‘Daşdan sorsaydı, açıklardık’

Çorum Belediyesi, MHP Çorum Belediye Başkan adayı Ercan Daşdan’ın yeni itfaiye aracı ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

24 Ocak 2014 Cuma 16:14
 ‘Daşdan sorsaydı, açıklardık’


Çorum Belediyesi, MHP Çorum Belediye Başkan adayı Ercan Daşdan’ın yeni itfaiye aracı ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, 23 Ocak 2014 tarihinde Çorum Belediyesi tarafından yapılan İtfaiye aracı tanıtım programıyla ilgili, MHP 
Belediye Başkan Adayı  Ercan Daşdan’ın , basına verdiği beyanat dolayısıyla açıklama yapma ihtiyacının hasıl olduğu belirtilerek, esasen Daşdan’ın yaptığı açıklama ile Çorum kamuoyunun yanlış bilgilendirdiği ifade edildi.

İşte o açıklama; “MHP Belediye Başkan adayı Sayın Ercan Daşdan yaptığı basın açıklamasında “Of Belediyesi ve Fatsa Belediyesi’nin  44 metrelik itfaiye araçlarına sahip olduğunu iddia etmiştir.  Hal böyle olmasına rağmen bölgenin en büyük aracı şeklinde kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğimiz ve  halkımızı  aldattığımız iddia edilmektedir.

Sayın Ercan Daşdan’ın söylediği gibi mafsallı 44 metrelik itfaiye aracı bölgenin hiçbir ilinde  bulunmamaktadır. Sayın Daşdan konunun yabancısı olduğu için anlamamış olabilir. Ancak kendisi aramasa dahi birisine sordursa idi,  ne  demek istediğimizi açıklar  ve   kendilerine  gerekli bilgileri iletirdik.

42 metrelik ve merdiven ucu 4.7 metre mafsal özelliği Çorum’un hizmetine gururla sunduğumuz araç modeline mahsustur. Mafsal 75 derecelik eğimle çalışma özelliğini ifade etmektedir. Bu özelliği ile normal yollardan girilme imkanı olmayan bina içi, çatı inişi gibi yerlere ulaşabileceğiz. Hatta 7 metre derinlikte kuyu içi çalışma da yapılabilecek. Ayrıca belediyemizin sahip olduğu yeni aracın; kırma sistemi, asansörü ve dijital kontrol için  kamera sistemi gibi  ekstra özellikleri de bulunmaktadır.

Söylediğimiz hiçbir sözde halkımızı yanıltmak gibi bir tutum içinde olmadık, olmayız. Kaldı ki yanlış bilgi diye takdim olunan hususların hiçbirisi aracın özelliği ile de ilgili değildir. Sadece bölgedeki tek araç olup olmadığı ile ilgilidir. Özet olarak bilinmelidir ki hizmete sunduğumuz araç, sahip olduğu  özellikler itibariyle bölgenin tek aracıdır.

Aracımızın alım kararı 2013 yılı başında gerçekleşmiş ve bütçede ödenek ayrılmıştır. 7 ay önce ihalesi yapılmış ve teslimat yılbaşında  gerçekleşmiştir.

Bu gerçek ortadayken seçim yatırımı gibi sunulması da en azından bir haksızlık olmuştur. 5 yıldır belediyemizce yapılan yatırımlar, bir seçim yatırımı yapmayı gerektirmeyecek kadar tatminkardır. Kaldı ki halkımız da zaten seçime yatırım yapanlarla şehre yatırım yapanları ayıracak kadar basiret sahibidir.

Sayın Ercan Daşdan’ın Belediyemizin, dolayısıyla Çorum’un böyle bir araca sahip olmasından bir Çorumlu olarak gurur duyacağını ve Sayın Başkanımızı tebrik edeceğini umardık. Of ve Fatsa belediyelerinin de varmış. ‘Oh be’ yakaladım gibi bir tutum içine girmesi de belediyemizce oldukça manidar bulunmuştur. Biz tüm Türkiye’nin en güzeline layık olduğunu düşünen ve herkesin en iyisine sahip olmasından memnuniyet duyanlardanız.

Ayrıca ‘halkımızı aldatıyor, kandırıyor’ ifadeleri nezaket sınırlarının dışında ifadeler olarak kabul edilmekle birlikte aynıyla karşılık verilmeyecektir. Çünkü büyüklerimiz , üslubu lisan aynıyla insan demişlerdir ki biz de böyle inanmaktayız.

Afiş asmak için alındı vb. ifadeleri de  cevap vermeyi gerektirecek hususlar olarak görmüyoruz.

Bunları Sayın Daşdan’ın siyasette yeniliğine, gençliğine ve belediye konularındaki tecrübesizliğine dayandırıyoruz.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”







Son Güncelleme: 24.01.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Kalender 2014-01-24 19:51:58

son 2 aya girildi bu aralar açık arama arası çorum ak parti belediyeciliğiyle değişimi gördü dahada ifla olmaz.

banner165