‘Enerjimizi yıllarca başörtüsüne harcadık’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’yi iyi okuyamadığını söyledi. Başörtüsü konusunda da 20-25 yılın buna harcandığını vurguladı.

28 Eylül 2013 Cumartesi 17:25
 ‘Enerjimizi yıllarca başörtüsüne harcadık’


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’yi iyi okuyamadığını söyledi. Başörtüsü konusunda da 20-25 yılın buna harcandığını vurguladı.

CHP lideri, “Suriye’yi Libya gibi zannetti. ‘Gideriz arkadan hançerleriz, onu da temizleriz.’ Suriye’yi okuyamayan, dünya dengelerini bilmiyor demektir.” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Çekmeköy’deki Testi Restoran’da, Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, Suriye’nin Rusya için ne kadar önemli olduğunu Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin anlayamadığını ifade etti. Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, milletin süreçle ilgili gelişmeleri Kandil’den öğrendiğini savundu. “Ayıp olan bu zaten. 76 milyon insanın oraya bakmasına siz ortam hazırlıyorsunuz. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Pazarlıklar yapılıyor ama kimse bilmiyor. AK Parti milletvekilleri de bilmiyor. 5 kişi biliyor 6’ncı kişi yok.” ifadelerini kullandı.

Başörtüsü sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, 20-25 yılın, bütün enerjisini buna harcandığını kaydetti. Şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu ülkeye fes gelirken de büyük kavgaların çıktığını biliyor muydunuz? Şapka geldiğinde de. Şapka Kanunu var değil mi? Kim şapka takıyor? Hayatın gerçeğinden koparıyoruz Türkiye’yi. En büyük tehlike dini siyasete alet etmektir. İnanca saygı duyun. Herkesin inancına saygı göstermek varken, toplumu ayrıştırmak yanlış.”



Son Güncelleme: 29.09.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ey 2013-09-29 09:53:04

Evet kikictaroglu sapka kanunu var sapkayla her yere girip cikiyor biliyorsunuz ama basortuyle nerelere girip cikikdigini hesabiniza gelince biliyorsunuz ne 25 yili 100 yildir goremeyiyorsunuz