‘Gidicisiniz Sayın AKP’li yöneticiler’

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, genel gündemi değerlendirdi, 'Zamanınız daraldı, gidicisiniz AKP'li beyler.' dedi.

26 Ocak 2022 Çarşamba 14:07
‘Gidicisiniz Sayın AKP’li yöneticiler’

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, işsiz gençlerin büyük bir sıkıntı yaşadığı, elektrik ve doğalgaz faturalarının dahi ödenemediği, zamların ve girdi maliyetlerinin tavan yaptığı, işsizliğin, ekonomik darboğazın alabildiğine arttığı bu dönemde AKP’li yöneticilerin cumhurbaşkanına hakaret edildiği gerekçesiyle birilerine dava açmanın çabasına girdiğini belirterek, “Keşke planlama yapamayan, üreticinin doğalgazını, elektriğini kesen yöneticiler için dava açsaydınız” dedi.

AKP’li yöneticilerin gazeteci Sedef Kabaş ile CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine yazılı bir açıklama yapan Tahtasız, “Milletimiz aç. Halkımız kar altında ucuz ekmek alabilmek için saatlerce kuyruk bekliyor. Çiftçi tarlasını ekemez, üretemez hale geldi. Birçok yatırım yarım bırakıldı, çürümeye terk edildi. Sanal gündem oluşturmayı bırakın da halkın derdini çözmeye çaba gösterin” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik krizi nedeniyle üretimin durma noktasına geldiğini iddia eden Tahtasız, “halkımız yüksek zamlardan dolayı doğalgaz, elektrik kullanamaz duruma geldi. Soğuk kış günlerinde battaniye ile ısınmak zorunda kalan bu halkın ahı varken birilerine dava açmak, gündemi saptırmak sizlere bir şey kazandırmayacaktır. İlk seçimde Türkiye siyasal çöplüğündeki yerinizi alacaksınız” diye konuştu.

Tahtasız, AKP’li yöneticileri; mazot gübre alamayan çiftçinin, zarar eden hayvan üreticilerinin, atanamayan öğretmenlerin, 2500 lira ile geçinmek zorunda kalan emeklilerin, emeklilikte yaşa takılanların, iş bulamayan gençlerin, çalışanların 3600 ek gösterge sorununu çözmeye, gerçekleri görmeye davet ettiğini belirten Tahtasız, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘ZAMANINIZ KALMADI, GİDİCİSİNİZ’

"Sayın AKP’li yöneticiler;

Planlama yapamayan, üreticinin doğalgazını, elektriğini kesen yöneticiler için dava açsaydınız. Sahi bu elektrik, doğalgaz, su, telefon faturası nasıl ödenecek? Şubat’ta gelecek faturalardan haberiniz var mı sizin? Mutfakta tencere nasıl kaynayacak, iki kelam etmez misiniz? Liyakatsızlığın bedelini ülke olarak ödemeye devam ediyoruz. Tarihte ilk defa Organize Sanayi Bölgelerine elektrik verilemiyor. 35 milyar dolara inadına yapılıp çalışmayan havalimanı, çöken tavanlar, (dünyanın kıskandığı havalimanı) (Neyse ki Atatürk havaalanının bozamadığınız bir pisti sayesinde talimat verilen bakanlar uçakla İstanbul’a ulaşabildi.) Onlarca il arasında, geçiş garantili otobanlarda yollar kapalı. Yazın orman yangınlarını söndüremediniz, bugün de yapılan zamlarla her evi yakmaya devam ediyorsunuz. Kar altında Halk-Ekmek kuyruklarında insanlar. En kötüsü umudu yok ediyorsunuz. Doktorlarımız, mühendislerimiz ülkeyi terk ediyor. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez diyorsunuz, haklarını ödemiyorsunuz. Hastanelerde doktor eksikliğini gideremiyorsunuz.
Geçiş garantili yol, yolcu garantili havaalanı, hasta garantili hastanelerle geleceği de borçlandırıyorsunuz. Maşallah kıymetliniz 5 müteahhit bir tarafa, 85 milyon bir tarafa. Kara gün parasını bile sattınız. (128 milyar dolar nerede?) Sorunu çözmek bir yana sorunun sebebi olmaktasınız. Bakara makaracıya bir laf edemezsiniz. Milyarlarca dolar devlet zarara uğratılır tek laf edemezsiniz. Zamlara sözünüz yok. Camiden siyaset yapmaya tek laf edemezsiniz, ettirmezler. Ruhsar Pekcan, parsel parsel satanlar, 10.000 dolar rüşvet alanlar vb. Bırakın bu suç duyurusu ayaklarını. Nereye selam çakıyorsunuz onu söyleyin. Gece yarısı ev basarak, gazetecileri, sanatçıları, sizden olmayanları korkutacağınızı mı sanıyorsunuz.

Siz Çorum’a söz vermiş olduğunuz yatırımların peşine düşün. Devlet hastanesi, hızlı tren, Hitit Üniversitesi Güney kampüsü, yarım kalan tarımsal sulamalar…  Zira çok zamanınız kalmadı. İlk seçimde Türkiye siyasal çöplüğündeki yerinizi alacaksınız.”

Son Güncelleme: 26.01.2022 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ak trole cevap 2022-01-26 17:16:19

Gaziantepte belediye AKP de orda 30 saat mahsur kaldı insanlar.. İstanbulda kuzey marmara otoyolu ve diğer otoyollar karayollarının sorumluluğunda sen iktidara neden tek laf edemiyorsun.. I

Misafir Avatar
mustafa 2022-01-27 16:59:27 @Ak trole cevap

hiç değilse orda insanlara sıcak corba ve yemek verildi burda 21 saat insanlar aç aç soğukta bekledi istanbul gibi bir metropolde.sizin başkanda balıkçıda yol yerine balık tuzluyodu.işinize gelmedi mi hemen yetki onda bunda diyorsunuz.aç bak bakalım kadir topbaş zamanında 2017'de devletteydi yetki ibb demi.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Çorum'lu 2022-01-26 19:05:33

CHP'DE ÇORUM MİLLETVEKİLİ TUFAN KÖSE'NİN ÇORUM'UN YAPILMAYAN VEYAHUT DA YARIM KALAN YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLDUĞUNU, BUNLARI YARIM KALAN YERLERİNDE ULUSAL BASINDA ANLATTIĞINI, KAMU OYUNDA DİLE GETİRDİĞİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ? DUYDUNUZ MU? TUFAN KÖSE ÇORUMLU SEÇMENLERDEN OYLARI ALDIKTAN SONRA TBMM'DE NE İŞ YAPMAKTADIR? TUFAN KÖSE ÇORUM İÇİN HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEMEKTEDİR.CHP BENCE İLK ÖNCE ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYACAK BUNLARI DÜŞÜNECEK. MUHALEFET DEDİĞİN YAPILMAYAN, YARIM BIRAKILAN YATIRIMLARI DİLLENDİRMELİDİR. BUNU YAPMAKDA TUFAN KÖSE'NİN GÖREVİDİR.

Avatar
CHP seçmeni 2022-01-26 15:12:10

Gereksiz bir açıklama olmuş.. İşinizi yapın kimin gidip gitmeyeceğine halk karar verir

Avatar
karda boğuldunuz 2022-01-26 15:29:05

istanbulu siz yönetiyorsunuz da ne oldu. 30 santim kar, hayat felç, başkan balık restoranda keyif çatıyor

Avatar
Has Çorumlu 2022-01-26 17:04:19

İmamoğlu ile fotoğraf çektirince kendini iktidar koltuğunda hayal ettin herhalde. kimin gidip kimin iktidar olacağına halk karar verecek.Tamam ekonomik sıkıntıları kara çevirmeye çalışıyorsunuz anladık. Ama bu millet sizin zannettiğniz gibi koyun değil. Chp'ye asla iktidar yüzü göstermez. Çünkü chp zavallı bir konumda hatta hdpkk ile aynı yatakta. Bunu halk Görüyor.

Avatar
Cafer 2022-01-26 17:59:30

AKP li beyler demek ne demek bu nasıl bir uslup...

Avatar
Hüsam 2022-01-26 17:26:24

Yav ben sen essahtan tahtasızmışsın ya la CHP hem kel hem fodul. Yav tamam Akparti gerçekten büyük hatalar içinde ama CHP muhalefette bile hatanız boyunuzu aşıyor neyimize güvenelim sizin.

Avatar
Çorumlu 2022-01-26 17:55:56

Yok heeerii

banner165