Diş Hekimliği için yeni gelişme

Hitit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi YÖK'ten onay aldı, ancak fakültenin kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı ve ardından Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 16:42
Diş Hekimliği için yeni gelişme

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi bünyesinde kurulması teklif edilen Diş Hekimliği Fakültesi için yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, beleediye ve il genel meclisi grubu ile yaptığı seçim istişare değerlendirme toplantısında, Diş Hekimliği Fakültesi açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan onay çıktığını söyledi. Karadağ, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu süreçte inşallah en kısa zamanda tamamlanarak Sağlık Bakanlığı’nın 60 ünitelik yapacağı Diş Hastanesi ile entegre olarak çalışma yürütecek.  Hem Diş Hekimliği Fakültemiz hem de Diş Hastanemiz olacak. Hukuk Fakültesi ’de Çorum’a hayırlı olsun diyeceğimiz günler de yakındır. Senatodan onayı çıktı, Ankara’ya gönderildi." ifadelerine yer verdi.

ONAY YETMİYOR, SÜREÇ UZUN

Edinilen bilgiye göre, Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılabilmesi için sadece YÖK onayı yetmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın fakültenin açılışına olumlu karar vermesi ve ardından Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılması gerekiyor.

Bakanlar Kurulu kararı çıkarsa fakülte kurulması Resmi Gazete'de yayınlanıyor. Sürecin bir yılı bulması bekleniyor.

Son Güncelleme: 02.05.2018 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.