‘Geldiler, gördüler ve döndüler’

MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, 18 mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

17 Mart 2015 Salı 12:11
 ‘Geldiler, gördüler ve döndüler’


MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, 18 mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


İşte o mesaj: “Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatırsak geldiler, gördüler ve döndüler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değildir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki çelik ve barut, inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Çanakkale, yokluğun varlığı yendiğinin kanıtıdır.


3 Kasım 1914 tarihinde başlayıp 18 Mart 1915 tarihine kadar süren ve Birinci Dünya Savaşı‘nın seyrini değiştiren  Çanakkale Savaşı, 250 binin üzerinde evladını şehit vererek Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyanın emperyalist güçlerine kabul ettiren Türk ulusunun; tarihini süsleyen çok sayıdaki başarısına, bütün dünyanın gözü önünde bir yenisini daha eklemiştir. Çanakkale  zaferi, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözü olmuştur. 215 okkalık mermiyi üç kez kaldırarak namlunun ucuna süren Seyit Onbaşısıyla, anaların kına yakarak vatana kurban olsun diye gönderdikleri yiğitleriyle ölümsüzleşen Çanakkale zaferi, yaktığı meşalesiyle, Kurtuluş Savaşımızın da yolunu aydınlatmıştır. Çanakkale Zaferi, Büyük Türk Milletine, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Her santim toprağına gereken bedeller ödenmiş vatan toprağımız, bizlere bir miras değil ancak kutsal bir emanettir. Çünkü vatan toprağı sadece bizim değil bu uğurda canını vermiş tüm insanların ortak paydasıdır. Ecdadımızın bize verdiği bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Dört bir yanımızın hür varlığımıza kasteden düşmanlarla çevrili olduğu bugünlerde birlik ve beraberliğimizi  muhafaza etmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.


Bu vesile ile Türk milletinin Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha kutluyor, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Milliyetçi Hareket Partisi olarak söz veriyoruz. Şehitlerimize minnettarız, ruhları şad olsun. Onlar, her şeyin bitti sanıldığı bir anda, küllerinden doğarak son sözü söylediler ve bu topraklara Türk mührünü vurdular. Bugün de her şeyin bitti sanıldığı bir dönem yaşıyoruz ama bilinmelidir ki, Türk milleti henüz son sözünü söylememiştir. Eğer ki Türk Milleti son sözünü söylerse ülkenin önsözü değişir.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165