Çorum’a kadar geldi, af çağrısı yaptı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Çorum'a geldi, cezaevi önünde genel af çağrısında bulundu.

12 Haziran 2022 Pazar 20:02

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, tüm siyasi partilere seslenerek genel af çağrısında bulundu.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve parti yöneticileri, Sungurlu T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. "Ülkemin dört bir köşesinde gittiğim yerlerde mahkum aileleri bana öyle şeyler anlattılar ki sessiz kalamazdım" diyen Sarıgül, bu yüzden 9 Nisan’da af çağrısında bulunduğunu belirterek, "O günden beridir, bu çağrıyı tekrarlıyorum. Bugün de bu amaçla Sungurlu Cezaevi önündeyim” ifadelerini kullandı.

Tüm siyasi partilere seslenen Sarıgül, "Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da ‘toplumsal barış affı’ olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çıkalım. Suçlulara, intikam alınması gereken insanlar, olarak değil, topluma kazandırılmaları gereken insanlar olarak bakmalıyız. Yaptıkları hatalardan ders çıkaran herkes ikinci bir şansı hak eder" diye konuştu.

Sarıgül, açıklamasının devamında, “Affet Türkiye diyorum. Haksızlığa uğramışlar için affet. Anaların hasretini dindirmek için affet. Çocukları sevindirmek için affet. Özgürlük için, barış için affet. Geçmişi geride bırakmak için affet. Biz, ülkemizde, birlik beraberliğin artmasını, bir kardeşlik havasının esmesini istiyoruz. Yaptığım bu toplumsal af çağrısının destek bulacağına inanıyorum” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 12.06.2022 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2022-06-13 12:08:40

Cezalar artmalı adam cinayet işliyor 5 sene sonra dışarı çıkıyor cezalar caydırıcı olmalı insanlar suç işlerken korkmalı inşAllah bu ülkede bir daha hiçbir zaman af çıkmaz

Avatar
Mustafa 2022-06-12 22:59:54

İyi adam birini öldürsün hırsızlık yapsın gasp etsin ondan sonra ben kader mahkumuyum ne affından bahsediyon cezalar enaz iki kat daha artmalı ortalık kendini kabadayı sanan tiplerle doldu ceza olmazsa bu adamlar daha neler yapar

Avatar
Eğitimci 2022-06-13 10:46:56

Senin oğlunu öldürseler yakınına tecavüz etseler malına zarar verseler aynı affı isteyebilecek misin Hem sana ne mağdur olan karar versin. Türkiye'ye eskiden af örgütü denen reziller gelir ceza evlerini denetlerler ve olumsuz rapor yazar hükümetlere kızarlardı. Şimdi hiç gelen var mı. Cezaevleri suç kampı gibi yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında hoş artık cezaevine girebilmekte maharet istiyor ya. Şimdi en ağır ceza adli kontrol şartıyla serbest. Öğretmen öğrenciden doktor hastadan polis suçludan imam cemaatten korkar oldu. İşin ilginç yanı akp neyle eleştiriliyor da muhalefet ben daha çoğunu yapacağım diyor. Allah bu millete aklı başında idarecler nasip etsin.

Avatar
Çorum 19 2022-06-13 00:07:50

Şişli belediye başkanlığından oğlunun işadamı imparatorluğuna bırak bu işleri imardan dindugunuz köşeleri anlat

Avatar
Eyt 2022-06-13 06:50:52

Eyt önerin yokmu

banner165