‘Davutoğlu gölge genel başkan olmaz’

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun...

22 Ağustos 2014 Cuma 19:28
 ‘Davutoğlu gölge genel başkan olmaz’


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkan Adayı seçilmesinin ardından Olay TV ekranlarında 'Editör' programında Umut Albayrak'ın gündeme dair sorularını cevaplandırdı.


Davutoğlu’nun istişareler sonucu belirlendiğini hatırlatan Uslu, “Parti içi istişare yapılarak partimizin en yüksek organı MKYK sonucu Sayın Başbakana sunmuştur. Sayın Davutoğlu Genel Başkan Adayımız ve Başbakan adayımızdır” dedi.


Davutoğlu’nun konuşmasında önemli mesajlar verdiğini açıklayan Uslu, şöyle dedi; “Bir dava neslinin partisiyiz. Bizim neslimiz bedeller ödedi. Biz gelecek nesli düşünen, kurgulayan bir hareketiz. 2023 yılı hedeflerimiz gelecek nesil için kurgulanmaktadır.  Yeni Türkiye’yi inşa etmek üzeredir. Sayın Davutoğlu “Fani Şahsiyetler değil, Baki hakikatler partisiyiz. Dava partisi, nesil hareketiyiz.” dedi bunlar son derece önemli. AK Partinin 12 yıllık geçmişini sahiplenmiş, geçmişine uygun olarak performansını 2023 hedeflerine göre devam ettirecek olması, paralel ve illegal yapılarla mücadele edecek olması, Çözüm sürecinin güçlü bir şekilde devam edecek olması ve de Köşkle teşkilatla uyumlu bir şekilde ekip çalışmasını sürdürecek olmasıyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Başkan Adayımız Ahmet Davutoğlu’nun verdiği mesajlar oldukça önemli ”


Davutoğlu’nun geçmişi, birikimi, risk yönetme konusundaki kabiliyeti,  kararlılığı ve iradesi ile gölgede kalacak bir Genel Başkan olmayacağını düşündüğünü belirten Uslu, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde beraber çalışması, karar alma süreçlerindeki iradesini, ısrarını, isabetini yakından tanıklık etmiş birisi olarak birikimlerine çok şeyler kattığını düşünüyorum. Böylece Türkiye bir anlamda da Sayın Erdoğan’dan sonrada kurumsallaşmış olarak devam edeceğini göstermek bakımından iyi bir fırsat yakalamıştır. Biz bir fikir hareketiyiz. Dava Partisiyiz. Türkiye adına kaygı duyanlar, geleceği için dertlenenler bu partide toplanmıştır. Cumhurbaşkanı ile Yeni Başbakan arasındaki uyum ve ahenk Türkiye’deki karar alma süreçlerinin daha etkin ve hızlı çalışmasını sağlayacaktır ”dedi.


‘Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz’


Uslu, muhalefetin dış politika konusunda eleştirilerine dair bir soruya, “Muhalefetin ne kadar başarılı olduğuna bakmak lazım. Halk arasında bir söz vardır, ‘Dinime küfür eden bari Müslüman olsa’ diye. Davutoğlu’nu eleştirenlerin gerçekten dış politika adına önemli başarıları olsa bunları makul karşılamak ve yararlanmak mümkün olabilirdi. Sadece karşıtlık, muhalefet, eleştiri olsun, kendi seçmenimizi tatmin edelim diye karşıtlık temelli yıkıcı bir muhalefet anlayışının Türkiye’yi götüreceği bir yer yok, muhalefet partilerini de götüreceği bir yer olmadığı anlaşıldı. 9 defa seçime girilmiş ve 9 defa kaybetmiş siyasetçilerin halen bu memleketin yönetimine ve geleceğine dair söz söylüyor olmalarını anlamak mümkün değil. Bizim bu güne kadar söylediklerimizi eleştirdiklerimizi bugün CHP’nin içerisindeki muhalifler söylüyor. CHP içeresinde kaç tane muhalefet, muvafık var bunu bilmek mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi denince ortaya çok sesli bir kakofoni (gürültü)çıkıyor. Her kafadan bir sesin çıktığı, her kesimin farklı söylemler geliştirdiği bir Cumhuriyet Halk Partisi. Milliyetçi Hareket Partisine de bakarsanız geçmişindeki bütün değerlerinden, ilkelerinden vazgeçmişçesine Cumhuriyet Halk Partisiyle Çatı Aday etrafında buluşmuş. Bu aziz millet her ikisinin adayını, gerekçelerini kabul etmediği için ret etmiştir. Biz kaybettik trafodaki hain kediler, millet sandığa gitmedi, tatildeler gibi gerekçeler uyarlamanın, uydurmanın hiçbir haklı ve makul tarafı yok. Çünkü hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz.   


Başkanlık sistemine mutlaka geçilmeli. Sistem bazılarının iddia ettiği gibi Padişahlık sistemi değildir. Başkanlıkların olduğu ülkelerde Parlamento daha güçlüdür. Parlamento kendi içerisinden çıkarttığı hükümetin denetimine girmek yerine Başkanın oluşturduğu hükümeti etkin bir biçimde denetleyen ve aynı zamanda yasama görevini yerine getiren saygın ve etkin bir kurum haline gelecektir” dedi.

 

Son Güncelleme: 22.08.2014 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165