CHP'li Köse İYİ Parti'ye geçti

Muhalefette erken seçim ittifakı başladı... CHP'li Köse İYİ Parti'ye geçti.

22 Nisan 2018 Pazar 13:45
CHP'li Köse İYİ Parti'ye geçti

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse İYİ Parti'ye geçti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki heyet, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinde gündeme gelen İYİ Parti'nin doğrudan seçime katılabilmesi için Meclis'te grup kurdurma seçeneği görüşmede masaya yatırıldı. Meral Akşener'in 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı olmasında, YSK'nın "engel çıkaracağı" iddiası üzerine, CHP'nin bu hamleyi yaptığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. 

İSİMLER BELLİ OLDU

CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 isim arasında; Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de yer alıyor.

İYİ Parti'nin mevcut milletvekilleri ise şöyle: Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü’nün yani, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyordu. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor.  CHP'den geçen vekillerle Meclis'teki milletvekili sayısı 20'yi bulan, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşuyor. 

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Aynı saatlerde bir açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, "Herhangi bir siyasi parti ile ilgili bir tespitimiz yok. Seçim takvimini açıklamak için uyum yasalarının Meclisten geçmesini bekliyoruz. Hangi partilerin seçime gireceği kanunda belli" dedi. 

Son Güncelleme: 22.04.2018 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165