Erdoğan’dan ‘aday’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu

23 Şubat 2018 Cuma 14:06
Erdoğan’dan ‘aday’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında mahalli idareler seçimlerinin sadece partiyle kazanılamayacağını, adayların önemli olduğunu vurguladı.

‘MAHALLİ İDARELER SADECE PARTİYLE KAZANILMAZ’

Her geçen gün 2019 seçimlerine hazırlık için atılan adımları sıklaştırmak, çalışmaları yoğunlaştırmak durumunda olduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şunu unutmayınız, 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. Her şeyden önce 2019 seçimleriyle Türkiye, yepyeni bir yönetim sistemine geçecektir. Her ne kadar yeni yönetim sistemi, cumhurbaşkanlığı ve Meclis çalışmalarıyla doğrudan ilişkiliyse de mahalli idareleri de bunun dışında görmemek gerekir. Çünkü her seçim, unutmayın, diğerini etkiler.

2019 Martı'nda yapılacak mahalli idareler seçiminde alacağımız netice, kasım ayındaki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine de belirli bir oranda yansıyacaktır. Bunun için şimdiden mahalli idareler seçimindeki hedefimizi de en az yüzde 50'nin üzeri olarak görmek durumundayız. Milletvekilliği seçiminde, partinin şüphesiz ki ağırlığı çok çok önemlidir. Mahalli idareler, sadece partiyle kazanılmaz aynı zamanda seçeceğimiz adaylarla da bu çok çok ilintilidir."

Erdoğan, bu belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclis üyelerinin sadece kendilerini seçmeye yetecek kadar değil, onun çok üzerinde bir oy oranını elde etmek için çalışması gerektiğini belirtti.

ÖNCE ŞAHSIMI KARŞISINDA BULUR

Ufku, vizyonu ve hedefi sadece kendi makamıyla sınırlı olanlarla AK Parti'nin büyük davasının ve hedeflerinin hayata geçirilemeyeceğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu partinin çatısı altında siyaset yapan her arkadaşımın vizyonu, tüm Türkiye'yi, bölgemizi ve dünyayı içine alacak genişlikte ve zenginlikte olmak durumundadır. Aksi takdirde başka kimi partilerde şahit olduğumuz üzere kısır çekişmelerin, incitici kavgaların, sinsi, ayak oyunlarının arasında kaybolup gideriz. Her kim AK Parti'yi böyle bir kısır döngünün içine sokmaya kalkarsa bu yönde bir çaba içine girerse önce şahsımı karşısında bulur. Milletimiz de böyle küçük hesapların mensuplarına asla itibar etmez.

Türkiye, böylesine tarihi bir süreçten geçerken ve milletimiz bunun sorumluluğunu bizlerin omzuna yüklemişken, hiç kimsenin kişisel hesabıyla kibriyle hırsıyla uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz."

Kaynak: Yaygın Basın

Son Güncelleme: 23.02.2018 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail baş çamlıca 2018-02-23 14:59:38

sayın Cumhurbaşkanımız tam çorum için tespit yapmış başkanlar bak benim teşkilatım yok muş bak bizim olmalı imiş istersiniz mesajları gösteririm

Avatar
Reis 2018-02-23 21:14:35

Reis bu memlekette öyle siyasetçiler varki dün geldiği yeri unutan.Dün mangalda kül bırakmayan kapı arkasında başka kapı önünde başka konuşan neler neler var.Rabbim en yakın seçimde bunlara gereken dersi fazlasıyla verecektir.

Avatar
Baskanim 2018-02-23 21:44:30

Keşke bir erken seçim gelsede şu vekillerine bir ders versek.Bizi iyi kekleyip uyutuyorlar.Nasıl olsa secimini de ayırdin reis.Bunlar düşünsün