'Esnafın derdiyle dertleneceğim'

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, seçim çalışmaları kapsamında esnaf kuruluşlarının temsilcilerini siyaret etti.

27 Nisan 2023 Perşembe 16:39
'Esnafın derdiyle dertleneceğim'

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, seçim çalışmaları kapsamında Ticaret Borsası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

ÖZKUBAT VE KAYA KARŞILADI

İl Başkanı Agah Karapıçak, 3. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Lek, Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik ve İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı’nın yanı sıra bazı teşkilat mensuplarıyla ilk olarak Ticaret Borsası’na giden Kayrıcı, Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat ve Meclis Başkanı Yılmaz Kaya tarafından karşılandı.
Borsa yönetim kurulu üyeleri ve personelleriyle de görüşen Kayrıcı, borsanın genel durumu ve Çorum’da üretilen ürünlerle ilgili bilgiler aldı.

‘SİZİNLE İLGİLİ ÇOK OLUMLU SÖZLER DUYDUM’

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat seçim çalışmalarında Kayrıcı’ya başarılar diledi. Borsa faaliyetleri hakkında bilgiler veren Özkubat, Vahit Kayrıcı ile ilgili kamuoyunda çok olumlu sözler duyduğunu dile getirerek, “Sayın Kayrıcı, sizin için verdiği sözü şartlar ne olursa olsun yerine getirir diyorlar. O nedenle bizim de sizden taleplerimiz olacak. Bu taleplerimiz için desteğimizi isteyeceğiz” dedi.

SOĞUK HAVA DEPOSU İÇİN DESTEK İSTEDİ

Çorum’un patates ve soğan depolarına ihtiyaç olduğunu anlatan Özkubat, Çorum’da soğuk hava depolarının kurulması halinde  üretime yüzde 20 daha fazla katkılarının olacağını kaydetti ve bu konuda Kayrıcı’dan destek istedi.

‘ART ARDA SIKINTILI SÜREÇLER YAŞANDI’

MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, 15 temmuz darbe girişimi ile başlayan sıkıntıların, tüm dünyayı saran pandemi süreciyle devam ettiğini, ardından Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri devam ederken, 5 Şubat’ta da 11 ili kapsayan, yaklaşık 15 milyon insanın etkilendiği deprem felaketinin yaşandığını dile getirdi.

14 MAYIS VARLIK-YOKLUK SEÇİMİ

Türkiye’nin böylesi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu bir dönemde 14 Mayıs’ta da ülke açısından varlık-yokluk niteliğini taşıyan bir seçimin olacağının altını çizen Kayrıcı, “Bize düşen omuz omuza vererek ülkemizi hep birlikte ayakta tutmaktır. Türkiye’yi bölgesinde oyun kurucu güçlü bir ülke haline getirmeliyiz” diye konuştu.

ÇORUM, ŞEHİR KULÜBÜ’NDEN YÖNETİLMEZ’

Çorum’un uzun yıllardan beri siyasetteki en büyük sıkıntısının seçilmişlerin yetersizliği olduğunu savunan Kayrıcı, “Çevremize baktığımızda Yozgat, Çankırı, Amasya bizim kadar hatta bizden daha az milletvekili sayısına sahip olmalarına rağmen bizden daha fazla hizmet almışlar. Bunun nedeni seçilmiş milletvekillerinin kentimizin problemlerini yeteri kadar Ankara’ya taşıyamamasıdır. Onlar genel başkanların gölgesine yatarak siyaset yapmışlar. Maalesef iktidar milletvekilleri gibi muhalefet milletvekilleri de Çorum’un hayrına bir şey yapmamışlar. Çorum’u şehir kulübünden ibaret görmüşler. Gelip şehir kulübüne oturmuş, otelinde yatıp gitmiş. Çorum şehir kulübünden yönetilmez” diye konuştu.

‘TALEPLERİNİZ TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Kayrıcı ve beraberindeki heyet daha sonra Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne geçti. Birlik Başkanı Yılmaz Kaya, Kayrıcı ve MHP heyetine birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin bütçesini son yıllarda ciddi boyutta artırdıklarının söyleyen Kaya, yeni hizmet binası yapımından bahsederken, Hanımeli Satış noktalarında Çorumlu üreticilerin ürettiği süt ve süt ürünlerinin satışıyla da kent ekonomisine çok ciddi bir katkı sağladıklarını dile getirdi.

Kayrıcı da, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin kuruluşunda 1999 yılında milletvekili olarak kendisinin de katkısının olduğunu hatırlattı. Birlik tarafından kendisine iletilen her talebin takipçisi olacağının belirten Kayrıcı, Çorum’un üreterek büyütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kayrıcı, ziyaretler sırasında tüm üreticileri 5 Mayıs 2023 Cuma günü Çorum’a gelecek olan Dr. Devlet Bahçeli mitingine davet etti.

ESNAFIN DERDİYLE DERTLENECEĞİM

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu belirterek, toplumun orta direği olan esnafın yaşadığı sorunlarını bildiğini ve çözümü konusunda da elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.
Kayrıcı, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili çalışmalarını ziyaretlerle sürdürüyor. Kayrıcı, ziyaret programı kapsamında İl Başkanı Agah Karapıçak, Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik ile birlikte Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikçi ve yönetim kurulu üyeleri ile çalışanları tarafından karşılanan Kayrıcı, kooperatifin genel durumu hakkında bilgiler aldı. Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikçi, hem kooperatifin kurulduğu günden itibaren bugüne kadar yaptığı faaliyetleri anlattı, hem de esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

ESNAF TOPLUMUN ORTA DİREĞİDİR

Esnaf ve sanatkarların toplumun orta direği olduğunu söyleyen MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, ülkenin her tarafından esnafların yaşadığı sıkıntıların aynı olduğuna vurgu yaparak, “Tüm problemlerimizi birlikte çözeceğiz” dedi.

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte tüm dengelerin değiştiğini ve o tarihten itibaren de üst üstte olumsuzlukların yaşandığını ifade eden Kayrıcı, dünyada da değişen dengelerle birlikte bölgede ordusu güçlü iki ülkeden biri olan Rusya’nın önce Kırım, ardından da Ukrayna’da adeta batağa çekildiğini ileri sürerek, “Ordusu güçlü tek ülke olarak Türkiye kaldı. Bizi de kaosa sürüklemek için her yolu deniyorlar. 14 Mayıs seçimlerinden önce de karşımıza bütün şer güçleri dikildi. Biliyorlar ki, Türkiye son zamanlarda özellikle teknolojik olarak yaptığı hamlelerle ayağa kalkarsa, tıpkı Osmanlı’da, Selçuklu’da olduğu gibi İslam ayağa kalkar. O’nun için masanın altını üstünü doldurdular. Bunlara karşı bizim de uyanık olmamız lazım. Bu seçimde hem Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmeliyiz, hem de TBMM’de MHP’nin güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlamalıyız” diye konuştu.

‘KAHVEHANELER TOPLUMUN SOSYAL SİBOBU’

Ziyaretlerine Çorum Kahveciler ve İnternetçiler Esnaf Odası ile devam eden Kayrıcı, Oda Başkanı Ahmet Şen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Oda Başkanı Ahmet Şen, özellikle de pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntılardan bahsederken, kahveci esnafının zor durumda olduğunu belirtti.

‘BEN DE ESNAF ÇOCUĞUYUM’

Kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu anlatan MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, esnaflıkta kahveciliğin zor bir meslek olduğunu ifade ederek, “Kahvecilerin cumartesisi, pazarı, bayramı, düğünü olmaz. Her daim müşterilerine hizmet vermek durumdadır. O nedenle bu toplum için kahveci esnaflığın ne derece önemli olduğunun bilinceyiz. Kahvehaneler toplumun sosyal sibobudur. Mahallenin tüm sorunları orada konuşulur. İnsanlar stresini orada atarlar” dedi. Anlatılan sorunlarla ilgili de milletvekili seçilmesi halinde elinden gelen gayreti göstereceğinin sözünü veren Kayrıcı, “Geçmişi geri getiremeyiz, ama sıkıntıların tekrarlanmaması için çaba göstereceğimizden şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

KAYRICI, RESMİ KURUM ZİYARETİNİ SÜRDÜRDÜ

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, seçim çalışmaları kapsamında resmi kurum ve kuruluşları ziyaret etti.
Çorum’da bulunan resmi kurumları program dahilinde ziyaret eden Kayrıcı, dün de ziyaretlerine  PTT Merkez Müdürlüğü ile başladı. Merkez Müdürlük Şefi Hüseyin Parpucu ve çalışanları ile görüşen Kayrıcı, çalışmaları hakkında bilgiler alırken, işlerinde de kolaylıklar diledi. 
Kayrıcı, PTT’de işlem yaptıran vatandaşları da unutmadı. Vatandaşlara hal-hatır soran Kayrıcı, sorunlarını dinledi ve seçimlerde destek istedi.

Kayrıcı’nın bir diğer durağı ise Çorum Valiliği Ek hizmet Binası oldu. Ek Hizmet Binası’nda Ticaret İl Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Kayrıcı, hem kurum müdürlerinden bilgiler aldı, hem de çalışan personellerin geçmiş Ramazan Bayramlarını kutladı.

MİTİNGE DAVET ETTİ

Kayrıcı, ziyaret ettiği kurumlardan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP’ye destek isterken, 5 Mayıs’ta Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin Çorumlularla buluşacağı mitinge de davet etti.

Son Güncelleme: 27.04.2023 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-04-27 18:02:01

hiç olmazsa araba muayene üçretlerini indir de millet sana teşekkür ettsin. Bir otomobilin muayene üçreti 1.130.TL. peşin alıyorlar ve hiç bir şey yapmıyorlar, ayıp, günah, kul hakkı var yeter artık millet sömürülmesin.