Hastalığı önce teşhis, sonra tedavi edeceğiz

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu Elvan Yılmaz'ın sorularını cevaplandırdı

28 Şubat 2019 Perşembe 20:32

ELVAN YILMAZ

Dr. Bilgi Terlemezoğlu, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’nin Çorum Belediye Başkan Adayı. Aynı zamanda İYİ Parti’nin ilk belediye başkan adayı olma özelliğine sahip oldu.

Belediye başkan adayları arasında en genç olanı. “ Temiz kalbimle geldim, hizmet etmek istiyorum” diyor. Kırmadan dökmeden seçim süreci geçireceğini taahhüt ediyor.

Söyleyişinin öncesi ve sonrasındaki konuşmalarımızda da bunu tespit ettiğimi rahatça söyleyebilirim.

Kendinden edindiğim izlenim bu yönde.

Kimseyi kıracak bir mizaca sahip olmadığı gibi, kırıp dökecek biri de değil.

Sert üsluptan uzak sevecen, belli ki kendini iyi yetiştirmiş bu genç arkadaşımız.

Siyaset maalesef bizim ülkemizde yangın söndürücü gibi değil de, körük gibi. Hatta daha ileriye gideyim, ‘dil’ bir silah olabilir ama iftira değil.

Ve yine maalesef ülkemiz epeydir babacan, birleştirici “Kaht-ı Ricalı” yani devlet adamlığı kıtlığı yaşıyor.

Bilgi Terlemezoğlu ise  Çorum’un polarizasyondan, ötekileştirmelerden, kargaşadan kurtulabilmesinin tek çaresinin  kardeşlik dili olacağını düşündüğünü, seçim çalışmalarını bu yönde sürdüreceğini üzerine basa basa  söylüyor.

Seçilirse ne yapacağından çok, bu birleştirici, barışçı dilinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Seçilmez ise de, pozitif bir iz bırakacağına inanıyorum.

Anlattıklarından çok, anlatma tarzından, kibarlığından söyleyişimiz sırasındaki bizimle olan diyaloğundan haz aldığımı belirtmek isterim.

Söyleşimize  geçmeden önce kendini tanımak için bir background’ını yapayım…

1978 yılında Çorum’un Dodurga ilçesinde dünyaya gelen Dr. Bilgi Terlemezoğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendislik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı Üniversite’nin Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı’nı bitirerek, Jeodezi ve Fotogrametri Yüksek Mühendisi unvanı aldı.

2002-2005 yılları arasında Ürdün Kraliyet Sarayı’nda deniz-kara inşaatları, içme suyu hattı, su depoları, su alma yapıları ve pompa istasyonları projelerinde çalıştı. 2006-2007 yılları arasında Cezayir’de tren yolları, viyadükleri ve tünelleri projelerinde görev aldı.

2007-2018 yılları arasında İstanbul, İzmir, Aydın, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Trabzon, Balıkesir, Kayseri, Antalya ve Ankara illeri ile Moğolistan, Arnavutluk ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi, barajlar, hidroelektrik enerji, tüneller ve su hattı projelerinde çalıştı. Terlemezoğlu, 2018 yılı içerisinde doktorasını tamamlayarak doktorluk unvanı aldı. Bilgi Terlemezoğlu, evli ve 1 çocuk babası.

Neden aday oldunuz?

Çorum’un öz evladıyım. Kentte nüfus arttıkça sorunlar dağ gibi büyüyor ve çözümsüz bırakılıyor. Şehrin problemlerine çözüm üretmek için aday oldum. Bir çok projem var. Yılların birikimiyle, hayallerimle, projelerimle geldim. İyi Parti Çorum’da iyi bir ekip kurdu. Çorum’un geleceğini yine Çorumlular ile hazırlayacağız.

Belediye başkanı olursanız diğerlerinden farklı olarak ne yaparsınız?

Belediyecilik çok nadir yapılıyor. Park yapmak, çöp toplamak, asfalt sermek belediyecilik değil. Belediyecilik o bölgenin öz kaynaklarını insanların tamamına hizmet olarak ulaştırmaktır. Belediye Başkanı ağabey, kardeş, liderdir. Belediye her işin öncüsüdür. Ama bugün belediye hizmet noktasında eksik kalmaktadır.

Çorum’un kentleşme açısından en önemli ilk üç sorunu nedir?

Çorum’un sadece öncelikli sorunları değil, tüm sorunları önemlidir. Trafik yayalarla birlikte akıyor. Her yerde uygun park yeri, otopark bulamazsınız. Hırsızlık olayları arttı, güvenlik sorunu var. Sanayici, esnaf kan ağlıyor. Ateşli bir Çorumspor taraftarı var, kulüp başkanı ve futbolcular sıkıntı içinde. Ama Çorumspor hak ettiği desteği alamıyor. Turizm pastasından alınan pay yetersiz. Çorum 19 yıldır hak ettiğini alamıyor. Yozgat’a verilen yatırımlar Çorum’a verilmiyor. Seçim döneminde Çorum’un problemleri hatırlanıyor, seçimden sonra unutuluyor. Çorum, belediyecilikte yeterli hizmeti alamıyor. Yollar, Kentpark her yerde var. Örneğin Ankara modern bir kasaba. Büyük AVM’ler, kentpark gibi büyük parklar var. Belediye imkânlarından şehre yapılan bazı şeyler gereksiz, bazıları ihanet, bazıları yetersiz. Küçük esnaf kan ağlıyor. Büyük marketlerin yaygınlaştırılması doğru değil, esnafı bitiriyor.

Öyle ya bu makama aday olduğunuza göre projeleriniz olmalı. Bu projelerinizi bize anlatır mısınız?

Bir çok projemiz var. Şimdi burada anlatmak istemem. Vatandaşın sorunları önceliğimiz olacak. Şimdi burada bir sürü vaat sıralarım. Ama önceliğimiz sivil toplum kuruluşları, esnaf ve sanayinin temsilcileri ve esnafın yaşadığı sorunlardır. Ağırlık vereceğimiz projeler onların sorunlarının çözümü olacaktır. Ortada bir hastalık var. Önce teşhis sonra tedavi. Halkla buluşuyoruz, birkaç gün içinde güzel projeler açıklayacağız.

Müsaade ederseniz burada araya gireyim. Bu projelerinizi yaparken mevcut belediyenin mali durumu sizi endişelendiriyor mu?

Çorum Belediyesi’nin mali durumunu faaliyet raporlarından inceledim. Sadece Çorum değil, tüm Türkiye’de belediyeler sorunlu. Borç yükünün olması Çorum’un çaresiz olduğunu göstermez. Ben borçlu belediyede bir şey yapamazsam hiçbir aday yapamaz. Çorum’u tek başıma yönetmeyeceğim, kasılmayacağım. Tüm sektörlerle el ele verip, karamsar olmadan Çorum’u İç Anadolu’nun, Karadeniz’in ve Türkiye’nin örnek kenti yapacağız. İş insanları bu şehri belli bir yere getirdi. Bugün Çorum kan kaybediyor. Elbette değerli yatırımlar ve kurumlar var. Ama yeterli değil.

Rakipleriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rakiplerimizle kavga etmeye, yıkmaya, yakmaya gelmiyoruz. Birlik, beraberlik ve sevgi için geliyoruz. Hep beraber şehre kazandıracağız. Diğer siyasi partilerin adaylarını ziyaret edeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adalet mi dedi birisi..... 2019-02-28 23:11:12

Belediye hizmetlerinin bazıları yetersiz bazıları gereksiz bazıları ise ihanet demiş. Çok doğru tespit. Ihanet kısmı daha çok ilgimi çekti. Ihanet denilebilecek belediye icraatlarindan birkaçını yazmak istedim. Çevre yolu yanındaki yurt, erzurum dede civarındaki yurt, hastane yeri, stad yeri, sultan tavır, dere kenarlarının imara açılması Tavukluk, belediye binasının yeri, üzerine vazife olmayan işlerin yapılması, meselâ imam hatip stad kapalı spor salonu,mahalle mescidleri, belediye imkanlarının bir kısım cemaat ve vakıflara aktarılması,..... iyi birşey yok mu var tabi. Buhara kültür merkezi yeni hal binası yeni hayvan pazarı yapılan küçük büyük parklar... belediyenin görevleri bellidir. Parayı ve imkanları çorum için corumlu için kullanılmalı.

Avatar
Birbilen 2019-02-28 23:00:43

Seversin sevmezsin beğenirsin beğenmezsin tkp li belediye başkanına mehmet fatih macoglu 'na sormuşlar nasıl bu kadar şeffaf olabiliyorsunuz. Cevap: çalmazsanız şeffaf olursunuz. Belediyeciliğin mali kısmı böyle olmalı.

Avatar
tolga 2019-02-28 21:23:24

"Ağırlık vereceğimiz projeler esnafın sorunlarının çözümüne yönelik olacak".. söyleminiz pek olmamış.. esnafın sorunu bitmez.. kaldı ki esnaf işini doğru dürüst yapmıyor.. müşterisini önemseyen layıkıyla iş yapan esnaf kalmadı..

Avatar
Cengo 2019-02-28 21:43:36

Elvan girişi iyi yapmiş herifi.şişirerek elvan akppppppo başka yolu yok

Avatar
Ader 2019-03-01 09:31:26

benim bildiğim böyle bir göreve talip olan hastalığı teşhis etmiş olarak talip olur.bu zatı muhterem seçilecek sonra teşhis daha sonra tedavi....baştan kaybetti.