Çorum dahil, kayıplar mercek altında

AK Parti Türkiye genelinde yüzde 7, Çorum özelinde ülke ortalamasının üzerindeki yüzde 12'lik kaybı mercek altına alıyor.

29 Mayıs 2023 Pazartesi 21:30
Çorum dahil, kayıplar mercek altında

AK Parti Türkiye genelinde yüzde 7'lik kaybı, iller özelinde de kayıp oranlarını mercek altına alıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; iktidar partisinin genel merkezi, 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçlarını irdeleyecek. Tüm illerden olduğu gibi, Çorum'dan da ülke ortalamasının (%7) üzerinde yaşanan yüzde 12'lik kayıp için rapor isteniyor. AK Parti MYK Üyeleri bu konuda çalışma yapmak üzere görevlendirildi 

Çorum AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin kayıt altına alacağı raporda, kentte AK Parti'nin yerelde temsil noktasındaki isimlerin tamamının durumu sorgulanıyor. Yerelde adaylar, çok oy düşüşün nedenleri ve yürütülen politikalar ele alınacak.

YEREL SEÇİM VE BÜYÜK KONGRE HAZIRLIĞI

Bu arada AK Parti yerel seçim ve kongre mesaisine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisini 8.olağan kongreye götürmesi bekleniyor.

DEĞİŞİM VE YEREL SEÇİM TAKVİMİ BAŞLADI

14 Mayıs'ta milletvekili 28 Mayıs'ta ise cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlandı. AK Parti'de ise değişim ve yerel seçime hazırlık takvimi işlemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi sonuçların açıklanmasının ardından kısa süre içerisinde kurmaylarını toplayarak değerlendirme yapması bekleniyor. Erdoğan, 14 Mayıs sonuçlarının sandık sandık analiz edilmesi talimatını vermişti. Bu kapsamda illerde yaşanan oy değişiklikeri AK Parti'de masaya yatırılacak. Yaşanan yüzde 7'lik oy kaybının nedenleri mercek altına alınacak. Saptanan sorunlar için çözüm önerileri aranacak.

BÜYÜK KONGRE ÖNE ÇEKİLEBİLİR

AK Parti tüzüğü gereğince bakan olan isimlerin MYK üyelikleri sona eriyor. Ayrıca Meclis'e giden bakanların bazılarının da grup başkanvekili olabileceği değerlendiriliyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu iki sebep üzerine MYK revizyonuna gidebileceği değerlendiriyor.

Son Güncelleme: 31.05.2023 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2023-05-31 19:58:34

Tek kelimeyle çoruma AKP’nin yatırım yapmaması. Buna göre 1. Tren yol.2. Hava alana. 3 veterinerlik fakültesi. 4 ciraat fakültesi. 5. Acemi birliği. 6 . Polis okulu. 7. Bölge müdürlüklerinin. Samsun. Yozgat. Kastamonu. Tokata verilmesi. 8. İlçe yolları. 9. İskilip Tosya yolu, Kırkdilim, tüneli V.S. Daha ismini sayamadığım bir sürü

Avatar
Osman 2023-05-31 21:36:56

Adayların yanlış adaylarla seçime gidilmesi. Muhsin Dere, Zekeriya Işık ve Lütfü Akça aday gösterilseydi 3 vekil yine alınırdı.

Misafir Avatar
RECEP 2023-06-01 13:14:16 @Osman

üçünün de çorumda karşılığı yok, muhsin dere nin çorum fk dan dolayı olabilir

Beğenmedim! (4)
Avatar
Vtsndş 2023-05-31 19:35:09

Kayıpların nedeleri
1.milletvekili listeleri halkın teveccühünün gözetmeden yapılması
2.vekillerin hizmet dışında her türlü iş tskibinde olmaları
3.çorumun sorunlarının çorumda kalması yani vekiller aracılığı ile yukarıya bildirilmemesi
4.referansla redmi kurumdaki personelin çalıştırılamaması
5.örneğin hastane personelinin yarisı referans kullanarak hiç çalışmıyor yada özel yerlerde rahat ettiriliyor.kalan yarısıda çalışmayanların yerinede çalışıyor.
6.EN ÖNEMLİSİ FETÖ İLE MÜCADELEDE FETÖCÜ OLDUĞU ŞÖYLENEN İNSANLARİN HALA GÖREVİNDE OLMALARI VE ÖDÜLLENDİRİLMELERİ
7.HAPIS CEZASI ALAN MEMURUN ÖDÜLLENDİRİLMESİ

Misafir Avatar
Vtnds 2023-06-01 16:17:13 @Vtsndş

Hatta il sağlıktaki bazı yöneticiler bilerek seçimden 1 hafta önce personele öğle arası kart kontrol zorunluluğu getirdiler sırf oy kaybedilsin diye

Beğenmedim! (0)
Avatar
Osman 2023-05-31 21:33:44

Corumdaki çok sayıdaki multeciler özellikle suriyeliler

Avatar
Aykırı çerkez 2023-05-31 23:28:34

1. Tren yolunun yılan hikayesine dönüşmesi
2. ASC ye çorumu ve çorumluyu mahkum etmesi.
Önerim belediye başkanlığına ASC yi aday yapın başkanlığı CHP alsın

Avatar
Vatandas 2023-05-31 19:26:34

Taner ispir başkana sorun ,onun gibi kişiler olduğu sürece gerekirse yeşil sol partiye bile oy verir bu millet

Misafir Avatar
vatandaş 2023-06-01 09:24:00 @Vatandas

bide onun kankası var mustafa aydın

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2023-05-31 23:01:04

Üniversitede 17.000 civarında oy veren öğrenci var.Hocalar ve çalışanlar var. Yönetimden çok kimse memnun değil. Çorumlular memnun değil. Veliler memnun değil. Kırmızı plaka ile gezeceksin ama Çorumlulardan kopuk yaşayacaksın.Çorum ihracatta süper ligde olacak üniversiteler arasında son sıralarda kalacaksın. Atanmışlar halkın içinde olmaz, çalışanları memnun kalmazsa halk gönderilenlerin başarısızlığını hükümete keser ağbi.18.000 civarında oy kullanan mensubu olan bir kurumdaki memnuniyetsizlik Çorumda sandığa yansımadı diyen olursa aklından şüphe ederim. Atanmışlar, iktidarın halka açılan kapısı, temsilcileridir. Atadıklarınıza dikkat ederseniz oy kaybının ana damarını yakalamış olursunuz. Benden söylemesi, ben Çorumluyum halkımın neye kızıp neye sevindiğini de iyi bilirim. Böyle giderse Belediye Başkanlığı da gidiyor haberiniz olsun. Bugünlerde rektör atanası olacak

Misafir Avatar
Çorumlu boş yapma 2023-06-04 23:16:26 @Çorumlu

Çorumlu rumuzu kullanan arkadaş, şöyle bir delikanlı ol da öz kimliğini yazıver. eğer sen üniversitede değilsen, birilerinin de klik adamı değilsen ben de bir şey bilmiyorum. ağzınıza bir sakız almışsınız üniversite-rektör bilmem ne. istediğiniz gibi at koşturamadığınızda sizin için herkes kötü herkes başarısız. kahve köşelerinde ettiğiniz dedikoduları, isimsiz yorumlarınızla etrafa saçmayın. merak edeniniz olursa, benim ne üniversiteyle ne de resmi kurumla bir alakam yok, vAllahi bıktırdınız artık, şu akademisyen camiasında dönen dolapları ve dedikoduları gördükçe, siyasetin dedikodusuna ısınası geliyor insanın yahuu!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Giray 2023-05-31 23:08:44

Çorum Ak partinin üvey evladı.Hep ikinci planda