CHP Aşgın’ın o sözlerini eleştirdi

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü davetinde yaptığı konuşmasını eleştirdi.

16 Ocak 2020 Perşembe 15:19
CHP Aşgın’ın o sözlerini eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü davetinde yaptığı konuşmasının bir bölümünde ‘ahlak’ vurgusu yapmasını eleştirdi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlediğini, bu toplantıya gazetecilerin davet edildiğini hatırlatan Tüfekçi, “Toplantı sonunda bir konuşma yapan Aşgın, kendisini eleştiren gazetecileri ‘ahlaksız’ olarak tanımlamıştır. Gazetecileri ahlaklı-ahlaksız diye ayırmak kimsenin haddine değildir. Ev sahibi olduğunuz bir toplantıda, üstelik de gazetecilerin kendi gününü kutladığı bir günde böyle bir konuşma yapmak yakışık almamıştır. Tabiri caizse misafir çağırdınız, tokatlayıp gönderdiniz” dedi.

Belediye Başkanının ‘şehr-ül emin’ olarak tanımlandığını, yani şehrin emanet edildiği güvenilir kişi anlamına geldiğini dile getiren Tüfekçi, “Belediye Başkanı her konuda güven sağlamalı, şaibeli işlere kesinlikle bulaşmamalıdır. Şehrimizde belediye başkanı hakkında birtakım haberler yayınlanmıştır. Eğer bu haberler yalan haberse neden çıkıp açıklama yapmıyor. Haber doğru ise bu haberleri yapan, zaman zaman eleştiren gazetecilere ‘ahlaksız’ yakıştırması neyin nesi?” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Tüfekçi, bir belediye başkanının kendisi hakkında eleştiri yapan gazetecileri ‘ahlaksız’ diye tanımlamasını kabul edemeyeceklerini, gazetecilerin eleştirmek, gündeme getirmek gibi bir sorumluluğunun da bulunduğunu anlatarak, Belediye Başkanı Aşgın’ın objektif, tarafsız, net davranışlar sergilemesini, adaletli, dürüst, ilkeli yaklaşımlarda bulunmasını istedi.

‘BÖYLE Mİ ALİ OLACAKSINIZ?’

Belediye Başkanı Aşgın’ın göreve gelirken ve çeşitli açıklamalarında sürekli ‘Bizler ALİ olacağız. Yani ‘Adalet, Liyakat ve İstişare’ ile çalışacağız’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Tüfekçi, “Böyle mi A-L-İ olacaksınız?” diye sordu.

Tüfekçi, bir belediye başkanının kinden, nefretten, ayrımcılıktan uzak olması, kucaklayıcı, bütünleştirici olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 16.01.2020 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CFY 2020-01-16 17:31:05

Gazeteci ahlaksız hareket ettiyse ne yapacaklar diğer yanaklarını mı dönecekler.. Dürüst gazeteci ile ahlaksız gazeteci ancak böyle ayrılır.. Gazetecilik dokunulmazlık değildir..

Avatar
Ali 2020-01-16 16:24:43

Şevket Erzenden çıt yok. Üyelerine ahlaksız diyor adam susuyor. Neden acaba?

Avatar
crm 2020-01-17 08:04:42

tabi sizin "ahlak" ile ilgili bir probleminiz olmadığı için....

Avatar
BAY DOGRU 2020-01-18 22:57:00

TABİİ KENDİSİ GİBİ DEVLETİ ZARARA UĞRATMAYANLAR BABASININ ÇİFTLİGİ GİBİ BELEDİYEYE EŞ DOST DOLDURMAYANLAR AHLAKSIZ OLUR
YAZIK SANA YAZIK 4 SENE SENİNLE NASIL GEÇECEK ÇOK MERAK EDİYORUM

banner165