‘Cihanı hayrete düşüren bir iman destanı’

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutladı.

17 Mart 2015 Salı 12:35
 ‘Cihanı hayrete düşüren bir iman destanı’


AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutladı. Bekiroğlu, “Kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.” dedi.


Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, “Cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olan bu zafer milletimizin azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Türk ordusunun Çanakkale de vermiş olduğu bu büyük mücadele sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiye değil Türk savaş sanatının uygulanış tarzı Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürlü bakımından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olaydır. Türk insanının imkânsızı başardığı vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu, bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Kahraman Türk ordusu insan olmanın insana saygı duymanın vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını tüm dünyaya göstermiştir.


Etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Çanakkale’de işgal güçlerine geçit vermeyen kahramanlar bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya gür sesle ilan etmiştir. Dün topla tüfekle yaptığımız mücadeleyi bugün çok çalışarak, üreterek ülkemiz için elimizi taşın altına koyarak devam ettirmeliyiz. Bu ülke için canlarını feda etmiş milyonlarca şehidimize borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan bu asil milletin millet olma vasfını tarihe yazdıran tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.



Son Güncelleme: 17.03.2015 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165