Hangisi doğru? Kafalar karıştı

CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel ile Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin sözlerinin birbiriyle çelişmesi kafaları karıştırdı.

29 Ağustos 2022 Pazartesi 00:52
Hangisi doğru? Kafalar karıştı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde savunma sanayisine yönelik fabrikaların temeli atılırken, CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel ile Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin sözlerinin birbiriyle çelişmesi kafaları karıştırdı.

Hakimiyet’ten Erol Taşkan imzalı habere göre; CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel, işadamı Ahmet Ahlatcı'nın yatırımını üstlendiği Sungurlu OSB’de temeli atılan fabrikaların hukuksuz olduğunu iddia etti.

BİRBİRİYLE ÇELİŞEN AÇIKMAMALAR

Özel, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin itiraz dilekçesi verdiğini iddia ederken, Tufan Köse kendisinin öyle bir itirazının bulunmadığını, dilekçede kendisinin isminin olmadığını öne sürdü. Özgür Özel TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, barut fabrikasında çalışacak insanların gelecekte olası bir patlama yaşanırsa, enkaz altından cenazelerinin çıkacağı varsayımıyla konuyu ele alırken, Tufan Köse’nin iki kez itiraz ettiğini, ilk itirazının işleme alınmaması üzerine de ikinci itirazını noter aracılığı ile gönderdiği bilgisini paylaştı.

İŞTE ÖZGÜR ÖZEL’İN O SÖZLERİ

Özgür Özel, basın toplantısında görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, 24 Haziran 2022 günü Çorum Valiliği ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvuruyor. İmar değişikliğini yapmadınız. Tarım dışı kullanım iznini almadınız. Bu alınmadan ve TEİAŞ’la protokol imzalanmadan bu imar değişikliği olamaz. Burada da bu fabrika yapılamaz. Temeli atılamaz. Bu eksiklikler giderilmeden olmaz diyor. Bu dilekçeyi veriyor, sonuna kadar haklı. Dilekçe itirazlarda yok. Tufan Köse şaşırıyor, bir soruyor ki kaydedilmiş ama işleme alınmamış. Neden? Aceleleri varmış, Cumhurbaşkanı temel atacak. Yav öyle şey mi olur deyip noterden ikinci başvuru; ikincisi 1 Temmuz. Başvuru süreci Haziran’da doluyordu, ilana çıkmayınca ihtar çekiyor. Bunu nasıl işleme almazsınız. Bu sefer işleme alıyorlar. Ama cevabı 1 Temmuz’dan 11 Ağustos’a kadar bekletip, 11 Ağustos’ta diyorlar ki dediklerinizde haklısınız, doğru, imar değişikliği yapılmadı, çünkü tarım bakanlığından tarım dışı kullanım iznimiz gelmedi ve TEİAŞ’la hala protokolü imzalamadık, doğru. İtirazınız doğrultusunda önümüzdeki dönemde tamamlanmasına karar verilmiştir deyip, 13’ünde Sayın Varank’ın meşhur konuşmasıyla Cumhurbaşkanı’nın uzaktan katılımıyla temeli atıyorlar. Bakın okyanustaki ada devletinde market açamazsınız böyle. Ben buraya market açacağım, orası market açma yeri değil, itiraz ediyorsun, haklısın diyor sonra yapacağız onu diyor. Önce gidiyor marketi açıyor. Sahra altı Afrika ülkelerinde bu şekilde kahvehane açamazsınız, kafeterya açamazsınız. Adamlar barut fabrikası açıyor, 2 bin 500 işçi çalışacak. O alan teknik olarak 10 kat büyük olmalı. Oraya 2 bin 500 kişiyi sıkıştıracaklar. Sonra Varank sayılar veriyor; Şu kadar kişi çalışacak, şu kadar milyar kazanacak. Eyvallah fazlası olsun. Ama çıkıp ta yarın öbür gün onun başına geçip şu anda enkazdan şu kadar işçi çıkarttık, bu kadarı hayatını kaybetti, bu kadarı bilmem nerede tedavi oluyor demeyin. O yüzden biraz laf dinleyin, söz dinleyin, hukuk dinleyin. 2 bin 500 değil 25 bin kişiye istihdam yarat be adam. Ama kurala kanuna uygun yap. Adam 2 bin 500 kişinin hayatını ortaya koydu."

KÖSE; BENİM ÖYLE BİR DİLEKÇEM YOK’

Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan’ın telefonla görüştüğü CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise Özgür Özel’in bahsettiği itiraz dilekçesinin kendisine ait olmadığını belirterek, “O itiraz dilekçesinde benim ismim yok” dedi.

Son Güncelleme: 29.08.2022 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bi haber 2022-08-29 09:48:42

Tufan Kose'nin Çorum'dan haberi yok ki. Disardaki insanlar bile Tufan Kose'den daha cok biliyor ve ilgileniyor Corum ile.

Avatar
Metropol mağdurları adına: 2022-08-29 08:05:14

Metropol arsasını nasıl (itfaiye karşısı)nasıl hiç ettiniz özellikle CHP encümen oylarıyla sıra Sungurlu da orayıda mahvedin göreyim sizi.İnsan bi şeyler üretir.Proje yok,gereksiz eleştiri çok.Vebal aldınız.

Avatar
Sungurlulu 2022-08-29 11:04:27

Sungurlu Organize girişine yapalım bir heykel de gölge etmesin bunlar... Mide bulandırmasınlar...

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-08-29 11:31:58

SİZİN BİRBİRİNİZDEN HABERİNİZ YOK. ÇORUM DA OŞUP BİTENDEN NERDEN HABERİNİZ OLSUN. TUFAN KÖSE ÇORUM MUHALEFET MİLLETVEKİLİ, ANCAK ÇORUM İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK. TUFAN KÖSE ÇORUM İÇİN HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR. TUFAN KÖSE'NİN ÇORUM'A VARLIĞI İLE YOKLUĞU BELLİ DEĞİL. TUFAN KÖSE'YE OY VEREN VATANDAŞLAR, NEDEN OY VERMİŞLERDİR. TUFAN KÖSE ALDIĞI OYLARI HAK EDECEK NE YAPMIŞTIR. ÇORUM DA YARIM KALAN, YAPILMAYAN YATIRIMLARI NİÇİN ULUSAL KANALLAR DA ANLATMAZ. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Bahattin 2022-08-30 10:29:38

2023’ te ülkeyi bunlar mı yönetecek? Şimdiden hayırlı olsun.

Avatar
Vatandaş 2022-08-31 22:06:30

Adamın milletvekili olarak tek icraatı bu olacak

Avatar
adnan demirci 2022-08-29 09:28:04

Buna ne denir ne yorum yapılır. Varsa da yok diyor. Noldu. ben engellemedim.

Avatar
Yozgatlı 2022-08-30 18:43:12

Bence bu yatırımları hızlı bir şekilde Yozgat'a kaydırın... Bakın nasıl hızlı bir şekilde tamamlıyoruz, hem Çorum'dan minibüsle işçi de alırız.. Havaalanı gibi, hızlı tren gibi. Çorulular beceremeyecek bu işi de galiba...

banner165