Gençlik tasavvurunu 5 maddeyle özetledi

27 Mart 2023 Pazartesi 13:00
Gençlik tasavvurunu 5 maddeyle özetledi

AK Pati Çorum Milletvekili Aday Adayı Necat Yazıcı, yeni dönemde siyaset ve siyasetçilerin hedefleyeceği gençlik tasavvurunu eğitim, spor, sanat, kültür ve teknoloji başlıklarında özetledi.

İşte o açıklama:

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek, bölgesinde ve dünyada oyun kurucu olan ülkemizi taşıyacak nitelikli kadroların sahaya ineceği bir dönemi müjdeliyor.

Türkiye Yüzyılı’nı ancak, bizi biz yapan ahlaki değerleri kuşanmış, bedenen ve ruhen olgunlaşmış, yüzünü geleceğe dönmüş, hayata büyük bir enerji ve umutla sarılmış, ülkesinin ve milletinin değerlerine sahip çıkan bir gençlikle inşa edebiliriz. Eğitim sistemimizi buna göre yeniden revize etmek, spordan sanata, kültürden teknolojiye varıncaya kadar gençlerimizin kendilerini ifade edecek alanları en doğru şekilde en baştan dizayn etmek zorundayız.

Gençlerinin yarınlara umutla bakamadığı ülkelerin bir geleceği yoktur. O nedenle hayatın her alanında kendi geleceğine dair görüş belirten, inisiyatif alan bir gençliğin yetiştirilmesinde bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor.

“Türkiye Yüzyılı” vizyonunda, gençlerin dilinden konuşamayan, onların sorunlarına sağır kesilen, gençlerin duygu dünyasına dahil olamayan bir siyasetin ve siyasetçinin artık ülkemizde bir geçerliliği kalmamıştır. Gençler kendilerini rahatça ifade edebilmeli, hayata dair konuşabilmeli, gelecek perspektifleri geliştirebilmelidir. Bizler her ne yapacaksak bunu gençlerimizle yapacağız, geleceğe gençlerimizle omuz omuza yürüyeceğiz.

Yeni dönemde siyaset ve siyasetçi,

-hayatın içinde anlam taşıyan değer eksenli bir eğitim,

-yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayacak bir spor,

-insanı insan yapan en latif duyguları açığa çıkaran bir sanat,

-medeniyet inşa edecek bir kültür,

-varlığı barış içinde yaşatacak bir teknoloji politikası üretmelidir.

İhtiyaç duyduğumuz, göz aydınlığımız olan gençlik, köyünü, mahallesini, şehrini ve ülkesini tanıyan; tarihini bilen; bu toprağın şairlerinin şiirlerini, ozanlarının türkülerini terennüm eden; kendi kültürüne yabancılaşmamış; insanlığı bir bütün olarak kuşatabilecek engin hoşgörü sahibi; çevresine duyarlı; merhamet sahibi; iyilik timsali; üretken bir gençliktir.

Bu nedenle yeni “Türkiye Yüzyılı” vizyonu mevcut kalıpların, mevcut siyasetin, mevcut eğitimin, mevcut her tür sistemin yeniden köklü bir şekilde ele alınmasını ve revize edilmesini zorunlu kılıyor. Bu revizyon ise ancak ortak bir akılla, toplumun gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bütün unsurları ile harekete geçerek kendi geleceği için inisiyatif almasıyla mümkün olacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yakup 2023-03-27 16:25:28

Necat beyi tebrik ediyorum. Tespitlerine katılıyorum. Bu tespitlerine ulaşmak için siyasi partiler uygun bir araç mıdır? O ayrı bir mevzu. Fakat eleştiri yapanların laf olsun kabilinden tenkitlerine bakılırsa necat beyin ne söylediğini hiç anlamadıkları açık. Maalesef toplumumuzun entellektüel alt yapısı vasatın da altında. İşiniz çok zor. yıllar sonra gençliğe, kültüre, sanata, spora, medeniyete vurgu yapan bir m.aday adayı da gördük elhamdülillah. Kısır ve çapsız siyasete entellektüel bir renk kattığınız için teşekkürler. Yolunuz açık olsun.

Avatar
Eğitimci 2023-03-27 15:16:21

Kardeşim 20 yıldır aday olduğun partiye çok yakındın şimdi mi aklına geldi bu anlattıkların. Uzun lafa gerek yok ben sana işin özetini söyleyeyim: Başkasının hakkını yemeyeceksin, yediğin de içtiğin de haram olmayacak, adaletten ayrılmayacak, işi ehline vereceksin.

Avatar
Dumrul19 Süper 2023-03-27 18:45:41

“Belediye kasasından vakıfcılık yapmayın” süper tespit.

Avatar
Ali Osman ULUSOY 2023-03-27 21:54:34

Yahu aday adayı olmadan nerelerdeydin sen?

Avatar
Çorumlu 2023-03-28 09:29:43

Bu arkadaşın adaylığına sadece gülüyorum.

Avatar
Sen daha önceden nerdeydin 2023-03-28 20:28:50

Habire sırala bakalım. Madde madde. Calistigin kurumları da sırala .hatta niye sürekli kurumları değiştirdiğini falan.bizde bilelim madde madde. Hakikaten sen daha önce nirdeydin. Bu maddelerin özetlerin den mahrum bıraktın bizi necati

Avatar
Ahmet 2023-03-27 14:11:20

Gençlere nasıl olmaları gerektiğini dikte etmekten vazgeçin. Gerçekleri öğreteceğiz, nasıl olmaları gerektiğine kendileri karar verecek. Diğer taraftan Türkiye Yüzyılı, lider ülke Türkiye diyebilmemiz için öncelikle Alman Vakıfları ve çeşitli istihbarat örgütlerinin ülkemizdeki şubelerinden kurtulmamız lazım ama sanırım sayın Hablemitoğlu'na yapılanlar herkesi korkutmuş olacak ki kimse Alman Vakıflarının ülkemize verdiği zarardan bahsetmiyor.

Avatar
Çorum19 2023-03-27 15:27:13

Memleketin problemi, güzel şeyler söyleyenler icra makamına gelince değişip başka insan oluyorlar.önceden söyledikleri ile yaptıkları birbirine uymuyor. Laf başka iş başka.