CHP'den Uslu'ya destek çağrısı

CHP İl Teşkilatı parti binasında yaptığı toplantıda AK Partili Salim Uslu'ya teşekkür etti.

03 Nisan 2018 Salı 15:40
CHP'den Uslu'ya destek çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı 7 Nisan Cumartesi günü düzenleyeceği Şeker Mitingi öncesinde parti binasında toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun şeker fabrikaları hakkında yapmış olduğu açıklama ile ilgili toplandıklarını belirterek, “Salim Uslu’yu daha önce de yapmış olduğu açıklamasından ötürü kutladığım gibi buradan bir kez daha kutluyor ve Salim Uslu nezdinde diğer AK Parti Çorum milletvekillerine ve AK Parti Çorum İl Başkanına, Salim Uslu’nun şeker fabrikaları ile ilgili yaptığı açıklamasına destek olmaları için açık mektup gönderiyorum.  Şeker fabrikalarının satılması yönünde atılan ilk adımdan bu yana hep şeker fabrikalarının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.  Çünkü emeğe, alın terine, çiftçimize, köylümüze değer veriyoruz. Çünkü ülkemize ve ülkemizin milli üretimine, milli değerlerine önem veriyoruz.” dedi.

Şeker fabrikalarının sadece şeker üreten tesisler olmadığını vurgulayan Suludere,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şeker fabrikaları satıldıktan sonra 5 yıl fabrikanın çalışması zorunlu, daha sonra ise fabrikaların çalışıp çalışmayacağı belli değil. Bu fabrikaları satın alınanlar tarafından 5 yılın sonunda kapatılacak ve Türkiye olarak şeker ithal etmeye başlayacağız. Bizim çiftimiz şeker pancarı üretemeyecek, işçilerimiz işsiz kalacak, başka ülkelerim işçisi çiftçisi  Türk milletinin sırtından para kazanacak. Türkiye'de artık bizim milli değerlerimiz yok sayılıyor. Gelin sözde değil özde milli olalım! Bir şeker fabrikası, çapa döneminde, hasat döneminde ve daimi olarak fabrikalarda toplamda  yaklaşık 360  bin kişiye iş kapısı sağlıyor. Satılmak istenen şeker fabrikalarının sağlığa etkisi ise tartışma konusu olmazken, nişasta bazlı şekerin kansere varan  etkileri artık bilimsel bir gerçektir.”

Suludere toplantı sonunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı 7 Nisan günü saat 11.00’de Hürriyet Meydanı’nda yapılacak Şeker Mitingi’ne tüm Çorumlular’ı davet etti.

CHP'liler daha sonra toplu halde Çorum PTT Şubesi'ne giderek, Çorum AK Parti Milletvekillerine Şeker Fabrikası'nın satılmamasına yönelik  mektup gönderdiler.

Son Güncelleme: 03.04.2018 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165