Çorum vekillerine öyle bir soru sordu ki...

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Çorum vekillerine 'siz bunu düşünün' diyerek bakın neyi sordu

21 Şubat 2018 Çarşamba 16:48
Çorum vekillerine öyle bir soru sordu ki...

MHP Grup Başkanvekili, Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın Çorum ile ilgili iktidar ve ana muhalefetin Çorum milletvekillerine verdiği cevap çok manidar bulundu.

BİZE DE UĞRASAYDI

TBMM’de bugün konuşan vekiller arasında CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de vardı. Köse, MHP’li vekil Erhan Usta’nın Çorum’a geçerken uğradığını belirterek, “Keşke Erhan Usta geçerken bize de uğrasaydı. AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, “Cumhurbaşkanımız bizi çok sevdiği için ne istesek veriyor” diyor. Bizi kıskanıyorlar diyor. Çorum’u kast ediyor herhâlde. Demek ki Cumhurbaşkanı Çorum’u sevmiyor. Ne istesek vermiyor. Vermediği bir tarafa iki tane kamu yatırımı var. Çimento fabrikası kimde şu an belli değil. Şeker fabrikası da satılıyor. Muhtemelen süreç içerisinde kapatılacak. Çorum’un gerçekten önemli sorunları var. Çorum’da kiremit, toprak sanayi sektörü çok önemli. Çorum’da toprak sanayi sektörü çökme noktasına geldi. Çorum pilot bölge seçiliyor. Havaalanımız yok ama pilot bölge olmaktan dolayı pilotumuz çok. Eğer Çorum’a bir şeyler yapmak istiyorsanız Çorum’u Savunma Sanayi’nde pilot bölge yapın. Çorum’un makine sanayi bu konuda hazırdır. Çorum’da havaalanı olsun istiyoruz. Demiryolunun son durumunu sordum. Daha proje ihalesi yapılmış ama fizibilete çalışmaları yüzde 50 seviyelerinde.” dedi.

ÇORUM VEKİLLERİ BUNU DÜŞÜNSÜN

MHP Grup Başkan Vekili Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM’de Çorum ekonomisi ve sanayisi ile ilgili verdiği önergenin oylanması öncesinde yaptığı ve Köse’ye cevap niteliği taşıyan konuşmasında “Ben oraya geçerken uğramadım. Özel olarak gittim. Çünkü bizi Çorumlu sanayiciler çağırdı. Ben MHP il binasını bile ziyaret etmedim. OSB yönetimi binasında toplantı yaptım.”  karşılığını verdi.

Usta, Çorum milletvekilleri ile ilgili olarak da “Çorumlu sanayiciler sorunlarının çözümü için MHP’yi arıyorlarsa o Çorum’dan milletvekili çıkartan partilerin sorunudur. Onları niye aramıyorlar onu ben bilemem. Sorun bize geldi. Biz de meclise taşıdık. Oradaki işadamları bizim partilimiz falan değil. Şunu düşünmeleri lazım milletvekillerinin. Sizleri aramıyorlar da niye bizleri arıyorlar.” sorusunu sordu.

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ!

Usta’nın konuşmasının ardından MHP'nin önergesi üzerine söz alan TBMM İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise, “Erhan Usta’ya teşekkür ediyorum. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bu vesileyle Çorum mecliste gündeme geldi. Havaalanı ve demiryolunda Erhan Usta bir ilerleme yok diyor. Var. Hem havaalanı hem demiryolu bizim gündemimizdedir. Havaalanıyla ilgili Merzifon’da ilave pist yapıldı. Halen hizmete açılmamıştır. Merzifon havaalanına Çorum isminin konmasını doğru bulmuyorum. Biz daha çok coğrafi veya tarihi bir isim konulabilir diye düşünüyoruz. Bunun çalışması yapılıyor. İlave terminal binası talebi Başbakan’ın 28 Eylül’de Çorum’a geldiğinde intikal ettirildi. Bu konuda Başbakan’ın çalışmaları var. Merzifon’dan günde 2 uçak kalkıyor. Anketlerle belirleniyor bu uçuş saatleri.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.02.2018 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Uçakçı 2018-02-21 17:50:41

Salim uslu Çorum’a zarar biri, hala Merzifon’a çalışıyor, yazık, bir dahaki sefere Amasya’dan koysun adaylığını Çorumlu onu istemiyor artık, biz Çorum sınırları dahilinde havaalanı istiyoruz ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz.

Avatar
Hakkı 2018-02-21 18:36:40

TBMMde milletvekili olduğu bir ilin aleyhine çalışan başka bir milletvekili varmıdır Allah aşkına. Salim Uslu sen Çorum'un sırtında bir yüksün artık. Eğer bir daha seni aday gösteririlerse Tayyip Erdoğan falan demeyeceğim AKPartiye oy vermeyeceğim. Yeter arık.

Avatar
Çorumlu 2018-02-21 18:42:34

Salim bey yıllarca Çorum için büyük bir kayıp, hiçbir vekille geçinemiyor, sürekli kendi aralarında bir sürtüşme, olan güzel memleketime oluyor, yalvarıyorum Reis genç dinamik sağlam karakterli kişileri bu seçimde önümüze getirde bizde gönül rahatlığıyla oylarımızı verelim ve helal olsun diyelim. Salim bey yıllardır Facebook’ta o onu beğenmiş bu şunu beğenmişlerle geçirdi, ha hakkını yemeyelim hiçbirşey yapmadı da diyemeyiz Çorum’a küs siyasetini getirdi...

Avatar
Çorumlu 2018-02-21 18:49:05

Reklamın iyisi kötüsü olmazı en iyi siz bilirsiniz Salim bey, şehid cenazelerinde boy boy fotolar paylaşarak, o kutsal şehitlerimizin cenaze törenlerini güzel bir organizasyon diye beğenerek...

Avatar
Has 19 2018-02-21 19:17:22

Sevgili Salim uslu ve iktidar vekilleri ah alıyorsunuz...Bu memlekete hayrınız gölet park yol ise vah memlekitime vah..Savunduğun bu durumlar yüzünden bu memlekette oylarınız düşecektir.Kendim adına reise başkanlık yolunda oy atarım ama diğer vekil ve parti oyum mhp nindir..

Avatar
Musa kısa 2018-02-21 20:32:10

Salim bey hastaneden başka ne yatırımı gördük. Külcü nün bile 50 eseri bitmek üzere.
Lütfen Çorum için uğraşınız. Biz burdan ( çorum dan ve yerden ! ) durumumuzu kötü görüyoruz. İlçelerimiz her yıl göç veriyor. Bu konuda ne planınız var üç vekilde açıklasın. Çimento kapandı, hayat kağıt ve şırınga kapandı, sallAntıda iki üç firma sırada . ÇORUMLU kimden destek beklesin

Avatar
Hüsnü 2018-02-21 22:02:43

Sayın Uslu nun arkadaşları malüm sebeplerden dolayı parti ve ilçe yönetimlerinden uzaklaştırıldı. Ha keza belediye başkanı da bu şekilde uzaklaştırıldı. Ayrıca zamanında Bağcı ile geçinemedi. Şimdi sıra mevcut vekillerde partiyi kendi ahbaplarının partisi zannediyor. hülasası giderek yalnızlaşıyor. güle güle

Avatar
Valdo 2018-02-22 09:10:49

Salim Uslu'dan Çorum'a bir fayda gelmeyeceğini görüyoruz ancak Çorum'daki Ak Parti hala Salim Uslu'nun peşinden gidiyor. Örnek mi: belediye başkanı Zeki Gül'de Alaca'dan Salim Uslu'nun adamı ondanda hayır gelmez.