‘Havaalanı’ dedi, iktidarın yerel aktörlerini eleştirdi

Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, CHP'dan adaylığını açıkladı, havaalanı yatırımı için iktidarın yerel aktörlerini eleştirdi.

22 Mart 2023 Çarşamba 19:50
‘Havaalanı’ dedi, iktidarın yerel aktörlerini eleştirdi

Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, CHP’den Milletvekilliği Aday Adaylığı açıklamasını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla kamuyona duyurdu.

CHP İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, partililer, ailesi ve dostları katıldığı toplantıda konuşan Yolyapar, Çorum havaalanına dikkat çekerek, “Ulaşım alt yapısında istediğimizi bir türlü yaptıramadık. Aslında Çorum’a havaalanının şart olduğunu herkes biliyor. Örneğin, Cumhurbaşkanı O dönemin Çorum Milletvekillerine ‘Bizim Milletvekillerine sorun bakalım havaalanı için ne düşünüyorlarmış’ diye sordurduğu zaman bakın ne cevap almış. Dönemin Çorum Milletvekili Salim Uslu ‘Gerek yok canım Merzifon havaalanı bize çok yakın’ demiş, Lütfiye İlksen Ceritoğlu ise ‘Ben Ankara’dan Çorum’a gidip gelmek için karayolunu kullanıyorum’ cevabını vermiş, yine mevcut Milletvekili, Ahmet Sami Ceylan ise  ‘halk istiyor falan filan’ diyerek geçiştirilmiş, aslında Çorum’un büyümesi ve gelişmesi için şart bir yatırım” değerlendirmesinde bulundu.

Yolyapar, 14 Mayıs seçimlerinin demokrasi adına adeta köprüden önceki son çıkış olduğunu, Millet İttifakı’nın öngördüğü güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistem için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini savundu.

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketlerinin tüm ulusun ruhunu kararttığını, bu acıyı asla unutmayacaklarını vurgulayan Yolyapar, “Ama, ülkemizin içinde bulunduğu büyük ekonomik kriz ve otokrasiden teokrasiye sürüklenme riski nedeniyle, ayağa kalkmak, dimdik durmak ve gücümüzün son raddesine kadar demokratik mücadeleyi sürdürmek zorundayız. Zaman, bireysel hesaplarla uğraşma zamanı değildir. Yüce Atatürk’ün bize emanet ettiği bağımsız, demokratik, çağdaş ve uygar Türkiye’yi, her türlü saldırıya karşı savunma ve gelecek kuşaklar için güzel yarınlara yol açma zamanıdır. Yoksa bu güzelim ülkemiz, elimizin altından kayıp gidiyor.”dedi.

ÇORUM İÇİN YOLA ÇIKTIM’

Yarım asırdır gazeteci olarak Çorum’un sorunlarına sahip çıktığını, etkin biçimde kamuoyu oluşturarak Çorum’a pek çok yatırım ve hizmetin kazandırılmasına katkı sağladığını iddia eden Yolyapar, “Çorum’un önde gelen kadın hakları savunucusu ve gençleri önceleyen yenilikçi bir vizyoner olarak, 'daha yaşanır bir Çorum, sanayi ve kültür kenti Çorum' gibi hedeflerime, benim gibi düşünen ve bana inanan dostlarımla, hemşehrilerimle birlikte yürümek üzere yola çıktım."diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.03.2023 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SORUMLU 2023-03-23 08:44:55

2053 DE YAPILACAĞINA İNANIYORUM. YOLA DEVAM.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-03-23 15:40:19

Çorum'a yağmurlu hava da su vermezler. ÇORUM'A HAVALİMANI DA, DEMİRYOLU DA YAPILMAYACAK. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
İskilipden 2023-03-22 22:24:01

İskilip Meslek Yüksek Okulu bekliyor
Tosya İskilip, Çankırı İskilip, Çorum İskilip arası bekliyor.
Kale restorasyonu bekliyor
Kültür merkezi ve gençlik merkezi acilmali

Avatar
Çorumlu 2023-03-23 00:30:46

Bir Allah ın kulu yazmazmı havaalanı hızlı tren yatırım diye bu millete bu vekiller lüks.

Avatar
Selahattin 2023-03-24 14:48:52

Zavallının çorum için havaalanından başka önereceği birşey yok 20 senedir.