CHP 5 bin adet ‘And’ dağıttı

CHP teşkilatları Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi.

03 Ekim 2013 Perşembe 15:34
 CHP 5 bin adet ‘And’ dağıttı

CHP teşkilatları Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan parti yöneticileri adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Atlas,  yeni paketle cumhuriyet kazanımları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelik pervasızca saldırıların devam ettiğini iddia etti. Atlas, en son andın kaldırıldığını hatırlatarak, her ne olursa olsun, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonsuza dek yaşayacağını ve yaşatılacağını belirterek "En son andımız kaldırıldı. Acaba Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türklüğün neyinden korkmakta. Bu ülkede Türk bayrağı altında yaşayan herkes Türk'tür." dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Velican Çalıkuşu ise,  Başbakan'ın açıkladığı demokrasi paketinin ülkeyi kaosa sürüklemeye devam ettiğini savundu. Çalıkuşu, pakettin içinden demokrasi adına hiçbir şeyin çıkmadığını ileri sürerek, şu görüşlere yer verdi; "Kışın soğuğunda, yazın sıcağında andımız kaldırıldı. Sizler andımızı ve cumhuriyet ilkelerini kafamızdan nasıl çıkaracaksınız. 7 yaşımızdan beri andımızı okuyoruz, 70 yaşımızda da okumaya devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından CHP'liler hep bir ağızdan andı okudu. Ayrıca CHP'liler esnaf ve vatandaşlara andın yer aldığı 5 bin adet broşür dağıttı.

ADD tepkiye davet etti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer de, aynı konuşla ilgili dernek binasında basın açıklaması yaptı.

Demirer, siyasi iktidarın ‘demokratikleşme paketi’ adı altında, uzun süredir ülkenin gündeminde olan, terör örgütünün taleplerini de içeren ve büyük bir kısmı fiilen uygulanan kararlan resmen açıkladığını iddia etti. Demirer, şöyle dedi; “"Bu kararlar arasında, okullarımızda okutulan andımızın kaldırılması da bulunuyor. Siyasi iktidar andımızdan neden bu kadar rahatsız olmaktadır? Soruyu şöyle sormakta olanaklıdır, Türkiye'de kimler andımızdan rahatsız olurlar?

Anımsatıyoruz, BDP ve DTK (Demokratik Toplum Kongresi), geçtiğimiz Eylül ayında, 2013 yılı eğitim öğrettik yılı açılışında; "Ana dilde eğitim, kültürünü özgürce yaşayabilme ve kendini yönetebilme hakları önündeki engeller kaldırılmalıdır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz," açıklaması yapmışlardı.

Terör örgütü ile sürdürülen açılım sürecinde ulusal değerleri birer birer tasfiye eden siyasi iktidar, andımızı kaldırarak. "Türklük" vurgusunu millet tanımından "etnik köken" tanımlamasına evirerek, esas ayrışmanın temellerini atmaktadır. Bölücülük ve gericilik cumhuriyet tarihinin en uyumlu birlikteliğini yaşamaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Türkiye'nin ulus devlet kimliğiyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacını taşıyan, akıl ve bilimi rehber edinen öğretmenlerimiz ve öğrenci velileri başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızı demokratik tepkileriyle harekete geçmeye davet ediyoruz."





Son Güncelleme: 03.10.2013 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.