Dönemi sona eren vekillere görev

AK Parti'de 3 dönem kriterine takılan partinin ağır ağabeylerinin siyasi kariyerlerine nasıl devam edeceği merak konusu olurken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu isimlerle partide çalışmaya devam edeceği öğrenildi.

20 Eylül 2013 Cuma 14:19
 Dönemi sona eren vekillere görev

AK Parti'de 3 dönem kriterine takılan partinin ağır ağabeylerinin siyasi kariyerlerine nasıl devam edeceği merak konusu olurken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu isimlerle partide çalışmaya devam edeceği öğrenildi.

Farklı formül arayışları ile tüzüğün değişip değişmeyeceği tartışılırken, Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu. Edinilen bilgilere göre, partinin ağır ağabeyleri olarak nitelendirilen önemli isimler, Genel Merkez'e geçecek. Alacakları görevlerin yanı sıra mesailerini yeni dönemde kadro yetiştirme konusunda harcayacak. Önümüzdeki dönem genel merkeze geçecek önemli isimlerin yeni kadrolar yetişmesinin yanı sıra parti teşkilatları için önemli danışma mekanizması oluşturacağı öğrenildi. Ağabeylik rolü ile teşkilatın denetlenmesinden, yeni yapılacak organizasyonlara kadar bütün çalışmalarda yol göstericilik pozisyonunda bulunacak olan bu tecrübeli kadro partinin gençleştirilmesi planlanan kadroları ile kurulacak istişare mekanizmasında da önemli rol oynayacaklar ve süreçlerin hasarsız atlatılmasına çalışacaklar.

Sadakate vurgu

Başbakan Erdoğan'ın, son olarak ilçe belediye başkanlarına "değişime rağmen hizmete devam" mesajı verirken, milletvekilleri ve bakanlara da bu çağrıyı yaptığı öğrenildi. Erdoğan, son konuşmasında "Nitekim şu anda da bizim bir çok arkadaşlarımız, daha önce milletvekili, bakanken, bugün farklı görevlerde şu anda hizmet ediyorlar. Kimisi bakan yardımcısı olmuş, kimisi çeşitli kurumlarda görev almış, üstlenmiş, bu şekilde yola devam ediyorlar. Bütün mesele, o sadakat, o teslimiyettir" ifadeleri ile sadakat vurgusu yapmıştı. Ayrıca, "Millete hizmet yolunda biz, kırılmak, darılmak, küsmek gibi bir tavrı bugüne kadar tanımadık" ifadelerini kullanan Erdoğan'ın tüm partililere her göreve hazır olun mesajı verdiği ifade edildi.

Sabah







Son Güncelleme: 20.09.2013 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165