‘Çorum için tek yumruk olalım’

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile bazı yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanları MHP’yi ziyaret etti.

23 Ekim 2014 Perşembe 18:43
 ‘Çorum için tek yumruk olalım’


ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile bazı yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanları MHP’yi ziyaret etti.


ÇESOB yöneticilerini, MHP İl Başkanı Vahit Demiran, Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Çetin, ile partililer karşıladı.


ÇESOB'un yeni yönetimini tanıtmak amaçlı ziyaretlerde bulunduklarını belirten Kılıç, "Valilik, belediyeler, siyasi partiler, STK'lar ve ilçelere ziyaretlerde bulunuyoruz. Türkiye'nin iktidara ne kadar ihtiyacı varsa, muhalefete de o kadar ihtiyacının var. Partilerin hepsi bizim ağabeyimiz,  kardeşimiz. Gidecek başka şehir yok. Çorum hepimizin. Çorum'da çalışma yapılacağı zaman tek yumruk tek vücut olmalıyız. Çorum'da 54 bin esnaf var. Sizlerden çok şey bekliyorlar. Biz oda başkanları olarak esnafları tek tek gezip sıkıntılarını sizlere aktarıyoruz. Sizlerde meclise taşıyorsunuz. Bir milletvekili esnafın sorununu meclise taşıyıp çözüm arıyorsa bundan güzel bir şey yok." dedi.


MHP İl Başkanı Vahit Demiran İse, ÇESOB'un çalışmalarını takdire şayan bulduklarını ifade ederek, esnafın belli başlı sıkıntılarını bildiklerini söyledi. Demiran, "İktidar sorunları çözmekle, muhalefet ise çözülmeyen sorunları parlamentoya taşımakla mükelleftir." diye konuştu.


Gayrı safi milli hasılanın ülkenin 1 yıllık mal ve hizmetten elde edilen gelirin olduğuna dikkat çeken Demiran, milli gelirin üçte birinin yabancılara gittiğini belirterek, şöyle dedi; "Esnafın en çok şikayet ettiği sorun, piyasada paranın olmaması. Özelleştirmenin sonucunda gelirimizin 3'de 1'i yabancılara gidiyor. Özelleştirmeye karşı değiliz ancak, yabancılara değil kendi vatandaşımıza satılmalıdır. Kişi başı gelir Türkiye'de 11 bin dolar olarak gözüküyor. Kimde var bu kadar gelir. Bunun nedeni milli gelirin 3'de 1'i yabancılara gidiyor. Geriye kalan 3'de 2'nin yüzde 90'ı mutlu kesime gidiyor. Türkiye'de kişi başı gelir asgari ücretinde altında. Kalkınıyoruz kişi başı gelir yükseldi deniliyor. 10 yıl önce nasıldı. Şimdi nasıl diye soruyorlar. 10 yıl önce daha iyiydi.  Seçimi kazanmak için taviz veriyorlar. Alışveriş merkezleri küçük esnafı bitirdi.”



Son Güncelleme: 23.10.2014 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.