CHP'li Özkes'in 'Kertenkele' tepkisi

Eski müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, bir televizyon kanalında yayınlanan...

05 Kasım 2014 Çarşamba 13:58
 CHP'li Özkes'in 'Kertenkele' tepkisi


Eski müftü olan Çorumlu CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Kertenkele' isimli diziye tepki gösterdi. Özkes, RTÜK'ün bu diziyi kaldırması gerektiğini söyledi.


Özkes, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kertenkele isimli televizyon dizisini eleştiren Özkes, "Peygamber mesleği 'imam' rolündeki kertenkele dizisi din görevlilerimizi incitmektedir. Sürüngen bir yaratık olan 'kertenkele' ismiyle 'imam' rolü asla yakışmıyor. Hiçbir kişiye yakışmayan hırsızlık ve yolsuzluğun 'imam' rolüyle işlenmesi kabul edilemez" dedi. Diziyi gelen şikayetler nedeniyle izlediğini söyleyen Özkes, "Şikayetler geldiği bana eski bir müftü olduğum için, din görevlilerinden bazıları beni aradı. Ne oluyor diye izledim. Gerçekten yakışık almıyor. O rol sırıtıyor. Bir imam rolüyle kertenkele dizisinde işlenenler uymuyor. Adı da içeriği de uymuyor. RTÜK'ün biran önce bu diziyi kaldırarak artık bu tartışmanın uzamamasını diliyorum" dedi.





Cumhuriyet

Son Güncelleme: 05.11.2014 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2014-11-05 14:05:44

bencede ihsan özkes ede müftülük yakışmıyor, ne yazık ki bir de müftülükten emekli olmuş çok yazık....