CHP’den AK Parti’ye: ‘Müjdelerinizin hangisine inanalım’

CHP, iktidar temsilcilerinin Polis Moral Eğitim Merkezi sözünü gündeme taşıdı, ‘Müjdelerinizin hangisine inanalım’ diye sordu.

06 Eylül 2021 Pazartesi 18:54
CHP’den AK Parti’ye: ‘Müjdelerinizin hangisine inanalım’

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, AK Parti’nin fiziki olarak yüzde 80’i tamamlanan Polis Okulu’nu kaderine terk ettiğini hatırlatarak, söz konusu hizmetin yerine sözü verilen Polis Moral Eğitim Merkezi’nin de akıbetinden endişe duyduklarını vurguladı. Tahtasız, Polis Moral Eğitim Merkezi konusunda Çorum AK Parti temsilcilerinin yaptıkları farklı meyandaki açıklamalara dikkat çekerek, “Sizin hangi müjdelerinize inanacağız.”diye sordu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, bazı parti yöneticileri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde 1994 yılında yapımına başlanan ancak inşaatı yarım bırakılan Polis Okulu’nu binası önünde açıklama yaptı.

İktidarın yereldeki temsilcilerinin Polis MYO’nun yerine Polis Moral Eğitim Merkezi yapılacağının sözünü verdiğini hatırlatan Mehmet Tahtasız, “Çorum Polis Moral Eğitim Merkezinin kaderi de 8 milyon lira harcanan, %80’i tamamlandıktan sonra 7 Ekim 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine rağmen çürümeye terkedilen Polis Okulu projesi gibi olmasın” dedi.

‘VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİYİZ’

CHP olarak verilen sözlerin takipçisi olacaklarını belirten Tahtasız, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “130 dönüm alana inşa edilen Polis MYO projesi 5 bloktan oluşmakta ve o yılların parasıyla 8 milyon lira harcanarak %80’i tamamlanmasına rağmen kaderine terkedildi. % 80’i tamamlanan bu binalar 7 Ekim 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine rağmen bu projeden bir sonuç alınamadı. Tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Bu projenin akıbetini İçişleri Bakanımıza, Valimize ve Çorum Milletvekillerine soruyoruz. 27 yıldır çürümeye terkedilen bu proje ve bu binalarla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Bu binalar ne olacak? Çorum kamuoyu her açılışta, her toplantıda AKP İl Başkanının, Milletvekillerinin müjdelerini ve projelerini dinlemekte. Kısa zamanda verdiğiniz müjdeleri ve projeleri sizlere ve kamuoyuna hatırlatalım.

'MÜJDE 1 YAPILAMADI'

Müjde 1. Çorum’da % 80’i tamamlanmasına rağmen Polis Meslek Yüksekokulu yapılamadı. Bunun yerine verilen ilk müjde 11 Aralık 2019 tarihinde AKP İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve  AKP Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmede Çorum’a bir müjde verdiler. Önceden askeri kışla olarak kullanılan 20 dönümlük araziye Polis Moral Eğitim Merkezi yapacağız. Çorum’a hayırlı olsun. Bu projede rafa kaldırıldı.

‘MÜJDE 2 VE İHALE EDİLDİ Mİ?'

Aynı proje ile ilgili ikinci müjde. 28 Mart 2021 tarihinde eski Çarşı Karakolu binası önünde Valimiz, AKP Milletvekilleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı Ahmet Nehar Koçan ile birlikte Çorum’da yapılacak olan Polis Moral Eğitim Merkezini yerinde inceleyen heyet en kısa sürede buranın ihalesinin yapılacağının müjdesini verdiler. Buranın ihalesi yapıldı mı? Yapılmadı ise ne zaman yapılacak? Çorum kamuoyu merakla bekliyor. Çorum Polis Moral Eğitim Merkezi ile ilgile üçüncü müjde. 25 Haziran 2021 tarihinde Çorum Melikgazi Kültür Merkezinin açılışında AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın yaptığı açıklamada verdiği son müjde. “İçişleri Bakanlığınca Çorum’a Çorum-Samsun Karayolu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nün yanındaki 68 dönümlük alana Polis Moral Eğitim Merkezi inşa edeceğiz. Burada beş yıldızlı 150 yataklı polis oteli, spor kompleksi, yüzme havuzu ve bahçesinde kır düğünü yapılacak” müjdesini verdi.

‘MÜJDELERİN HANGİSİNE İNANALIM?’

Çorum kamuoyuna ve yetkililere soruyoruz. Bu projede gelinen son durum nedir? Bu müjde olarak açıklanan projelerin hangisine inanacağız? Çorum Halkının aklıyla alay etmeyin lütfen yapacağınız projeleri açıklayın. Devlet işi ciddiyet ister. Halkın parasını doğru zamanda doğru yatırımlara harcamanız gerekir. 84 milyonun alın terini heba etmeyin. Çorum Polis Moral Eğitim Merkezinin kaderi de 1994 yılında temeli atılıp  8 milyon lira harcanan, % 80’i tamamlandıktan sonra  7 Ekim 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine rağmen çürümeye terkedilen Polis Okulu projesi gibi olmasın. Verdiğiniz sözlerin ve müjdelerin arkasında durun. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vermiş olduğunuz bu sözlerinizin Çorum Halkı adına takipçisi olacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deli göbele cevap 2021-09-06 19:23:54

Adam zaten yapılmayanları eleştirmiş. Kaldı ki 20 yıldır iktidarda olanlar da onlar değil.

Avatar
HAS ÇORUMLU 2021-09-06 19:36:34

Muhalefet işte böyle yapılmalıdır. Yapılan ve Yapılacak olanlara engel olmak değil marifet. İktidarın yanlışlarını doğru bir şekilde okuyup insanlara doğru bir şekilde anlatırsanız bu millet sizi bağrına basar. Yazık onlarca yarım kalan yatırımlar var. Kapalı spor salonu, kapaklı bağlarda huzurevinin karşısındaki okul,polis meslek yüksekokulu, havaalanı belediye binası..... Yazık değil mi bu vatana. Muhalefet yarım kalmış projeleri ve sözü verilen her türlü eylem ve yatırımların takipçisi olmalı. Sürekli gündemde tutmalı. Yoksa mevcutta olduğu gibi iktidar sahipleri yan gelip yatar. Biraz rahatsız edin lütfen. Ama doğru yoldan ve doğru sözlerle. Çorum aşağısı yukarısı ile,sağı solu ile birlikte olduğu zaman daha güçlü olacaktır.

Avatar
3 müjde 2021-09-06 22:31:38

Müjde Ar,Gani Müjde,Jartiyerli Müjde bayan çorabı.Başka müjde istemiyoruz peşi sıra zam geliyor.

Avatar
Deli göbel 2021-09-06 19:06:04

Siz ne yaptınız onu söyleyin.birtane dikili ağacınız yok bu ülkede bay tahtasız.yapılanları eleştirmeyin.

Misafir Avatar
çekemeyenler 2021-09-07 09:43:58 @Deli göbel

Onların birşey yapmaması mevcut iktidarın da birşey yapmamasına sebep mi? Sizin gibiler olduğu sürece yapılmayanlar az bile... ver zamıı :))))

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Ahmet 2021-09-06 19:13:48 @Deli göbel

Dikili ağacınız yok dediğin ülkede 60 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Bunların da çoğu fabrikaydı. Dalga mı geçiyorsun, yoksa ülkenden haberin mi yok? Ha o 60 milyarlık satış da değerinin çok altındaydı. Kemal Unakıtan'ın bile "sat sat bitmiyor ne komünist bir ülkeymişiz" dediği şeyler dikilmediğini iddia ettiğin şeylerdi, bilgine.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Ramiz Dayı 2021-09-06 20:37:14

Boş ver yeğen takma kafana. Adam 20 yıl yapılmayanları soruyo. Deli göbel siz ne yaptınız diyo. Demek ki bu kadar. Sen işine bak.

Avatar
Hep CHP'nin yüzünden 2021-09-08 16:40:17

20 yıldır Ak parti iktidarda ama ülkede iyi şeylerin yapılmasına hep CHP engel oluyormuş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hep senin yüznden CHP hep senin

Avatar
Çorumlu 2021-09-06 21:20:02

Kardeş inanmak zorunda değilsiniz ki. Siz gözle görülen bitmiş olanları görüyor musunuzki.

Avatar
Çorumlu 2021-09-07 07:14:11

70 yıldır iktidarda olmayan partiye siz ne yaptınız diye soruyor adam :) zekaya bak adamdaki