CHP’den yerel seçim genelgesi

CHP Genel Merkezi yaklaşan yerel seçim önceki teşkilatlarına genelge gönderdi.

01 Ekim 2018 Pazartesi 16:46
CHP’den yerel seçim genelgesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde parti teşkilatlarına bir genelge gönderdi. Genelgeye göre, milletvekilleri ve belediye başkanlarının adaylık için istifa etmeleri zorunlu olmayacak.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi'nin verdiği bilgiey göre, CHP’nin yerel seçim genelgesinde yerel yönetimler seçimine etkin ve verimli şekilde hazırlanmak için, büyükşehir belediye başkanlıkları, il-ilçe ve belde belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının Yüksek Seçim Kurulu’nun yayınlayacağı seçim takvimi beklenilmeden başlatılacağı bildirildi.

CHP’den day adayı olmak isteyenler, başvurularını 01.10.2018 tarihinden başlayarak 19 Ekim 2018 tarihleri arasında yapacaklar.

Aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim 2018 ile 12 Ekim 2018 saat 17.00 arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekecek. Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri ise zorunlu değil.

İstifa dilekçelerini belde başkanı ve ilçe başkanlığına, ilçe başkanı ve yöneticileri il başkanlığına, il başkanı ve yöneticileri ise genel merkeze bildirmek zorunda.

Son Güncelleme: 01.10.2018 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.