Demirer MHP’yi yazdı

Hakimiyet Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin’in...

28 Temmuz 2015 Salı 14:43
 Demirer MHP’yi yazdı


Hakimiyet Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin’in 7 Haziran seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerini yorumladı.


İşte o yazı:


Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Teşkilatları 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını biraz gecikmeli de olsa değerlendirdi.


Basın Bayramı nedeniyle yerel medyanın temsilcilerini ağırlayan MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, hem seçim sonuçları hem de koalisyon görüşmelerinde MHP'nin tutumunu yorumladı.


Bekir Çetin'in değerlendirmelerinde AK Parti ve CHP'nin yerel aktörlerine örnek olacağını düşündüğümüz dikkat çeken sözler var.


Çetin'in sözlerinden özellikle hatırlatmak istediklerim şunlar:


'BAŞARI OLARAK GÖRMÜYORUZ'


"7 Haziran seçimlerinde Çorum'da çok az bir farkla bir milletvekilini kaybettik. 2011 genel seçimlerine göre oylarımızı yüzde 60 oranında artırarak başarılı olarak gözüksek de, biz bunu başarı olarak kabul etmiyoruz. Ve çok daha iyisini yapmak için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız.


‘İÇ MUHASEBE YAPTIK, YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK’


Milletvekili çıkaramamamızın nedenlerini, sebep ve sonuç ilişkilerini teşkilatlarımızla istişare sonucunda bir rapor haline getirdik. Önümüzdeki süreç için kendimize bir yol haritası belirledik."


MHP teşkilatlarının oy oranlarını çok ciddi şekilde yükseltmelerine, bir milletvekilini az bir oy farkıyla kaybetmelerine rağmen, bu başarıyı  yeterli görmeyerek daha yukarılara çıkarma azim ve gayretinde olmaları akıllara  AK Parti ve CHP'nin yerel aktörlerini getirdi. Siyasette her an her şeyin sonucu etkileyebileceği düşünülse de, orta ve uzun vadede böyle bir teşkilat anlayışının muhtemel bir yeniden seçimde başarılı olmaması düşünülemez.


ÇORUM AK PARTİ VE CHP NE DEMİŞTİ?


Hatırlanacağı üzere CHP'nin yerel temsilcileri 7 Haziran'da AK Parti'nin birinci parti çıkmasına rağmen iktidar gücünü kaybetmesini kendileri açısından başarı olarak değerlendirdi.


AK Parti'nin yerel aktörleri ise, seçimlerin hemen akabinde sıcağı sıcağına yaptıkları değerlendirmelerde,  hatalarını, yanlışlarını ve kusurlarını görmezden gelerek öz eleştiri yapmak yerine, Çorum'da 3 milletvekili çıkarmalarını 'başarı' olarak yorumlamışlar, hatta kutlama bile yapmışlardı.


Diyeceğim odur ki, bir seçimden çıktık, ülkenin manzarası ortada. Çorum'da muhalefet, ana muhalefet ve iktidar teşkilatlarının fotoğrafı böyle. Yorum Çorumlu'nun.



Son Güncelleme: 28.07.2015 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165