‘Demiryolu’nun üstüne gideceğiz’ dedi, havaalanı için Merzifon’u işaret etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta, demiryolunun takipçisi olduklarını açıkladı, havaalanı için Merzifon'u adres gösterdi.

05 Şubat 2021 Cuma 22:57
‘Demiryolu’nun üstüne gideceğiz’ dedi, havaalanı için Merzifon’u işaret etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta başkanlığında aralarında milletvekili ve genel merkez yöneticisi olan 5 kişilik heyet, Çorum merkez ve ilçelerinde ziyaretlerini tamamladı. Çorum’un sosyo-ekonomik durumu ve ülke gündeminin değerlendirilmesi amacıyla Çorum’a gelen heyet, iki gün süren incelemelerinin ardından rapor hazırlayacak.
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, akşam saatlerinde parti binasında yaptığı değerlendirme toplantısında, Çorum’un havaalanı, demiryolu ve hastane yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HAVAALANI İÇİN MERZİFONU ADRES GÖSTERDİ

Çorum’un havaalanı ihtiyacının 60 km uzaklıktaki Merzifon Havalimanı’ndan karşılanabileceğini belirten Usta, Merzifon Havaalanı’nda sefer sayılarının artırılarak geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Usta; “Biz iktidar olmuş gibi sorunlu davranan bir siyasi partiyiz. Çorumluları okşamak için Çorum’a 2 tane havaalanı yapılsın diyebiliriz ama bizim böyle siyasi tarzımız yok. Eğer Çorum’a bir yatırım gelecekse önce demiryolu olmalı. Havaalanı ihtiyacı Merzifon üzerinden karşılanabilir. Merzifon Havalimanı’nın geliştirilmesi lazım. Başka ülkelerde de havaalanı belli merkezlerde oluyor. Merzifon Havalimanı’nda İstanbul’a günde 1 değil de 5 sefer düzenlenirse Çorum’un da ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum.”dedi.

‘DEMİRYOLU’NUN ÜSTÜNE GİDECEĞİZ’

Çorum’un en temel sorununun demiryolu olduğunu belirten Usta; “Çorum’u hem limana hem içeriye bağlayacak bir demiryoluna ihtiyaç var. Samsun-Çorum-Ankara demiryolunun bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Projede yavaş gidildiğini biliyoruz. Ankara’da bu konunun hem mecliste hem de bakanlıkta üstüne gideceğiz.”dedi.

DEVLET HASTANESİ AÇILMALI

Eski Devlet Hastanesi binasının yeniden sağlık hizmeti sunması konusuna da dikkat çeken Usta; “Çorum’da eski hastanenin yeniden açılması konusunda çok şikayet var. Sağlık Bakanlığı’na buradan çağrı yapıyorum. Bu hastanenin heba olmaması için bir an önce açılması gerekiyor.” diye konuştu.

ÇORUM SİYASETÇİLERİNE TAVSİYE

Çorum’un sanayi, turizm ve tarım kenti olduğunu hatırlatan Usta; şöyle dedi; “Çorum kavşak noktasında bir ilimiz. İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı. Çorum’un çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Hattuşa, Şapinuva, Alacahöyük gibi tarih turizmine çok müsait yerlerimiz var ama Çorum turizmden yeteri kadar faydalanamıyor. Çorum turizm potansiyelinin katma değere dönüştürülmesi gerekiyor. Sanayileşme açısından ‘Anadolu Kaplanı’ diyebileceğimiz bir şehir Çorum. Kalitenin işgücü ihtiyacı konusunda sıkıntısı var.  Tarım açısından 1.3 milyon hektarlık yüz ölçümü olan bir şehir. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin 20.büyük ili. %45’i tarım arazisi. Tarım arazilerinin çok az bir kısmı sulanabiliyor. Su ile ilgili ciddi bir problem var. Sulanan alan şu anda %15 civarında, sulanabilir araziyi %60’a kadar genişletme imkanı var. Bunun içinde yatırımlar gerekiyor. Buğday üretiminde 12. sırada, çeltik üretiminde 4.sırada, nohut ve kuru soğan üretiminde çok ciddi potansiyeli var. Devletin bir bütçesi vardır. Bu bütçe hem sektörel olarak hem de il bazında talebe göre dağıtılır. Yerelden bir talep gelmesi gerekir ki, devlet kaynaklarının bir kısmının Çorum’a gelmesi için. Bu anlamda Çorum siyasetçilerinin biraz daha gayretli olması gerekiyor.

Bütün potansiyellerine rağmen gelişmişlik endeksinde Çorum, Türkiye’de 81 il içinde 50.sırada Bu Çorum’a yakışmıyor. Çorum bunu daha fazla yukarı taşıyabilir.” şeklinde konuştu Çorum ile ilgili değerlendirmelerinin ardından ülke gündemini değerlendiren Usta, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi ve esnafa verilen desteğin yeterli olmadığını ifade etti.

Çorum özelinde yaptığı açıklamaların ardından genel gündeme ilişkin değerlendirme yapan Usta, esnaf verilen desteklerin yetersiz olduğunu anlattı. Ayrıca Çorum Belediyesi’nin su faturalarına yansıtılan atık su bedelleri hususunda Aksaray Belediyesi’ni örnek almasını önerdi. Usta, bir soru üzerine İyi Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Son Güncelleme: 07.02.2021 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talat 2021-02-05 23:29:34

Helalolsun sana havaalanı görüşlerinizi açıkça mertçe beyan etmeniz çok güzel. Çorum’a havaalanı açılacağına, Antalya-İzmir-Güneydoyuya (Gaziantep yada Diyarbakır) sefer konulmalı. İstanbul seferleri artırılarak, fiatlar düşürülmeli. Tabiki Çorum Havaalanı olsa iyi olur. Ama çok gerekli değil. Merzifon havaalanı 35 dakika sürüyor. Açıklamayı yapan Arkadaşı kutluyorum. Ama haksız yere çok tepki alacak.

Avatar
Salih 2021-02-05 23:30:16

Rize de Trabzona yada Elazığ da Malatya'ya 60 km uzaklıkta eee niye oralarda hepsinde havaalanı var.Cevap ???????

Avatar
Sungurlu 2021-02-06 02:57:05

Çorum'a 60 km ama Sungurlu'ya 130 km ne yapacağım ben, ben de Yozgat'takini mi kullanayım?
Tamam oldu Erhan Usta.
Oldu usta oldu, tamam.

Avatar
Çorumlu seçmen 2021-02-06 02:49:34

İyi Parti Çorum' da biraz sükse yapmıştı, Samsunlu vekil tuzla buz etti bunu.
İyi Parti Genel Merkez yanlış yaptı, heyet başkanı olarak Çorum'a Şenol hanım gelmeliydi.
Çok büyük akıl vermiş Erhan Usta vekil, demiryolu öncelik, yok yahu, iyi ki söylediniz, Ankara Samsun arasına zaten demiryolu yapılacak, Çorum istemezük deyu yollara dökülse bile yapılacak. E Çorum da bu iki şehrin arasında değil mi Erhan bey, tren de hava aracı olmadığına göre...
Eeee Çorum için ne dediniz yani? Bildik geyik.
Ben de diyeceğimi diyorum, zekamızla alay etmeyin bir. Genel Başkanınız Çorum'a havaalanı yapacağım derken siz yurt dışında mı idiniz?
Bu Çorum havaalanına dair aha Merzifon orda yaklaşımınızdan sonra size yani İyi Parite bir Çorumlu olarak benden oy çıkmaz iki.
Çorum'a havaalanı ya-pı-la-cak. Bu da üç.

Avatar
Bezgin Bekir 2021-02-06 03:07:03

Bir sağ bir de sol yumruk atın üstüne gidip gidip demiryoluna, biz de Merzifon'a gider geliriz yollara tükürerek.

Avatar
Corumlu 2021-02-06 08:45:00

Secimde sandıga gitmek yok devlet corumu oy icin kullanıyor secim biter corum neresi derler dunyanın merkezi fidanda dunya birincisi devlet icin haritada yok bile yazik biz acaba hangi ulkeye ayidiz dunyanin mekeziyikya ondan dolayi kendime ve corum halkına sordum ÖZÇORUMLU

Avatar
Davut Bey 2021-02-07 05:56:11

Şimdi baktım Çorum Time haber yapmamış bu akıllı vekili. Hani akıl vermiş ya bize Merzifon yeter diye. Siz de haber yapmayın ya böyle gereksiz adamları, aleyhte konuşanları havaalanı konusunda.

Avatar
Davut Bey 2021-02-07 05:49:52

Ya birader çayını içip Çorum 'u terket bir dahada gelme buralar babam. Aklını kendine sakla. Ağzıma başka şeyler de geliyor ama yayımlamlazlar şimdi Merzifon yetermiş. Ya Bi git birader ya, Bi bitmediniz Çorum içinden de dışından da. Çorum un yapılmamış havaalanını kulesi...
Ya havaalanını Çorum'a çok gören........ Gitsin. Gelmesin Çorum'a.