CHP’den hükümete soğan uyarısı

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Çorum'da soğan üreticilerinin sorunlarını dinledi.

24 Şubat 2020 Pazartesi 09:43
CHP’den hükümete soğan uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, partisinin il kongresini tamamladıktan sonra soğan üreticilerinin sorun ve taleplerini dinledi.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin de katıldığı ziyarette, ihracat kısıtlanması nedeniyle üreticinin ürününün depolarda kalarak çürümeye başladığı ifade edildi.
Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, yetkilileri acilen göreve davet ederken, geçen yıl artan fiyatlar karşısında tanzim satış çadırları kuran hükümetin bu yıl da üretici için devreye girmesi ve soğan üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi. Sarıbal, “Ya ihracat kısıtlamasını kaldırsınlar ya da Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üreticinin soğanını alıp vatandaşa versinler. Aksi takdirde 15-20 gün içinde soğanlar çürüyecek ve çöpe gidecek.” uyarısında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2020-02-24 10:00:16

soğanın artması için beklersen çillenir yeşerir sonra çürür.ederi neyse o fiyattan piyasaya sürmek lazım diye düşünüyorum.soğan kilo tarladan çıkış fiyatı 5 lira olsa sadece çiftçi kazanırım zannediyor ama yine elinde kalır elinde kalmasa satsa alan şahısın tezgahında kalır

Avatar
hıdır 2020-02-24 11:12:24

soğan stokçuların elinde batladı.zamanında soğan patetes üzerinden hükümeti yıkmaya çalışanların peşine takıldılar.aç gözlülük ettiler.

Misafir Avatar
crm 2020-02-24 12:05:49 @hıdır

emekçi köylüler stoklarının bir kısmını verdiler, bir kısmı ellerinde kaldı, gönül karda geziyor misali, keşke tarladayken verselerdi bu STOKÇUlara onların ellerinde kalsaydı, garibin köylünün elinde kaldı soğan,

Beğenmedim! (0)
Avatar
CDR 2020-02-24 10:02:24

ihracat kısıtlaması kalksın, soğanın fiyatı fırlasın sizde yine soğan patates edebiyatı yapın değilmi... Bunun yerine çiftçiye daha bilinçli tarım yapın desende hersene neyin fiyatı artarsa ona göre üretim yapmasalar... Planlı tarım yapsalar da böyle duruma düşmeseler..

Avatar
vatandaş 2020-02-25 08:54:39

Tarım müdürlüğüne başka ürün ekerek destek alan destek aldığı ürünü ekmeyip yerine feyilsizlik yapıp soğan eken zamanında satmayıp vatandaşın cebindeki paraya göz diken (geçen sene 8,5 liraya vatandaşa satıldı) aç gözlülere gayet güzel oluyor.Soganları depoya kaldırıken ellerini ovuşturup vatandaşa caka satıyorlardı.Helal kazanmaya gayret etsinler az ve bereketli kazansınlar aç gözlü olmasınlar

Avatar
Hasan 2020-02-25 08:10:23

Secimden once boyle demiyordunuz ne oldu elinizdemu patladi imamoglu kurtarsin sizi hadi nas