CHP: ‘Saldırıların hedefi Türkiye’

CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Urfa Suruç’ta yaşanan saldırıyı ön şartsız lanetlediğini belirterek...

21 Temmuz 2015 Salı 15:45
 CHP: ‘Saldırıların hedefi Türkiye’


CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Urfa Suruç’ta yaşanan saldırıyı ön şartsız lanetlediğini belirterek,


“Kim olursa olsun, neye inanırsa inansın,hangi bahaneye,sığınırsa sığınsın insan. Hayatına kast eden canilere ve terörist hedefleri tartışmasız,  amansız ve ön şartsız lanetliyorum.”


AK Parti’yi teröre destek vermekle suçlayarak MİT tırlarının IŞİD’e gönderildiği iddiasını tekrarlayan Yıldırım, “Bombalar Şanlıurfa’da gençleri hedef almıştır. Aylardır, haftalardır, günlerdir. Kobani’de direnen halk IŞİD’ın her türlü zulmüne maruz kalmış, İnsanlık dışı yöntemlerle öldürülmüş, kadınlar köle pazarlarında bir mal gibi satılmış, çocuklar olmadık yöntemlerle yaralanıp öldürülmüştür. Kobani’ye bir umut ışığı olmaya giden gençleri bugün AKP ve IŞID tarafından hedef alınarak canlarına kast edilmiştir.


Bizden habersiz Ortadoğu’da kuş uçmaz diyen  MİT, Şanlıurfa’da yapılan bu katliamı önleyemiyor.


Bu gençler oraya savaşmaya gitmiyordu. Sadece savaşın izlerini biraz olsun sarmaya gidiyordu. Acının dili, dini, ırkı, mezhebi, cinsi, günü, gecesi, yeri, yurdu, Türkü, kürdü  olmaz, acı her yerde acıdır.” Dedi.


Açıklamasının son bölümünde   Adıyaman’da PKK Tarafından yapılan hain saldırıyı da kınayarak askerimizin  yakınlarına ve arkadaşlarına baş sağlığı dileyen Yıldırım, “Her iki hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsizdir. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum. Saldırının asıl hedefi ne Suriye ne Irak’tır. Hedef o ülkelerden daha laik olan Türkiye’nin bütünüdür. Ama Türkiye bunun farkında değildir.”dedi.



Son Güncelleme: 21.07.2015 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.