CHP’nin Suriyeliler için çözüm önerisi

CHP İl Başkan Yardımcısı İl Basın Sözcüsü Sadık Eral, Suriyeli mülteciler çözüm önerisini dile getirdi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 13:56
CHP’nin Suriyeliler için çözüm önerisi

CHP İl Başkan Yardımcısı İl Basın Sözcüsü Sadık Eral, Suriyeli mülteciler konusunda daha geç olmadan yetkilileri göreve çağırdıklarını bildirdi.

Eral, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı AKP Recep Tayip Erdoğan’ın Bosna ziyaretinde yaptığı konuşmada Suriyeli mülteciler için Türkiye bütçesinden 37 milyar dolardan fazla harcama yapıldığını açıkladığını hatırlatarak, özetle şöyle dedi; “Bu rakam içinde Avrupa birliği dahil hiçbir yabancı ülkenin önemli bir katkısı yoktur. Elbette düşenin elinden tutmak, mağdurlara destek olmak gereklidir. Ancak Türkiye Karun hazinesi üzerinde oturan, petrol dolarlarının havada uçuştuğu zengin bir ülke değildir. Suriyeliler için yapılan harcamalar hazine için ciddi bir yük teşkil etmektedir. Niyetimiz bölücülük yapmak değildir.

İnanıyoruz ki Suriyeliler de doğduğu toprakları sevmekte, vatan hasreti çekmektedirler. Suriyelilerin ülkelerine dönmeleriyle hem çektikleri vatan hasreti son bulacak hem de yoksul halkımız ağır külfetten kurtulacaktır.

Suriyeliler sorunun daha büyük toplumsal sorunlara yol açmadan biran önce çözülmesi ülkemizin ve halkımızın hayrına olacaktır. Daha geç olmadan yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
#Eyt 2019-07-11 14:03:30

Bu suriyelilere ve #Eyt ye Çözüm bulamdığınız Sürece Daha Çok Yanılırsınız.

Avatar
Hesap 2019-07-11 16:37:59

37x6:224 milyar lira yapar.Ülke bütçesinin neredeyse dörtte biri...Gerisini hep birlikte düşünelim.Neden bu paralar harcandı...

Avatar
Giray 2019-07-11 19:22:09

Lutfen bunun sorun oldugunu artık kabullenin.Geç olmadan çözüm üretin. Kimse üzülmesin. Okullar camiler sokaklar parklar Araplarla doldu.Yarın çok geç olabilir

banner165