Çorum potansiyeli olan şehir, ama hakettiği yerde değil

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Çorum'un tüm verileri ile ciddi potansiyele sahip bir kent olmasına rağmen hakettiği yerde olmadığını söyledi.

22 Ağustos 2021 Pazar 16:05
Çorum potansiyeli olan şehir, ama hakettiği yerde değil

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Çorum'un tüm verileri ile ciddi potansiyele sahip bir kent olmasına rağmen hakettiği yerde olmadığını söyledi.

Çorum’da bazı ilçeleri ziyaret ederek sorunları yerinde dinleyen  Milletvekili Sunat, Bayat, İskilip ve Oğuzlar İlçelerinde halkla buluştu.

TBMM'de zaman zaman Çorum'un temel sorunlarına dikkat çeken açıklamaları ile bilinen İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, 2 günlük bir program kapsamında Çorum’a geldi.

Sunat, İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte ilk olarak Bayat İlçesi’ni ziyaret etti.
Burada esnaf ziyaretleri yaparak sorunları yerinde tespit eden Sunat, sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

İskilip ve Oğuzlar’ı da ziyaret eden Sunat ve beraberindekiler, sorun ve talepler hakkında bilgi aldı, halkın nabzını yokladı.
Oğuzlar’da ceviz üreticileri ve esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Sunat ve beraberindekiler, ceviz üreticisi Mehmet Ceylan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Kabalak’a ve Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Oğuz Hantal ile görüşmeler yaptı.

'GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ŞART'

İYİ Parti Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Türkiye’nin ucube, hantal sistemi artık taşıyamadığını iddia ederek, yeniden iyileştirilmiş, güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini söyledi. Halkın artık geleceğe güvenle bakmak istediğini, kandırılmak istemediğini savundu.
2 günlük bir program kapsamında Çorum’a gelen Ankara Milletvekili Şenol Sunat, ilçe ve esnaf gezilerinin ardından Çorum merkezde Havuzbaşı Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem genel gündemi değerlendirdi hem de soruları yanıtladı. Sunat, İYİ Parti kadrolarının ülkeyi yönetmeye hazır ve talip olduğunu vurguladı.

CHP İL BAŞKANI DA KATILDI

Basın toplantısına; İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İlçe Başkanları, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcıları ile parti yöneticileri de katıldı. CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız da kısa bir süre toplantıya katılarak, Milletvekili Sunat, İl Başkanı Özsaçmacı ve partililerle sohbet etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Özsaçmacı, Ağustos ve Eylül aylarında TBMM’nin tatil olması nedeniyle milletvekillerinin il-ilçe ve köy ziyaretlerine ağırlık vereceğini belirterek, halkın, esnafın, sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ve sorunları parlamentoda gündeme getireceklerini söyledi. Şenol Sunat’ın Çorum’un fahri milletvekili olduğunun altını çizen Özsaçmacı, yakın ilgi ve sorunlara karşı duyarlılığı nedeniyle kendisine teşekkür etti.

‘İŞSİZLİK ÇOK YATIRIM YOK’

Milletvekili Şenol Sunat ise Bayat, İskilip ve Oğuzlar İlçelerinde yaptıkları gezileri değerlendirerek, önümüzdeki günlerde diğer ilçeleri de ziyaret edeceğini bildirdi.
Çorum’un ihracat rakamlarının ithalatın üzerinde olan ender şehirlerden biri olduğunu ancak buna rağmen gerekli devlet yatırımlarını ve desteğini alamadığını dile getiren Sunat, kültür, turizm ve tarihi değerler açısından da son derece önemli bir şehir olan Çorum’un turizmde hak ettiği yeri alamadığını kaydetti. 
İlçelerde kuraklığın hakim olduğunu, sulamada gereken yatırımlar yapılamadığı için arazilerin susuz kaldığını savunan Sunat, işsizliğin, geçim derdinin, alım gücünün düşmesinin, ümitsizlik ve gelecek kaygısının her yerde temel problem olduğunu ileri sürdü.

TÜİK’İN İŞSİZLİK VERİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Her üç gençten birinin işsiz olduğunu, halkın artık iş aramaktan yorulduğunu, umudunun tükendiğini, işsizliğin tavan yaptığını ancak buna rağmen resmi rakamlara göre işsizliğin düştüğünü, buna bir anlam veremediklerini vurguayan Sunat, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam aradığı TÜİK Başkanını bulmuş” ifadesini kullandı.
Sunat, 3 Y, yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etmek üzere işbaşına gelen hükümetin, her 3 Y’yi de tavan yaptırdığını ileri sürdü.

Halkın artık kandırılmak istemediğini, dürüst, ahlaklı bir yönetim istediğini anlatan Sunat, “Türkiye, 2 yıldır pandemi sorunu ile mücadele ediyor. Ancak bu süreçte gerek aşılama, gerek hijyen konusunda gereken adımlar atılamadı, istenen düzeye ulaşılamadı. Ülkemizde birçok bölgede depremler, yangınlar, sel gibi afetler yaşanıyor. Yöneticiler geçmişten ders alarak geleceğe hazırlanamıyor. Artık Türkiye’nin afetlere daha hızlı ve etkin müdahale etmesi gerekiyor. Geçen yıl Samandağı ve İzmir yangınlarından ders almayan hükümet, bu yıl Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınlarla daha fazla alanın yanmasına neden oldu. Yangın söndürme uçağımız halen yok. Artık aklımızı başımıza devşirmemiz gerekiyor. Mesele bu ucube, hantal sistemden kaynaklanıyor. Türkiye artık bu sistemi taşıyamıyor. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme ihtiyaç var. Konuşan, üreten, paylaşan, barışan bir Türkiye istiyoruz. Sınırlarımız delik deşik oldu. Ülkemize büyük bir mülteci akını var. Ancak yarın bize bir şey olursa gidecek ülkemiz maalesef yok. Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz ve kadrolarımızla hazırız. Ülkemizin iyi olması için yollardayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Çorum Mercek Haber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramiz Dayı 2021-08-22 17:33:40

Teyze, hayat size güzel.

Avatar
Çorum'lu 2021-08-22 17:17:46

Çorumun 4 Milletvekilinin yapamadığını yapan Şenol Sunat'a Çorumlular olarak teşekkür ediyoruz. Çorumun sesi olmaya devam ediyor. Çorumun hakkını arıyor. Çorum için taşın altına elini koyuyor. Parti seviciler sizin gibileri sevmezler,çünkü parti Çorumun her zaman önündedir.

Avatar
Çorumlu 2021-08-22 20:58:33

Şu güçlendirilmiş parlementer sistem neyse bir açiklayamadilar. Hani söz dinlemeyen bakanlarin yağlı kazikla korkutulduğu, genrl başkanlarının mgk kararlarını uygulamakla kendini görevli saydığı ama yalandan demir leydi olduğunu ahmaklara yutturduğu sistem mi acaba. Bu haimefendi kendi ilinde her proplemi çözmüş bakmis baska yapacak is yok buraya gelmis ise ne hoş. Yoksa kimse kendini memleketinde tınlamıyorda ikide bir çorumda mı krndini önrmli kisi gostermeye geliyor.bence ikincisi

Avatar
Sarıcalı 2021-08-23 09:50:50

Teyze he he
HDP nin bizim sayemizde mecliste o siralarda oturuyunuz sorusuna cevap verin once

Avatar
İskilipden 2021-08-22 16:42:03

İskilip Meslek Yüksek Okulu AÇILACAKMI yada yeniden mi yapılacakmı? pandemi öncesi Kapalıçarşıda ders veriliyordu şimdi nerede ders verilecek?
Tosya İskilip YOLU MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ kaç yıl öncesi açılış yapıldı. şimdi. hareket yok.
Çorum Iskilip yolu inşAllah biter.
İskilip e Ayakkabıcılık MYO bölümü açılmalı Çünkü Ayakkabının kralı ilçede üretiliyor. Sahip çıkılsın ilçeye sahipsiz bırakılmasın.
Kapalı spor salonu? kültür merkezi? haber çıktı kaç aylardır harekat yok sağlam yapılsın sonradan çürük vs onlarla uğraşıylasın.
Kapalı otopark şart ilçeye trafik keşmekeş oluyor bayramda pestivalde

Avatar
Eyt 2021-08-23 20:45:30

Eyt cikacakmi

Avatar
Ahmet 2021-08-22 16:47:07

NATOcularla aranıza mesafe koyana kadar, sülalece CIA için çalışmış İstanbul il başkanını partinizden gönderene kadar oy falan yok size. Gına geldi artık NATO milliyetçiliğinden.

Avatar
Vatandaş19 2021-08-23 23:38:23

Ucube ve hantal sistem dediğin ne anlamadım.2 sene cumhurbaşkanı seçemeyen meclismi yoksa 6 ayda yapilan hükumet degişişikliğimi laf olsun torba dolsun.Ha birde diğer ortağıniz HDP il başkanı niye yok