CHP adayını seçimle belirledi

CHP’liler Mecitözü Belediye Başkan Adayı ve İl Genel Meclisi adaylarını belirlemek için sandığa gitti.

17 Aralık 2018 Pazartesi 16:05
CHP adayını seçimle belirledi

CHP’liler Mecitözü Belediye Başkan Adayı ve İl Genel Meclisi adaylarını belirlemek için sandığa gitti.

Yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulunun 6 Aralık 2018 tarihinde almış olduğu kararla belediye başkan adaylıklarının eğilim yoklaması ile belirlenmesi kararlaştırılan yerler arasında bulunan Mecitözü İlçesi’nde yapılan eğilim yoklaması tamamlandı.

Gazi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen eğilim yoklamasında belediye başkan adaylığı için Atiye Yaşar ve Veli Aylar, İl Genel Meclisi üyeliği için de Haydar Erdem, Mustafa Tunç, Yaşar Sönmez ve Özcan Çetin yarıştı.

Seçimler, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve çok sayıda partilinin gözetiminde yapıldı. CHP’nin Mecitözü Belediye Başkan Adayı ve İl Genel Meclisi adaylarını belirlemek için yapılan eğilim yoklamasında Çorum Örgütü’nden yoğun katılım oldu.

CHP’liler ilçedeki eğilim yoklamasını takip etmek ve aday adaylarına destek vermek için sabah saatlerinde ilçeye akın etti.

Demokrasi şöleni havasında gerçekleştirilen eğilim yoklamasına Çorum’dan İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, İl Başkan Yardımcısı Güngör Atak, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl Yöneticileri Sadık Eral, Doğan Ergül, Necati Ergün, Mithat Yücel, Belediye Meclisi Üyeleri Tuncay Yılmaz, Naz Bulut, Merkez İl Genel Meclisi Aday Adayları Haydar Saran, Suat Atalay ve Eski Belediye Meclisi Üyelerinden Mehmet Tahtasız ile çok sayıda partili katıldı.

Seçimleri takip etmek üzere ilçeye gelen CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Mecitözü ilçesinde bir demokrasi şöleni yaşandığını söyledi.

CHP Ïl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi de seçimlerin bir demokrasi havası içinde geçtiğini belirtirken, tüm aday adaylarına başarılar dinledi.

Mecitözü İlçe Örgütü’ne kayıtlı üyeler, Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi için kurulan sandıklarda sabah 8’den itibaren oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona ermesiyle sayıma geçildi.

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada; “Bugün burada kaybeden yok, kazanan partimiz, kazanan demokrasidir. Burada kaybeden adayımız da yok, bir adayımız öne çıkmıştır. Tüm aday adaylarımızın sonuç ne olursa olsun, 31 Mart Yerel Seçimler sürecinde el ele, omuz omuza çalışacaklarına inanıyorum.” Dedi.

Sayımlar sonucunda, Belediye Başkan adaylığı için kayıtlı 358 üyeden 341’nin oy kullandığı eğilim yoklamasında Veli Aylar 248, Atiye Yaşar 89 oy alırken, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Öte yandan İl Genel Meclisi üyeliği için de 767 üye oy kullandı. Yapılan sayım sonucunda Özcan Çetin 354, Haydar Erdem 257, Yaşar Sönmez 222, Mustafa Tunç 161 oy aldı.

Son Güncelleme: 17.12.2018 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.