Erdoğan, 120 AK Partili vekil için kararını verdi!

AK Parti'de en ideal milletvekili listesinin hazırlanması için titiz bir çalışma yapıldığı belirtildi

13 Mayıs 2018 Pazar 19:51
Erdoğan, 120 AK Partili vekil için kararını verdi!

AK Parti'de 120 vekille devam kararı çıktı. Mülakattan geçen aday adayları ile ilgili ise titiz bir çalışma yürütülecek, en ideal liste hazırlanacak.

AK Parti'de 24 Haziran seçimlerinden sonra Meclis’te çoğunluğu elde etmek için milletvekili adaylarıyla ilgili titiz bir çalışma yapılıyor.

120 VEKİLLERE DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mevcut 316 AK Parti milletvekili üzerinde tek tek çalışma yapıyor.

Erdoğan, milletvekili listeleriyle ilgili ilk çalışmasını, Özbekistan-Güney Kore gezisi sırasında uçakta ve gece otelde yaptı. Böylece 120 civarındaki milletvekili ile ilgili kararını verdi.

MÜLAKATTAN GEÇENLERLE İLGİLİ RAPOR ERDOĞAN'A SUNULACAK

Öte yandan dün AK Parti’ye başvuran 7 bin 340 aday adayı ile tek tek yapılan mülakatlar sona erdi. Mülakatların tamamlanmasıyla birlikte Genel Merkez bünyesindeki 14 ayrı komisyonun hazırlayacağı raporlar da, İngiltere dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Elemeye tabi tutulduktan sonra üst komisyonunda değerlendirilecek aday adayları ile ilgili karar toplantıları ise önümüzdeki hafta ortası başlayacak.

Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyonun 16 Mayıs Çarşamba gününden itibaren AK Parti Genel Merkezinde yapması planlanan toplantılar için 8’inci katta âdeta ‘Kozmik oda’ kuralları uygulanacaK.

YÜZDE 50 DEĞİŞECEK

AK Parti'nin yapılan seçimlerde mevcut milletvekillerini yüzde 40-50 oranında değiştirdiği biliniyor. Parti kurmayları, yenilenmenin bu kez daha fazla olacağını ifade ediyor.

Bunun gerekçesi ise, Erdoğan’ın Meclis çoğunluğunu elde etmesi için en ideal listeyi hazırlamak istemesine dayandırılıyoR.

3 DÖNEM KURALI ESNETİLECEK

Erdoğan’ın, AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan 20’nin üzerinde milletvekiline yönelik ayrı bir çalışma yaptırdığı, seçim bölgelerindeki dengelerden kaynaklı bazı isimler için 3 dönem kuralının esnetileceği belirtiliyoR.

ELEME KRİTERLERİ

Özellikle ‘teşkilatla problemi olan, genel merkez yönetimi ve seçim bölgesindeki yerel yöneticilerle istişare içinde olmayan, hakkında akçeli işlerle ilgili iddialar bulunan, FETÖ ile ilgili bazı iddianamelerde ismi geçen ve vatandaşın tepkisini çeken uygulamalar içine giren’ isimler elemeye tabi tutulacak.

EN AZ BAŞVURU TUNCELİ'DEN

AK Parti'ye 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak için 7 bin 343 aday başvuruda bulundu. Bunlardan bin 335'ı kadın, 504'ü ise engelliydi. En yaşlı aday adayı 79 yaşında, 18 yaşında başvuru yapan gençlerin sayısı 34 oldu. En fazla vekillik başvurusu bin 387 ile İstanbul'dan olurken, en az başvuru 2 vekil çıkaran Tunceli'den oldu. Tunceli'den 5 aday milletvekilliği başvurusu yaptı.

KAYNAK: HABER7

Son Güncelleme: 14.05.2018 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Valdo 2018-05-14 08:45:07

Bizimkilerin %100'ünü değiştirsin. Özellikle Uslu ve ASC'yi

Avatar
Kader 2018-05-15 08:23:21

Koca memlekette şöyle her kesimin saygı duyacağı insanlar yok mu onlar vekilimiz olsun biz şimdikileri istemiyoruz. Ak parti il teşkilatı kendi hevesinize göre aday seçmeyin yeter artık.

Avatar
İskilipden 2018-05-13 21:12:03

Reisim yolun açık olsun talebimiz Türkiye'nin 4.büyük kavşağı Tosya da yapılmaktadır Tosya İskilip Çorum duble yolunun yapılması için gerekli çabaları gösteren vekiller istiyoruz. Çoruma ilçelerinin sorunlarına çözüm öneri sunan ve tarafınıza bildiren çözen dinamik yerli vekiller istiyoruz. İskilip Çorum duble yolunun açılması ve yakışan yatırımlar
B E K L İ Y O R U Z.
HASTANE BİTMEDİ KADIN CEZAEVİ MÜJDESİNİ İLÇEDEN BEKLENİLMEKTEDİR.
İNŞALLAH ÇALIŞAN DUYARLI HİZMETKAR VEKİLLER ADAY OLUR

Avatar
Çorumlu 2018-05-14 15:31:52

Lütfiye olmasın

banner165