CHP havaalanı inşaatından mesaj verdi

CHP yöneticileri havaalanı inşaatından AK Parti'nin yerel temsilcilerinin Çorumlu'ya verdiği demiryolu, polis okulu ve askeri birlik sözlerini hatırlattı.

03 Mart 2021 Çarşamba 18:07

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’da sanayinin, tarım, hayvancılık ve diğer sektörlerin hak ettiği seviyeye ulaşabilmesi için başta havaalanı, demiryolu gibi yatırımlar olmak üzere birtakım temel hizmetlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
Çorumluların 1995 yılında ihalesi yapılan ve inşaatı yarım bırakılan havaalanına halen kavuşamadığının hatırlatan Tahtasız, Yozgat AK Parti Merkez ilçe Başkanı Kürşat Kılıç’ın Çorumlularla alay etmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirttii.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve İl Başkan Yardımcısı Ali Bükücü ile birlikte Çorum Havaalanı inşaatında incelemeler yaptı.

26 YILDIR BEKLİYORUZ

1995 yılında ihalesi yapılan, 1996 yılında da temeli atılan ve inşaatına başlanılan Çorum Havaalanının 1998 yılında inşaatının durdurulduğunu ve 2002 yılında da tamamen rafa kaldırıldığını hatırlatan Tahtasız, 26 yıldır havaalanı bekleyen Çorumluların artık bu özlemlerine kavuşması gerektiğini kaydetti.

YOZGAT AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA GÖNDERME

Yozgat AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç’ın sosyal medya hesabından “Çorum havaalanın pistinin uzunluğu, bizim yeni yapılan havaalanı pistinden 100 metre uzun olacakmış” şeklinde bir paylaşım yaparak Çorumlularla alay etmesine tepki gösteren Tahtasız, Çorum’un artık üvey evlat muamelesi görmekten kurtarılması gerektiğini vurguladı.
Mehmet Tahtasız, “Çorum 1970’li yıllarda toprak sanayisi ile ön plana çıkmış, daha sonra bu sektörün makinalarının yapılmasıyla makine sektörü ile de adını duyurmuş, 1990’lı yıllarda Anadolu kaplanı olarak ün salmış, Türkiye’ye sanayi hamlesi ile yeni bir model olmuş bir ildir.

ASKERİ BİRLİK, POLİS OKULU...?

1995 yılında ihalesi yapılan, 1996 yılında da temeli atılan ve inşaatına başlanılan Çorum Havaalanı inşaatı 1998 yılında durdurulmuş ve 2002 yılında da tamamen rafa kaldırılmıştır.

Çorum’un 2019 yılı ihracat rakamları 1 milyar 539 milyon dolardır. Çorum, 2020 yılında da pandemi süreci olmasına rağmen 909 milyon dolar ihracat yapan bir il. Çorumlu sanayicilerimiz 7500 kişiye istihdam sağlamaktadır. İlimiz ayrıca Hititlerin başkentidir. Çalışkan bir Çorumlu olmasına rağmen maalesef şu anda Yozgat’a havalimanı yapılıyor, bizler kesinlikle kıskanmıyoruz. Daha iyileri yapılsın ancak Çorum da bu hizmetten mahrum bırakılmasın. Tokat’ın havalimanı ikincisi bitti. Kastamonu havalimanı açılmak üzere. Komşu illerimiz Samsun’da, Sinop’ta havalimanı var. Çorum’un ihracat rakamları bu illerden çok çok fazla olmasına rağmen hak ettiği yatırımı alamıyor” şeklinde konuştu.

Ülkeyi yöneten siyasi iktidara seslenen Tahtasız, “Çorum’a artık üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçin” dedi.

Tahtasız, Çorumluların artık bir an önce havaalanı, demiryolu, askeri birlik, polis okulu gibi temel yatırımlara kavuşması gerektiğini vurguladı.

Son Güncelleme: 03.03.2021 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halkçı 2021-03-03 18:35:27

CHP doğru siyaset yapıp bunları gündemde tusun, AKP çok oy kaybetti havaalanından dolayı Çorum'da, kaybetmesi de lazım.

Avatar
Mehmet 2021-03-03 19:38:45

Yozgatlı diye Milli Eğitim Müdürünü göreve başlatmayanlar,Yozgatlı merkez ilçe başkanına suspus.Öyle bir ses çıkarmalıydılar ki o eleman ertesi gün istifa etmeliydi.Bizim millet gündem oluşturmayı beceremiyor ancak gündem oluyor.

Avatar
Çorumlu 2021-03-04 15:28:53

Muhalefet yok

banner165