CHP Kavuncu’ya çattı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun CHP’li bazı üst düzey yöneticilerin antidemokratik söylemlerine yönelik eleştirilerine CHP’den cevap geldi.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 15:02
CHP Kavuncu’ya çattı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun CHP’li bazı üst düzey yöneticilerin antidemokratik söylemlerine yönelik eleştirilerine CHP’den cevap geldi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, yaptığı yazılı açıklamada, Kavuncu’yu kısır bir siyaseti tercih edip CHP’ye ve bu partinin yöneticilerine dil uzatmakla suçladı. Tahtasız, açıklamasında Kavuncu’ya  Çorum’un ve halkın temel sorunlarıyla ilgilenmesi çağrısında bulundu.

Kavuncu’nun CHP’ye, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik eleştirilerine cevap veren Tahtasız, “Sayın Kavuncu'nun iddiaları doğru değildir. Kavuncu'ya bir kez daha hatırlatmak gerekiyor ki bu ülkeye demokrasiyi getirerek kendisinin ve tüm halkın siyaset yapmasını sağlayan CHP'dir. Yani demokrasinin, yani halk iradesinin tek ve gerçek savunucusu, en güçlü kalesi CHP'dir.” iddiasında bulundu.

Kavuncu’yu hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır, avutmacı, halkı kandırıcı bir siyaset anlayışına sahip olmakla suçlayarak  bunlardan  uzak durmaya davet eden Tahtasız, Çorum’un havaalanı, demiryolu, güney çevreyolu, yolların durumu, devlet yatırımı alamaması gibi temel sorunlarının yanı sıra trafik, turizm, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık sorunlarının çözüm beklediğini, iktidar partisi milletvekili Kavuncu’nun bu sorunlarla ilgilenmesi gerektiği görüşünü aktardı.

İşsizlik ve işyerini kapatan esnafın yaşadığı sorunların acilen çözülmesi gerektiğini anlatan Tahtasız, “Sayın Kavuncu yalan dolanla seçmenini avutacağına Çorum'un ve memleketin sorunlarıyla ilgilensin. Bir de, kendi çocuklarını işe sokup rahata kavuştuysa milletin evlatlarının iş bulmasına da lütfen yardımcı olsun” iddiasında bulundu.

Tahtasız, açıklamasında şu göirüşlere yer verdi;

“Milletvekili Sayın Erol Kavuncu’nun CHP’ye, Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel’e ve İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'na yönelik olarak sarf ettiği sözler aslında ciddiye alınıp üzerinde durulması gereken bir şey değil.

Halka verecek herhangi bir şeyi olmayanlar, kısır bir siyaset anlayışının temsilciliğine soyunmuştur. Kavuncu’nun söylemleri; seçmeni kandırma, avutup uyutma telaşı olarak değerlendirdiğim zavallı bir manevradan ibaret.

Elle tutar hiç bir yanı olmayan bu açıklama sırasında Sayın Kavuncu, "geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye" diyerek kapkaççı, yağmacı, antidemokratik kimliğini de ortaya koymuştur. Sayın Kavuncu'nun iddiaları doğru değildir.

Sayın Kavuncu'ya bir kez daha  hatırlatmak gerekiyor; bu ülkeye demokrasiyi getirerek kendisinin ve tüm halkın siyaset yapmasını sağlayan CHP'dir. Yani demokrasinin, yani halk iradesinin tek ve gerçek savunucusu, en güçlü kalesi CHP'dir.

Sayın Kavuncu, anlamakta güçlük çekiyor olmalı ki partimizin iyi niyetle, büyük bir sorumluluk anlayışıyla yaptığı yapıcı önerileri ve uyarıları fırsatçılık ve darbe çığırtkanlığı olarak değerlendirmiş. Darbelerle bir dönem partimiz kapatılmış, darbelerden zarar görmüştür. Darbeler sonucu doğmuş, darbelerle yolu açılmış ve darbe senaryolarıyla iktidarda tutunmaya çalışan bir heyetin partimizi darbeyle, darbecilikle suçlaması cahillik değilse pişkinliktir.

İstanbul İl Başkanımız sayın Kaftancıoğlu ise; iktidarın tüm olanaklarına ve her türlü hukuksuzluğa, entrikaya, şantaja karşı İstanbul'u yağmadan kurtarmış bir siyasi dehadır ve sayın Kavuncu'ya bin gömlek büyük bir siyasetçidir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletin refahı, memleketin esenliği için çırpınıyoruz. Sayın Kavuncu bu doğrultuda katkı verecekse buyursun. Çorum için, memleketimiz için, demiryolu, güney çevre yolu, karayolları, hava alanı, trafik, turizm, tarım ve hayvancılık, işsizlik sorunlarının çözümü için çaba gösterelim. Koronavirüs salgını nedeniyle işyeri kapanan esnafımızın, halkımızın sorunlarıyla ilgilenelim.”

Son Güncelleme: 06.05.2020 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2020-05-04 22:54:44

Darbelere, kumpaslara, sokak eylemlerine, örgütlere bel bağladınız olmadı...son olarak virüs ile beraber iktidarın başarısız olacağını ve buradan bir iktidar değişimi olacağına bel bağladınız ama olmadı... sırada ne var...

Avatar
Doktor 2020-05-04 18:01:27

Cahillik değilse pişkinlik demissin sn tahtasız. Sizin joker cananın yaptığı açıklama cahilliğinden sizin üstünü örtmeye çalışmanız ise piskinliginizdendir. Sizin söyleminizi de ne demek istediğinizi de biz iyi biliriz çamura yatmayın. Başkanı size yedirmeyiz hadi ordan. Ayrıca işsize para yatırıldı fatura ödeyemeyene yatırıldı, muracat eden ihtiyaç sahibine de yatirildi. Şimdi yemek de dağıtılıyor. Siz biraz görüş karantinanızdan çıkın da iftirayı darbe söylemlerinizi kabadayı üslubunuzu düzeltin aynaya bakın.

Avatar
vatandaş 2020-05-04 18:33:28

Sayın tahtasız partililerinizin yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu da söyleseydiniz veya partimizin görüşüdür deyip benimsemiş olsaydınız daha iyi olurdu.

Avatar
Cuntacı zihniyet 2020-05-04 21:46:35

Darbeyi savunmaya devam ediyor hala biz bunu savunmuyoruz diyeceğine yerel sorunlarla cevap veriyorlar. 15 temmuzda tankların yol verdiği de bunlar değil miydi.

Avatar
Acaba 2020-05-04 19:17:57

Merak ediyorum, İstanbul İl Başkanının görüşlerine aynen katılıyor musunuz. Anlaşılıyor ki yeni il başkanı olarak gündeme dair konularda artık gündem belirleyen olmak istiyorsunuz ki haklısınız, sonuçta siyaset yapıyorsunuz. Ancak yanlış ve savunulmayacak bir konuda müdahil oldunuz sayın il başkanı.

Avatar
19 2020-05-05 04:21:17

Sizin Cananınız sözde Ermeni soykırımıni tanıdıģı için ödül aldı haberin var mı

Avatar
crm 2020-05-05 09:23:04

sn.tahtasız, hiç konuşmasaydın daha iyiydi, darbe çığırtkanlığı yapan çakma delikanlı genel başkan yardımcınız özel efendi yine tehditler savurmaya başladı yine.. dağlar kızı canoş için söyleyecek bir şey bulamıyorum artık. fakat burdan yazıyorum.. bu boyle gitmez... halkı bu kadar gererek, siyasi tansiyonu durup dururken bu kadar yukselterek elinize hiç bir sey geçmeyecek, demokrasi birilerine fazla bol geliyor anlaşılan... sonucuna katlanacaksınız o zaman. o kadar değil.....

Avatar
crm 2020-05-05 09:28:17

bu ülkeye özgürlüğü getirdik diyorsunuz ya... şapka takmayanları asan diktatörlerinizle... bak şimdi partinizin içindeki bazı kendini bilmezler bu ülkenin "seçilmiş" CUMHURBAŞKANI'na neler söylüyorlar....yazıklar olsun zihniyetinize sizin....