Cumhurbaşkanı Çorumlu’yu hüsrana uğrattı

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum mitingini değerlendirdi.

13 Şubat 2019 Çarşamba 14:36
Cumhurbaşkanı Çorumlu’yu hüsrana uğrattı

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitingini değerlendirdi.

Mitingte genel siyaset ve Çorum’a yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı’nın, iki ayrı konuyla ilgili beklentisinin Çorum halkını hüsrana uğrattığını iddia etti.

İşte o değerlendirme; “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorumluların büyük bir merak ve özlemle beklediği Çorum havaalanı konusunda adres olarak yine Merzifon’u gösterdi. Fakat Merzifon yolu konusunda da kamulaştırmada sorun yaşadıklarını bu sebeple yolu tamamlayamadıklarını belirtti. Bu yapılan açıklamalar neticesinde Çorumlu hemşerilerimizin ve bizlerin Çorum havaalanı beklentisi başka bahara kaldı.

Sayın Cumhurbaşkanı, hızlı tren projesinin hala etüt aşamasında olduğunu söyledi. Çorum’a hızlı trenin geleceği tarih hakkında net bir bilgi paylaşmadı. Hemşerilerimizin ve bizlerin de hızlı tren beklentisi Çorum havaalanı gibi başka bahara kaldı.

Çorum’a olan şükran borcunu ödemek istediğini belirten Sayın Cumhurbaşkanı 24 Haziran’da Çorum yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy aldıklarını söyledi. Bu oy oranları üzerinden değerlendirildiğinde Çorumlu hemşerilerimiz mevcut iktidara fazlasıyla destek vermiş, fakat hükümetten umduğu yatırım ve desteği bulamamıştır.

Çorum’a yapılan yatırımlardan bahseden Sayın Cumhurbaşkanı Çorum stadyumunun inşasının devam ettiğini ve 20.000 kişi kapasitesinin olduğunu sözlerine ekledi. Bu noktada bir hatırlatma yapmakta fayda var. Çorum stadyumu inşaatını yapan firma internet sitesinde çorum stadyumunun kapasitesini 15.000 kişi olarak belirtmiştir Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çorum stadyumu konusunda eksik ya da yanlış bilgilendirildiğini görüyoruz. Bunlara ek olarak Çorum stadyumunu ihale eden Çorum Belediyesi’dir. Çorum Belediyesi’nin hemşerilerimizden aldığı belediye gelirleri ile yapılmaktadır. Çorum’un öz kaynakları ile yapılmıştır bu sebeple kamu yatırımı olarak değerlendirmek doğru bir tespit olmayacaktır.

Çorum’da turizm konusunu da değinen Sayın Cumhurbaşkanı, Çorum turizmiyle alakalı somut neler yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı ve hemşerilerimize bireysel çalışmalar yaparak Çorum turizmine katkıda bulunmalarını istedi.

Sayın Cumhurbaşkanı Çorum’da 2002 yılında 26 milyon dolarlık ihracat yapılırken, bu rakamın 2018 yılında 720 milyon dolara ulaştığını hatırlattı. Bu rakamlardan görüldüğü üzere Çorum’un iş adamları ve sanayicileri çalışkan ve üretken. Fakat hükümetten hak ettiği desteği görmediler, göremiyorlar. Çorumlu iş adamlarımızı ve sanayicilerimizi canı gönülden tebrik ediyor, her konuda yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Çorum’un büyümesi ve gelişmesi için katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyoruz.

Çorumlu hemşerilerimize bizim sözümüzdür, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Çorum’un hak ettiği bütün yatırımları biz yapacağız. Çorum havaalanını ve hızlı treni biz yapacağız.”

Son Güncelleme: 13.02.2019 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ck 2019-02-13 15:10:06

hava alanına takılıp kalmak populist bir yaklaşım. Sen üret, çine mal almaya gidenler Çorum'a haydi haydi gelirler.Laf değil, satacak mal üretelim! Var mı bir fikriniz?

Avatar
Havaalanı 2019-02-14 01:24:51

Çorum’un namus meselesi, başkan haklı, ak partiye oy yok havaalanı sözüne kadar

Avatar
Öz Çorumlu 2019-02-14 13:46:08

Ck rumuzlu şahıs deve kuşu misali kuma gömdüğün kafanı çıkar bi etrafına bak.anlasildi akplisin birde yozgatlisin herhalde yozgattan Bayburt'tan neyi eksik bu memleketin sizin gibilere rağmen bu havaalanı gelecek