Çorum’a tarımına iki ayrı yatırım

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Sulu tarımda Çorum...

16 Temmuz 2015 Perşembe 18:17
 Çorum’a tarımına iki ayrı yatırım


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Sulu tarımda Çorum her geçen gün büyümeye devam ediyor. İki yeni sulama projesi ile bir içmesuyu projesi daha hayata geçiyor. Hayırlı olsun" dedi.


Uslu yaptığı açıklamada, "DSİ 5. Bölge Müdürlüğümüz tarafından 28.05.2015 tarihinde ihalesi yapılan Çorum Yenihayat Barajı Derivasyonları İkmali işinin sözleşmesi 7 Milyon 885 Bin TL bedel ile imzalanmıştır. İş kapsamında yapılacak 4 adet regülatör ve isale hattı ile yılda 2,86 milyon m³ su Yenihayat Barajı rezervuarına derive edilerek Çorum İlimizin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeye katkı sağlamış olacaktır.


Oğuzlar Göleti Ek Yatırım Programında


Oğuzlar İlçe Merkezi ve çevresindeki 1.780 dekar tarımsal araziyi sulayacak olan "Oğuzlar Göleti"  işinin proje çalışması tamamlanmıştır. İşin 2015 Yılı Personel, Mal ve Hizmet Alımı, Cari Transfer, Sermaye (Yatırım + Kamulaştırma) Giderleri Programı ve Uygulama Planına 25 Milyon TL  keşif bedeli ile alınması ve akabinde işin ihalesinin acilen yapılabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun 15.07.2015 tarihli onayı ile Ek yatırım programına alınmıştır.


İncesu Göletine Başlanıyor


DSİ 5. Bölge Müdürlüğümüz tarafından 8 Mayıs 2015 tarihinde ihalesi yapılan Osmancık İncesu Göleti işinin sözleşmesi 11Milyon 470 Bin TL bedeli ile imzalandı. İncesu Göleti 8 Bin 170 Dekar tarımsal araziyi sulayacak. Sulama alanı İncesu, Kargı ve Başpınar köylerinin arazilerini kapsıyor.


Yeni projelerle Çorum ilimize 44 Milyon 355 Bin TL yatırım, yaklaşık 10 Bin Dekar arazide sulu tarım ve Çorum Merkeze 2,86 m3/ yıl içme suyu sağlamış olacağız.Çorumumuza hayırlı uğurlu olsun. Katkı ve Desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Müsteşarımız Lütfi Akca'ya teşekkür ediyoruz" dedi. 




Son Güncelleme: 16.07.2015 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.