Çorum müjde bekledi, ama olmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da yaptığı konuşmada müstakil havaalanı sözü vermedi ancak, havalimanı yolunu kısalttıklarını söyledi

28 Ocak 2018 Pazar 13:28
Çorum müjde bekledi, ama olmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il kongresi nedeniyle geldiği Çorum’da Atatürk Spor Salonu’ndaki kalabalığa hitap etti.

Erdoğan, 9 aylık bir aradan sonra Çorum’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Salonun dışında içindekinden 3 kat daha fazla kalabalık bulunduğunu ve onları selamlamadan içeri giremediğini söyledi.

OLÇOKLARI ANDI

Konuşması sık sık “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganıyla kesilen Erdoğan, yol arkadaşım dediği Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyib’i anarak, “Onları rahmetle yadediyorum. Onlar 15 Temmuz gecesi mesele vatansa gerisi teferruat diyerek bir ok gibi ileri atıldılar. 251 şehidi 15 Temmuz’da verdik. Şimdi de gerek Mehmetçik gerek ÖSO’dan Afrin’de 20 kadar şehidimiz var. Tüm şehitlerimizin ruhları için El Fatiha” dedi.

Erdoğan, “Bugün burada hem il kongremiz, hem de 16 Nisan’daki tarihi desteğinize teşekkür etmek için bulunuyorum. Gençler kadın kolları sizden daha ileri” diye seslendi.

ÇORUM DESTAN YAZACAK

'Dik dur eğilme' sloganına, "bugüne kadar sadece ve sadece rukude ve secdede eğildik." sözleri ile karşılık veren Erdoğan, "16 Nisan halk oylamasından 6 gün önce Çorum’a gelmiş 10 binlerce kardeşimizden söz almıştık. Çorum bir kez daha o tarihte kendine yakışanı yaptı,  bize verdiği sözü yerine getirdi. Çorumlu kardeşlerim yüzde 64.5 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oyla cumhurbaşkanlığı sistemine evet dedi. Tüm Çorumlu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yüzde 83’lük oy oranıyla ilçeler arasında ilkler arasına giren Boğazkale, Uğurludağ ve Bayat’a özellikle teşekkür ediyorum. Yüce Mevla yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Alaca hadi yarışa. 2019 seçimlerinde Çorum’dan daha iyi bir tablo bekliyoruz. Çorum bunu yapar mı, başarır mı… Bu tarihi seçimlerde Çorumlu kardeşlerim başkalarıyla değil, kendisiyle yarışacak inşallah. 16 yıldır AK Partinin kalesi olan Çorum 2019’da inşallah yine tarih, destan yazacak." şeklinde konuştu. 

'HAVALİMANI YOLUNU KISALTIYORUZ'

Erdoğan konuşmasının devamında, Çorum'la ilgili yatırımları sıralarken, Çorum'un beklediği müstakil havaalanı müjdesini vermedi, ancak Merzifon Havaalanı yolunun kısaltılacağını ve Çorumlu'nun ulaşımda sıkıntı yaşamayacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: "Önce mahalli idareler seçimlerinde, ardından cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerinde sizlerin demokrasi bayrağını daha ilerilere taşıyacağınıza inanıyorum. İl Kongresi bu yolda bir adım. Bu kongreler vasıtasıyla ahitlerimizi yeniliyor, dava ve yol arkadaşlarımızı perçinliyoruz. Teşkilat mensuplarımızla istişare ediyor, milletimizle yüz yüze görüşüp, dertleşiyoruz. 2019 seçimlerinde de ülkemizi refaha, huzura, istikrara kavuşturacağız.  Biz Çorum’u Mevlana’nın dediği gibi ruhumuzla seviyoruz. Aşk ile çalışan yorulmaz diyerek, gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. 2002’den beri vatandaşlarımız arasında asla ayrım yapmadık. Bizim nazarımızda hiçbir şehrimiz üvey evlat değildir. 81 vilayet, 80 milyon insanımız birinci sınıftır ve en kaliteli hizmete layıktır. Bu anlayışla 15 yılda Çorum’a 12 milyar liralık yatırım yaptık. Çorum’u Hitit Üniversitesiyle buluşturduk. Öğrenci sayısı 16 bin. İnşallah İskilip, Bayat hastanelerinin biraz uzun sürdüğünü biliyoruz. İnşaallah aksaklıkları en kısa sürede tamamlayıp hizmete sokacağız. Fazla kalmadı, İskilip’in donanımları alınıyor. Bayat ta kısa sürede tamamlanacak.

TOKİ kanalıyla bir çok konut yaptık, sahiplerine teslim ettik. Kalanların da inşası bitmek üzere. Özellikle Devane’de inşaa ettiğimiz konutlarla şehrin göbeğindeki gecekondu sorununu çözerken, kente yepyeni meydan kazandırdık. Kentpark ile Hıdırlık’ın tarihi ve manevi mirasına uygun bir çehre kazandırılacak.

2002 yılına kadar Çorum'da 59 km. bölünmüş yol yapılmıştı. Bölünmüş yolu 319 km.’ye çıkardık. Toplam maliyeti 2 milyar lirayı aşan 11 adet projemizin yapımı sürüyor. Çorum-İskilip-Çankırı yolu ile Çorum-Merzifon yolunu en kısa sürede tamamlayarak hizmete sokacağız. Kırkdilim meselesini de 2020 yılına kadar tamamen çözüme kavuşturacağız.

Hızlı trene geliyorum. 286 km’lik Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren hattının 3 kesim halinde proje ihalesini gerçekleştirdik. Bu yıl içinde inşallah projesi, etüd projeleri tamamlanacak. Sonra da yapım için gereken adımları atacağız. Çorum Karadenize, Sivas Erzincan üzerinden Doğu Anadolu’ya, bir taraftan da Akdeniz ve Ege bölgelerine bağlanmış olacak."

Son Güncelleme: 29.01.2018 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2018-01-28 14:42:43

salim uslu dediğini yaptırmış.çorumlu uçağı havada görmeye devam edecek.böyle mv böyle iş.çorumlularda öyle yapmalıki milletvekilleri milletvekilliğini rüyasında görmeli

Avatar
Vekiller 2018-01-28 16:08:09

Bıraksın gitsin Çorum’un sırtından insinler Yozgat Çorum’u solladı çoktan bir Bekir Bozdağ kadar olamadınız

Avatar
Menfaatçi 2018-01-28 17:30:44

Çorum da siyasilerin şehrin geleceği ile ilgili birşey isteyemediğini bir kez daha gördük... Artık söz Çorum halkınındır...

Avatar
Seyirciler 2018-01-28 14:46:57

Havaalanı sloganı bile atamadı yazıklar olsun artık Yozgat’tan gelir gidersiniz havayoluyla ya da direksiyona devam

Avatar
UÇAĞI havada gören Çorumlu 2018-01-28 19:04:24

Adını değiştir Çorum sen iyisi mi........

Avatar
İskilipden 2018-01-28 13:54:20

Kıymetli REİSİM dünyanın merkezi barış kenti medeniyetlerin beşiği ÇORUM'a hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Tosya İskilip Duble karayolunun müjdesini İskilipliler olarak zatıalinizden bekliyoruz. AKŞEMSEDDİN HATIRINA İstanbul'un manevi fatihi Hocamızın ailenizin kabri İSKİLİP EVLİK KÖYÜNDEDİR. Yollarımız bu Müjde hizmet düzene girer umudu ile ALLAHIM ASKERİMİZE TÜRKİYEMİZ YARDIMCI OLUR İNŞALLLAH.

Tosya İskilip karayolunun açılmasındanda bahsetmedi.

Avatar
İskilipden 2018-01-28 14:15:39

İskilip Tosya karayolunun açılmasını hiç bahsetmedi yetkililer hiçmi bahsetmedi Çorum İstanbul arası 1.5 saat kestirme oluyor ilçe kalkınır sabır

Avatar
Ahmet 2018-01-28 14:59:37

çorumlular havasını aldı bu arada hızlı tren ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor