adamış olan kıymetli hemşirelerimizin Hemşireler Gününü en içten duygularımla kutluyor, çalışma hayatlarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HASTALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Hemşirelik Haftası nedeniyle hemşireleri ziyaret eden Ceritoğlu, daha sonra yatan hastaları da ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Ceritoğlu, onlarla sohbet ederek bir taleplerinin olup, olmadığını sordu.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin her geçen gün sağlık hizmetlerinde çıtayı yükselttiğini belirten Ceritoğlu, sağlık hizmetlerinde Çorum’un tercih edilir bir konuma gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.Ceritoğlu, özveriyle görevlerini ifa eden tüm sağlık personeline teşekkür etti.

AK PARTİLİ ADAY’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, örnek bir kampanyaya imza attı.

Çorum L Tipi Cezaevini ziyaret eden AK Partili aday Lütfiye İlksen Ceritoğlu, burada bulunan kadın hükümlülere kitap bağışında bulundu.

Herkesin evinde veya işyerinde kitaplar olduğunu dile getiren Ceritoğlu, “Kitaplarımızı toplumun hizmetine sunmamız lazım. Kitapları herkesin kullanımına açmak ve okuyan toplum oluşturmak temel görevimiz olmalıdır. Bu kitapların parmaklıklar arkasındaki tutuklu ve mahkumlara da yeni ufuklar açmasını umut ediyoruz. Talep olduğunda yine kitap bağışı yaparız. AK Parti olarak eğitime önem veriyoruz. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 31.07.2018 01:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.