Çorum HDF’den Yavaş'a destek

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Mansur Yavaş'a tam destek verdi.

04 Şubat 2019 Pazartesi 01:13
Çorum HDF’den Yavaş'a destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu'nun, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlendiği etkinliğe katıldı.

Toplantıya; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ankara Milletvekili Murat Emir, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, Çorum HDF yöneticileri, dernek başkanları ve vatandaşlar eşlik etti.

Yapılan açıklamaya göre, Çorumluların yoğun ilgisi ile sahneye çıkan Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında hazırladıkları projeleri anlattı.

Turizm alanındaki çalışmalarına değinen Yavaş, "81 İl Anadolu Kültür Bahçesi Projesi"ne işaret ederek, "Burada inşallah siz Çorumluların da örnek bir evi olacak. Hem kendi kültürünüzü yaşatacaksınız hem de güzel kültürünüzü Ankara'da, Türkiye'de yaşayanlar ve ileride turist gelmeye başladığında turistler tanıyacak" diye konuştu.

‘HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİN TÜMÜNE DESTEK OLUYORUM’

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği buluşmada konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Doğduğu toprakları bırakıp doyduğu topraklarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkenti Ankara’da yaşayan Çorumlu Hemşerilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Göreve geldiğim günden itibaren, Yenimahalle’de hem demokratik kitle örgütlerine hem hemşeri derneklerine çok büyük önem verdim. Onların bir araya gelip gelenek göreneklerini yaşatacağı, Cumhuriyetin başkenti Ankara’ya sahip çıkacakları her etkinlikte, Yenimahalle Belediyesi olarak derneklerin yanında durduk. Çünkü birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız. Hemşeri derneklerinin bu duyguları yaşattığına inandığım için bu görevi yapıyorum. Sadece size değil, Anadolu’nun neresinden gelirse gelsin Ankara’da yaşayan tüm hemşerilerimizi, Cumhuriyetimizin bir yurttaşı olarak görüp, hepsine yardımcı oluyorum” şeklinde konuştu.

EMİR: BAŞKAN YAŞAR VE BAŞKAN ŞAHİNER ÖRNEK ALINMALIDIR

Ankara’da nüfus olarak birinci sırada olduklarını belirten Çorum Hitit Dernekler Federasyonu (Çorum HDF) Genel Başkanı Av. Cemal Emir de, ”Başkentte seçilecek Başkanlarımız, Fethi Başkanı ve Abdulkadir Başkanı örnek almalıdır. Çünkü ben onlarla çalışıyorum, onlarla beraber Ankara'da kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum. Yaşar Başkanım, Yenimahalle’de hangi konuda ne sıkıntımız olursa olsun bizlerden desteğini esirgemedi. Her sıkıştığımızda yanımızdadır. Şahiner Başkanım'da gerek Sungurlu'dan gerekse Ankara'ya gelerek her türlü sorunumuzda yanımızda olmuştur. Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde huzur olur mutluluk olur. Bütün başkan adaylarına başarılar diliyor, yolumuz açık olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.02.2019 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu boş konuşma 2019-02-04 12:10:03

Beypazarı'nın eski haline bak görürsün ne yaptığını. Ankara'yı Ankara'nın evladı yönetecek.

Avatar
Çorumlu 2019-02-04 09:16:27

Hiç de haberde söylendiği gibi Çorumlular M.yavaşı desteklemiyor.M.yavaş daha önceden ne yapmışta ankaraya bir şeyler yapsın.Vizyon yok ,çalışma yok ,taş üstüne taş koymamış birisi.