CHP dinliyor

CHP Milletvekilleri Çorum’a geldi, ilk olarak Sungurlu'da çiftçilerin sorunları dinliyor.

12 Haziran 2020 Cuma 14:42
CHP dinliyor

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Çorum’a geldi.


CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Ankara Milletvekili hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu bugün Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular. Konuk vekillere CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan eşlik etti.
CHP milletvekilleri, Ziraat Odası, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Baktat Gıda’nın yapmış oldukları faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi alıp, Sungurlu’nun Tarımını konuştuktan sonra İncesu köyünde çiftçiler ile görüştüler.

KÖSE SON AFETLERE DİKKAT ÇEKTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Son yaşanan doğal afetlerde zarar gören çiftçilerimiz ile sohbet edip, sıkıntılarını dinleyeceğiz. Yaptığımız araştırmalarda son bir ay doğal afet olmadı ama kısmen zarar gören çiftçilerimizi dinleyeceğiz” dedi.


ÇİFTÇİNİN ZARARINI YERİNDE TESPİT
Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise, “Türkiye’de 19 ilde son zamanlarda yaşanan iklim koşullarından ani yükseklik ani sıcaklık yükselmesinden Mayıs ayı içerisinde mevsim normallerinin altına sıcaklıkların düşmesi dolayı, Türkiye’de 46 ilde çok ciddi hasarlar var Çorum’da çok fazla bir zarar olmadığını öğrendik. Bu bizim için sevindirici bir olay bizim bu ziyaretler çiftçimizin doğal afetlerden kaynaklanan hasarlardan değil, son iki yıl içerisinde bir bütün olarak Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri heyetler halinde Anadolu’nun dört bir yanındaki illere gidiyor ve temaslarda bulunuyor. Biz bu amaçla hem Çorum’a ziyaret yapmak, varsa hasarlı olan yerler onları yerinde tespit etmek onlar hakkında rapor sunmak için buraya geldik. İlk ziyaretlerimiz Sungurlu’da başladı. Çorum merkez de devam edeceğiz. Bu çalışmalar çok faydalı oluyor. Hem milletvekilleri hem de örgüt için çok faydalı olduğunu gördük. Bu ziyaretlerimizle Çorum’u, Çorum’un tarımını ve ekonomisini sosyal kültürel hayatını yakından görme imkanımız olacaktır” diye konuştu.


ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ
Afyon Milletvekili Burcu Köksal da şöyle dedi; “Türkiye’de Mayıs ayı itibarı ile doğal afet yaşandı. Bu zaman zaman sıcaklığın yükselmesi ve yükselmesi ile birlikte aniden düşmesi ile yaşanan bir doğal felakettir. Bazı yerlerde de don olayı yaşandı. Bunlardan dolayı da çiftçinin ürünleri zarar gördü. Çorum’da bu don doğal afetlerden etkilenen bir bölge olduğu için yerinde bir inceleme yapıp, konunun mağdurları ile görüşüp, buna ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi olarak neler yapabiliriz ve bu mücadele de nasıl yer alabiliriz, nasıl katkı koyabiliriz diye görmeye geldik. Konunun mağdurları bizlere ulaştığı için ve bizlerden çözüm beklediği için ve yaşanan sıkıntıları nasıl çözülebileceği noktasında gerekli yerlerden bilgi alıp onlarla birlikte mücadele etmeyi öğrendik. Şimdide öğrendiğimiz bilgileri ve burada yaşananları görüp raporlaştırıp vatandaşın kötü ve zor gününde Cumhuriyet Halk Partisinin yanında olduğunu en azından yalnız olmadığını hissettirmek adına 19 ilde böyle bir görevlendirme yapıldı. Şuanda hepimiz alanlardayız. Çiftçilerimizi yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Bu günde inanıyorum ki verimli bir çalışma yapacağız. Çorum adına bir tane oy katkımız olursa ne mutlu bize” dedi.


Sungurlu’nun Sesi

Son Güncelleme: 12.06.2020 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.