CHP Merkez İlçe Suludere ile devam

CHP Merkez İlçe delegeleri tercihini mevcut Başkan Ali Rıza Suludere’den yana kullandı.

06 Aralık 2015 Pazar 22:23
CHP Merkez İlçe Suludere ile devam

CHP Merkez İlçe Olağan Genel Kurulu'nu tamamladı. Mevcut Başkan Ali Rıza Suludere ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız'ın yarıştığı genel kurulda, CHP Merkez İlçe delegeleri tercihini mevcut Başkan Ali Rıza Suludere’den  yana kullandı. Suludere’nin 199 oy alarak tekrar başkan seçildiği genel kurulda, Tahtasız 196 oy aldı.
As Kültür Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın üstlenirken, kâtip üyeliklere de Ali Rıza Özkan ile Garip Özgür getirildi.

Merkez İlçe Genel Kurulu'na CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, meclis üyeleri, ilçe teşkilat başkanları ile partililer katıldı.
Kongrede açılış konuşması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP'liler olarak millete hâkim olmak için değil, hizmetkâr olmak için var olduklarını söyledi. 

Genel kurulda, ilgili raporların okunup ibraz edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan partililer, parti içi bazı konularda eleştirilerini dile getirdi.
'YENİ CHP DİYE BİRŞEY YOK'
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Eski İl Başkanı Gazi Özkubat, konuşmasında, şu eleştirilerde bulundu; "Demokrasilerin olmazsa olmazı siyasi partiler. Onlarında olmazsa olmazı organlarıdır. AKP'nin adı Adalet ve Kalkınma partisi adalet yok, MHP'nin adı Milliyetçi Hareket Partisi hareketi yok, CHP'nin adı Cumhuriyet Halk Partisi içinde halkı yok. Bu partiyi sırtında taşıyanlar var, bir de partinin sırtında taşınanlar var. Taşıyanlar sizlersiniz. Taşınanlarından kim olduğunu biliyorsunuz. Yeni CHP nereden çıktı? Bu söylediğim genel başkanı eleştirmekse onu da eleştiriyorum. Atatürk benim iki büyük eserim var diyor. Birisi cumhuriyet diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi diyor. Yeni CHP nereden çıktı. CHP'nin yenisi eskisi olmaz. Gelen bu partiyi kendisine benzetmeye çalışmayacak, kendisi CHP'ye benzemeye çalışacak. CHP'liler olarak ben de dâhil hiçbirimiz çalışmıyoruz. 
ÖZKUBAT VE KÖSE ARASINDA SÖZLÜ ATIŞMA 
Milletvekili adayı Dinçer Solmaz'ın köyüne hiç tanınmayan birisini delege yazmışlar, Muharrem Bozdoğan'ın köyüne de aynı şeyi yapmışlar. Bu kadar mı gözünüz karardı? 25 bayan arkadaşım delege yazılmış. Bayansız mücadele olmaz, yazılacaklar. Bu bayanlar delege yazıldıkları köyü bilmiyorlar. Anadolu insanıyız bacılarımızı, eşlerimizi tanımadığımız yerlere göndermeyiz." 
Özkubat'ın partisine yönelik yapmış olduğu eleştiriler sırasında Milletvekili Tufan Köse, Özkubat'a, "İlk defa mı oluyor Gazi Bey?" diye cevap verdi. 
Dilek ve temenni konuşmalarının ardından delegelerin oy verme işlemi başladı. 416 delegeden 399’unun oy kullandığı seçimde 395 oy geçerli 4 oy ise geçersiz sayıldı. Delegelerden 199’unun oyunu alan Ali Rıza Suludere yeniden başkan seçilirken, diğer aday Mehmet Tahtasız 196 oy da kaldı.
Ali Rıza Suludere başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler görev aldı, Meltem Naciye Aksalman, Kamile Anar, Güngör Atak, Saadet Aydoğdu, Nazik Bulut, Hasan Bulut, Erdoğan Çakar, Ufuk Erden, Ümüt Gökay, Serdar Gümüş, İsmail Kalender, Duran Keçeci, İrfan Olukçu, Hakan Saran, Gülsemin Türkoğlu ve Nurcan Yücel.

Son Güncelleme: 27.07.2018 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.