Çorum, CHP iktidarı ile beklentilerine kavuşacak

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Çorum'un CHP iktidarında beklentilerine kavuşacağını savundu.

07 Haziran 2021 Pazartesi 17:30
Çorum, CHP iktidarı ile beklentilerine kavuşacak

CHP Ankara Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gamze Taşcıer, 5 ay önce Çorum’da yaşanan Aslıhan Dal cinayetinin ilk duruşmasına katılmak, bazı ziyaretler düzenlemek, sivil toplum kuruluşlarını ve esnafı ziyaret etmek, partililerle buluşmak üzere Çorum’a geldi.

CHP Çorum İl Başkanlığında partililerle buluşan ve burada bir basın toplantısı düzenleyen Gamze Taşcıer, ülke ve Çorum gündemini değerlendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’un Hititler’in Başkenti, tarihi bir şehir olduğunun altını çizerek, CHP iktidarı ile birlikte Çorum’un beklentilerine kavuşacağını vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili, Parti Meclis Üyesi ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcüsü Gamze Taşcıer, AKP iktidarının 19 yılda ülkemizi getirdiği noktanın “çürümüşlük” olduğunu iddia ederek, uyuşturucu, yolsuzluk, cemaat ilişkileri ve hukuk dışı uygulamalar konusunda ortaya atılan vahim iddiaların tek tek aydınlatılması gerektiğini söyledi.
Ortaya atılan iddiaların araştırılması için komisyon kurulmasının TBMM’de kabul edilmediğini dile getiren Taşcıer, “Eğer bir suçunuz, günahınız yoksa araştıralım, inceleyelim, aklanın” çağrısında bulundu.

KATİLLERİ CESARETLENDİRİYOR

Gamze Taşcıer, konuşmasında kadın cinayetlerine ve Sedat Peker’in iddialarına değindi. Taşcıer, “Türkiye’de her gün kadınlar öldürülürken kadınları koruması gereken devlet kimi koruyor? Suç örgütü liderlerini, bir avuç müteahhitti, yandaş gazetecileri koruyan bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP iktidarının ülkeyi 19 yılda getirdiği noktayı tek kelimeyle özetlersek çürümüşlük diye çok net ifade edebiliriz. Bugüne kadar bizlerin de söylediği devletin mafyayla, cemaatle hukuk dışı ilişkileri kendi içlerinden biri tarafından ilk defa bu kadar yüksek sesle dillendiriliyor. İddialar son derece vahim.

5 ay önce imam nikahlı eşi tarafından katledilen Aslıhan Dal’ın ilk duruşması için buradayız. Kadına yönelik şiddet her gün artarak devam ediyor. Şunu biliyorlar ki 3 - 5 yıl yatıp çıkacaklar. Cezasızlık adeta bir kültür haline gelmiş durumdadır. Bütün kadın cinayeti davalarında bütün katiller aynı şeyi söylüyor. O saatte sokakta ne işi vardı, erkekliğime laf söyledi, çocuklarla ilgilenmiyordu gibi bahaneler. Ve bu davaların sonucunda haksız tahrik ve iyi hal indirimi adı altında bu cezaların indirilmeye çalışıldığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu indirimler katilleri cesaretlendiriyor ve 3 - 5 yıl yatarım düşüncesi buradan kaynaklanıyor. Bu gün Aslıhan Dal’ın katili yargılanacak. Peki onu öldüren Şule Çet’i, Ceren Damar’ı öldüren katiller sadece bir kişi mi? O saatte sokakta ne işi vardı? Sorusunu soran herkes öldürülen kadınların katilidir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı alanlar bu zihniyete sebep olan kişilerdir. Mücadelemiz bu zihniyetledir. Mücadelemiz başarıya ulaşana kadar biz kadınlar haklarımıza, hayatlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYET SAVCILARINA MESAJ

Taşcıer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İktidar, bu iddiaları dış güçlerin oyunu, iktidarın başarısını kıskananlar diye nitelendirmek gibi bir gaflette bulunmamalı. Çünkü iddialar son derece vahim ve endişe verici. Bu ülkede başbakanlık yapmış kişinin çocuğunun uyuşturucu ticaretiyle isminin alınıyor olması, bu ülkenin bakanlarının mafya liderleriyle ilişkiler içerisinde olması, yandaş gazetecilerin hangi otellerde nasıl konaklama işlemlerinin yapıldığı iddialarının cevapları verilmeli. Biz mecliste bu konular araştırılsın diye bir komisyon kurma kararını önerdik. Öldürülen Gazeteci Kutlu Adalı ile ilgili bir araştırma komisyonu kuralım dedik. Ne oldu? KKTC Meclisi oy birliğiyle evet bu iddialar vahim gelin araştıralım derken TBMM’de AKP ve MHP oylarıyla bu araştırmanın yapılması engellenmeye çalışıldı. Tek bir Cumhuriyet Savcısı dahi cesaretle, bu iddiaları soruşturalım diyemedi. Çünkü ülkeyi 19 yılda getirdikleri bütün devlet kurumlarının adaletin, demokrasinin çürümüş halde olduğu bir Türkiye yarattılar. Kurumları itibarsızlaştırdılar.

İDDİALAR SON DERECE VAHİM

Bir diğer önemli iddiada Ziraat Bankası’ndan çekilen ve ödenmediği iddia edilen 750 Milyar Dolarlık kredidir. Örgütümüzle birlikte Çorum’da kahveci esnafımızı ziyaret ettik. Gerçekten esnaf zor durumda. Pandemide 15 ay boyunca tek başlarına bırakıldılar. Kiraları, stopajları vergileri her şey tıkır tıkır zamanında ödenirken devlet bu vatandaşlarımızı görmezden geldi. Geldiğimiz noktada artık işin içinden çıkılamayacak durumdalar. Kahvehaneci esnafı diyor ki ‘oyun oynatamadığımız sürece bomboş.’ ‘Peki kredi çektiniz mi?’ dedim, ‘çektik’ dediler. ‘6 ay öteleme verdiler ama 6 ayın sonunda dükkanlar hala kapalıydı’ dedi. O kredi günü geldiğinde kredisini ödemeye başlarken eğer birileri devlete ait bankadan 750 Milyar Dolar kredi çekip bugüne kadar tek kuruş dahi ödemediyse bir an önce bu iddianın cevaplanması gerekiyor. İktidar diyorsa ki bunların hepsi iftira, o zaman diyoruz ki gelin aklanın. Biz bu iddiaların hepsini araştıralım. Kimlerin hangi ilişkilerde olduğunun hepsini ortaya koyalım. Değilse zaten sorun yok. Ama eğer bunlar doğruysa Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisi açısından, hukuku açısından son derece vahim iddialar.
Bugün Çorumdayız. Ben de Ankara’dan, Çorumlu hemşerilerimizin nüfus olarak fazla olduğu bir memleketin milletvekiliyim. Dolayısıyla bugün de burada sizlerle birlikte olduğum için son derece mutluyum. Bütün bu yaşanan olumsuz, zor, kötü tabloya rağmen bu ülkede hiçbir zaman umudu kaybetmedik. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o şartlarda bile umudunu kaybetmediği bir Türkiye’de bu gün bizim umutsuzluğa kapılmak gibi bir lüksümüz olamaz.

Toplantıya CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Aydın, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri ile partililer katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-06-07 17:59:15

Tufan Köse ne iş yapar. ÇORUMA ne gibi katkıları olmuştur. Tufan Köse Çorumun yapılmayan YATIRIMLARI için ne yapmıştır. Tufan Köse TBMM de ve ULUSAL Medya da neden Çorumun haklarını aramamıştır. Tufan Köse Çorum milletvekili olarak Çorumun içinde bulunduğu durumun özetidir.

Avatar
crm 2021-06-07 18:54:05

şaka mısınız.. önce iktidar olmaya kendiniz inanacaksınız...

Avatar
Vtndş 2021-06-07 23:55:54

ATATÜRK PARTİSİ DIYE OY VERDİĞİM C H P

Hdp ile kolkola girip memlekete hizmet yerine iktidarı yok etme zihniyetiniz chp nin üst aklının olduğunu ve halka zulüm baskı ve memleketi sosyo ekonomik olarak batırip geri götürmekten başka bir işe yarayacağını sanmıyorum.

Avatar
öğretmen 2021-06-08 10:08:39

seksenden önce belediye sizde iken üç vekil verdi bu çorumlu naptınız etnik ayurımcılık yaparak kenan paşanın darbesine zemin hazırladınız. tabi bu fooğraftakilerin yaşı bunu hatırlamaya yetmez ama katil devlet dersiniz hemde devletin kurucusu olduğunuzu idda edersiniz..gene gelseniz ALLAH korusun tarih tekrar eder

Avatar
Vatan 2021-06-08 06:29:20

.d..d soldan hayır gelmez biden muhalefeti açıkça desteklemeliyiz diyor ama biz büyük lokmayız bizi yiyemezsiniz sonuna kadar tayyip