Çorum'un makro talepleri Bakan'da

Çorum'un önemli talepleri Ulaştırma Bakanı'nda

21 Temmuz 2017 Cuma 18:12
Çorum'un makro talepleri Bakan'da

Çorum için hayati önem taşıyan demiryolu, havaalanı ve karayolu ağı ile ilgili talepler Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a iletildi.


Dün Habercim19.Com’da yer alan ‘Gündem hızlı tren’ başlıklı, milletvekilleri ve TSO yöneticilerinin Bakan Arslan’a yaptığı ziyaret haberinin ardından bugün görüşmenin detayına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.


Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile birlikte Çorum’un ulaşım alt yapısı ve projeleri ile görüşmeler yapmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ziyaret edildiği hatırlatıldı.


TSO’nun açıklamasında şu bilgiler yer aldı: “Ziyarete, Çorum İlinin ilçelerine erişimi sağlayan yollarının iyileştirilmesi ve rehabilite edilmesinde kisüreçler ile yaşanan teknik ve yüklenici sorunları ele alınmıştır. Çorum – Osmancık Kırkdilim mevkisinde yapılması planlanan ve projelendirilen yeni bir tünelle ilgili çalışmalar değerlendirilmiştir.


Merzifon hava alanına Çorum İlinden ulaşımı yaklaşık
15 km. kısaltacak yol çalışmalarında çıkan kamulaştırma sorunlarının çözümü için çalışmaların hızlandırılması ve bu projenin bir an önce ihale edilerek yapımına başlanması da ziyarette dile getirilen konular arasında yer almıştır.

Kırıkkale - Çorum- Samsun Demiryolu projesi, Sayın Ulaştırma Bakanı’na iletilerek, projenin mevcut durumu, süreçleri değerlendirilmiş ve demiryolu projesinin Çorum İli ve bölgesi için, ekonomik ve sosyal etkileri ve çıktılarının önemi ve demiryolunun bölgeye kazandırılmasındaki aciliyeti bir kez daha vurgulanmıştır.


Son olarak, İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak ve İlimiz üzerinden geçecek olan Otoyol planları ve çalışmaları istişare edilmiştir.”





Son Güncelleme: 21.07.2017 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.