CHP engellileri dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Engelliler Üst Kurulu Üyeleri, korunmaya muhtaç ve dezavantajlı kesimleri ziyaret ederek, sorunları ve çözüm

09 Ekim 2013 Çarşamba 19:49
 CHP engellileri dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Engelliler Üst Kurulu Üyeleri, korunmaya muhtaç ve dezavantajlı kesimleri ziyaret ederek, sorunları ve çözüm yollarını araştırdı.  CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'in başkanı olduğu kurul, Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Emekliler Derneği ve Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.

CHP heyetinin yaptığı ziyarette, CHP Engelliler Üst Kurulu Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Karadeniz Bölge Temsilcisi Atilla Tekcan, kurul üyeleri Hakkı Erman Eranıl ve Ali Ulusoy, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve yönetim kurulu üyeleri  hazır bulundu.


'Altı Nokta'dan sesli sistem talebi'

İlk ziyaret noktası olan Altı Nokta Körler Derneği'nde, Dernek Başkanı Ahıshalı  ziyaretten duyduğu memnuniyetini aktardığı konuşmasında, sorunlarını dile getirerek, çözümü hususunda CHP yöneticilerinden sesli sistem  talebinde bulundu.


'Balık tutmak istiyoruz'

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerine gösterdikleri hassasiyet ve yakın ilginin farkında olduklarını dile getiren Ahıshalı, maaşlarda ciddi bir iyileştirmenin olmasını beklediklerini söyledi. Bu konuda CHP yöneticilerinden kendileri adına bu sorunu gündeme getirilmesini isteyen Ahıshalı, "Bizlere balık tutmayı öğretsinler. Yeter ki engelliye engel olmasınlar. Mesela resmi işlemlerde neyi yapacağız bilemiyoruz. Bunun için bankalarda, devlet dairelerinde ve diğer alanlarda sesli sistemlerin daha aktif hale getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

CHP heyeti, Altı Nokta Körler Derneği'nin ardından Türkiye Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti. CHP İzmir Milletvekili  Güven, ziyaret sebeplerinin engelli haklarının korunması, geliştirilmesi ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, sözü Dernek Başkanı Hoşnut'a bıraktı.

Devletin akülü araç temini konusunda yaptığı katkıların olmadığı veya az olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyleyen CHP heyetinin sorularını cevaplandıran Hoşnut, gerekli prosedürlerin tamamlanması ve kanunla belirtilen şartların yerine getirilmesi durumunda, devletin 2 bin 100 TL'ye kadar karşıladığını sözlerine ekledi.


Hoşnut akülü araç kullananları uyardı

Dernek Başkanı Yusuf Hoşnut, sohbette akülü araç kullananlara da bazı mesajlar vermek istediğini dile getirerek, "Kış mevsiminin gelmesiyle havalar erken kararıyor. Akülü araçlarla akşam saatlerinde gezenler, araçlarını ışıklandırsın. Bunun kanun yönünden mevzuatları var. Uygulamayanlara ceza dahi var. Arkadaşlarımız, fosforlu kağıtlar takarak ve ışıklandırarak akşam saatlerinde araçlarını bu şekilde kullanmalı. Ayrıca sürücülerimiz de engelli aracı kullanan insanlara öncelik vermek konusunda hassas davranmalı." dedi.


İntibak yasası ve banka promosyonları gündeme geldi

Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı, kendilerini ziyarete gelen CHP heyetine  ise, intibak yasası ve banka promosyonları ile ilgili taleplerini aktardı.

Emeklilerin borçlarının çok olduğunun altını çizen Kınıklı, CHP yöneticilerinin desteklerini beklediklerini ifade ederek, "Biz emekliler mağduruz. Tek elle ses çıkmıyor. CHP'den destek bekliyoruz." diye konuştu.


'Şehit ve Gazi ailelerine tanınan haklar, Kore ve Kıbrıs Gazileri'ne verilsin'

Son olarak Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Muharrem Gül ve üyelerle sohbet ederek, taleplerini dinledi.  Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, hatırlanmak ve ziyaret edilmekten dolayı her zaman mutluluk duyduklarını aktardı. Dernek üyeleri,  gazi ve şehit ailelerinin çocuklarının istihdamına tanınan hakların, Kore ve Kıbrıs Gazileri için de tanınmasını beklediklerini ifade ettiler.

CHP Engelliler Üst Kurulu Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ise Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği ile Çorum'a geldiklerini belirterek, engelli vatandaşların sorunlarını üst kurulda toplayıp, meclis gündemine taşımayı amaçladıklarını söyledi.






Son Güncelleme: 09.10.2013 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.