Denize ve başkente hızlı trenle bağlanan Çorum

CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Habib Akdoğan, ülke Çorum hedeflerini özetledi.

26 Mart 2023 Pazar 13:59
Denize ve başkente hızlı trenle bağlanan Çorum

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Habib Akdoğan, Çorum’un göç veren bir şehir değil, göç alan ve göç edenlerin geriye dönmeye değer bulduğu bir şehir olması gerektiğini belirterek, denize ve başkente hızlı trenle bağlanan Çorum hedefini aktardı.

NEDEN ADAY OLDU?

Akdoğan, ülkemizi ve Çorum’u büyütmek, temel sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için aday olduğunu vurguladı.

AKEDEMİSYEN ADAY ADAYI

Ufuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Habib Akdoğan, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile Çorum Milletvekili Aday Adayı olduğu açıkladı.

ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI

Basın toplantısına; CHP İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanim Ergül, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ümit Er, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin hayırlıklarının yoğun tempoda devam ettiğini belirterek, tüm vatandaşları sandığa, demokrasiye sahip çıkmaya davet etti. Ümit Er, Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Habib Akdoğan’a başarılar diledi.

'65 BİN ÖĞRENCİMİZİN EĞİTİMEN KATKIDA BULUNDUM'

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin imkânlarıyla yetişen bir hemşeriniz olarak karşınızda bulunmaktayım” diyen Akdoğan, “Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Bu şehirde çocuklarımı büyüttüm, okuttum. Bu şehrin imkânlarıyla ülkemize gururla iki hekim yetiştirdim. Bu şehirde akademik kariyerimi sürdürdüm. 1994 yılında ülkemizin ilk açık öğretim sisteminin, yani Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Çorum Bürosu’nun kuruculuğunu yaptım ve il koordinatörlüğü görevimi 2022 yılına kadar sürdürdüm. Yaklaşık 65.000 Çorumlu öğrencimizin eğitimine katkıda bulundum” ifadesini kullandı.

'KENTİME VE ÜLKEME BORCUM VAR'

2006 yılında Hitit Üniversitesi’nin kurucu akademik kadrosunda yer aldığını, 2022 yılında emekli olup Ankara Ufuk Üniversitesi’nde çalışmaya başlayana kadar Çorum’un gelişimi ve tanıtımı için çeşitli akademik ve idari görevlerde bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akdoğan, “Barınma sorunu yaşayan öğrencilerimize; benim bu bereketli, tarihi ve kültürel imkânlara sahip ilimizdeki esnafımıza, köylümüze, sanayicimize, işçimize, memurumuza, benim ülkemde atanmayan öğretmenlerimize bir borcum var” dedi.

'İKİNCİ YÜZYILDA KRİTİK DÖNEMDEYİZ'

Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiği bu kritik dönemde 38 yıllık akademik deneyimimi ve bilgi birikimimi hemşerilerimle paylaşmak, hizmetlerine sunmak amacıyla, partim; Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çorum milletvekili aday adayı olduğumu siz değerli hemşerilerimle paylaşıyorum.

'HER ZAMAN ULAŞILABİLİR OLACAĞIM'

Özellikle belirtmek isterim ki; nasıl dün ve bugün her zaman ulaşabildiğiniz biriysem, yarın da aynı şekilde olacağımı kıymetli basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla siz değerli hemşerilerime bildirmek ister ve taahhüt ederim.

EMEKÇİLERİN HAK ETTİKLERİ PAYI ALDIĞI BİR ÜLKE

Ülkem için hedeflerim; asnafın, işçinin, köylünün, memurun, emeklinin, maaş ve ücretleriyle geçinen kesimlerin, kısacası tüm emekçilerin hak ettikleri paylarını aldığı, halkın enflasyon altında ezilmediği, hep birlikte üretip hakça paylaşacağınız, işsizlik sorununun kademeli olarak çözüldüğü, üniversitelerinde laik, bilimsel, çağdaş eğitimin verildiği, bilimin ve aklın öncülüğünde, merkez bankası vb. bağımsız kurumların olduğu, öğrencilerin beslenme ve barınma sorunlarının çözüldüğü, eğitimde fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye için aday oldum.

KİMSENİN YATAĞINA AÇ GİRMEDİĞİ BİR ÜLKE

Kimsenin yatağına aç girmediği, yoksulların ve dezavantajlı grupların korunduğu, pozitif ayrımcılığın yapıldığı, hastalarımızın hastane kuyruklarında beklemediği, sağlık çalışanlarımızın güven içinde çalışabildiği, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın yaşam hakkının kısıtlanmadığı, şiddetin, kamplaştırmanın, ötekileştirmenin olmadığı, ormanların, derelerin, madenlerin talan edilmediği, kuşların, ağaçların, sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı duyulduğu, adam kayırmacılığının yapılmadığı ve liyakatın esas, hukukun üstün olduğu, kısacası evrensel değerlerin hakim olduğu bir Türkiye için aday oldum.

ÇORUM, GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR OLMALI

Çorum; sanayisiyle, turizmiyle, tarımıyla, ticaretiyle, coğrafi konumuyla ve de sahip olduğu insan kaynağıyla yüksek potansiyele sahip şehirlerden birisidir. Ancak bugüne kadar bu potansiyelinin yeterince değerlendirilmediği görülmektedir. Oysa bu potansiyeliyle bölgenin en gelişmiş şehri olmayı hak ediyor. Çorum’un göç veren bir şehir değil, göç alan ve göç edenlerin geriye dönmeyi değer bulduğu bir şehir.

DENİZE VE BAŞKENTE HIZLI TRENLE BAĞLANAN ÇORUM

Var olan turizm potansiyelinin katma değere dönüştüğü, sanayisinin desteklendiği, Çorum’un denize ve başkente hızlı trenle bağlandığı, köylüsünün desteklendiği, ürettiği ürünleri değer fiyattan satabildiği, kooperatifleşmenin yaygınlaştığı, tüketicinin doğrudan ve ucuza ürün alabildiği, tarım ve hayvancılığın desteklendiği, kısacası yatırımlardan hak ettiği payını alabilmesi için aday oldum.

'CUMHURBAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU İLE BERABER'

Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın değerli üyeleriyle sözünü ettiğim sorunların ve daha fazlasının çözümü için tarihi bir sorumluluk aldığımın farkındayım. 30 Ocak 2023 tarihinde yayımlanan, Millet İttifakımızın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ çerçevesinde yer alan uygulamaların yürütülmesine katkı vermek için aday oldum. Elbette ki yurttaşlarımızın her gün karşı karşıya kaldığı, tüm bu ve benzeri sorunları çözümsüz değildir. Hep beraber başaracağız. Bir ve beraber olacağız."

Son Güncelleme: 27.03.2023 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kule... 2023-03-26 16:40:52

Evet bütün isteğimiz bu yönde. Ama bunu akp.denen şirkete ihale etmeyin çünkü onlar 20 yıldır çözemedi bu sorunu.

Avatar
Taraf 2023-03-27 14:28:36

Bu sahıs memleketini bırakıp İstanbul’a göçmüş. Gelmiş göçleri önleyecem diyor. Fıkra buraya kadar. Komik :))