Hayatının projesini açıkladı

MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, bugün projelerini açıkladı

20 Mart 2019 Çarşamba 11:20

MUSTAFA DEMİRER

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, 'hayatımın projesi' dediği projeyle birlikte Çorum için 40 projesini açıkladı.

MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları Başkanı M. Yavuz Ünlü, bazı meclis üyesi adayları ile birlikte Kahveland’da düzenlediği basın toplantısında 40’ın üzerinde projesini sunan MHP adayı Kenan Şahin, Çorum’da adaylığının ilk gününden itibaren hemşehrilerinin yoğun teveccühü ve ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın seçimi ya AK Parti ya da CHP’nin kazanacağına yönelik açıklamalarını da eleştiren Şahin, “AK Parti yönetimi insanları tehdit etmeye başladı. 65 yaş aylığı, sosyal yardımlar kesilecek diyorlar. Biz olmazsak CHP kazanır diyorlar. Biz Çorum kazansın istiyoruz.” dedi.

Şahin, toplantıda ‘hayatımın projesi’  sözleriyle ‘çılgın’ olarak adlandırdığı bir projesi ile mega olmayan ancak kente nefes aldıracağını ifade ettiği 40’ın üzerinde önemli projesini görsellerle birlikte özetledi.

İşte MHP adayı Kenan Şahin’in bazı projeleri:

SAAT KULESİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ

Bu proje Çorum’da yaşam şeklini değiştirecek hayatımın projesi. 45 bin m2 kapalı alanla şehir merkezinde trafik problemi çözülecek. 85 bin m2 yeşil alan oluşacak. Gazi ve İnönü Caddesi ile Ulu Camii’nin bir bölümünde araç trafiği olmayacak. Farabi Caddesi Saat Kulesi ile birleşecek. Dönemin Çorum Belediye Başkanı Necdet Diken’in düşündüğü ancak uygulamaya geçiremediği projesi. 1 kilometre tünel yapılacak. ÇorumGaz, otobüs durakları ve Saat Kulesi arasında 1.200 araç kapasiteli yer altı otoparkı ihdas edilecek. Farabi, Gazi ve İnönü Caddesi birbirine bağlanacak. Ulu Cami civarı, İnönü ve Gazi Caddesi’nin bir bölümünde yürüyen yayalar araç göremeyecek.

İnönü ve Gazi Caddesi’nin bir kısmı, Ulu Cami ve etrafı ile Farabi Caddesi’ni Saat Kulesi’ne bağlayan yolların tamamının yer altına alınmasını içeren, 45 bin m2 kapalı alan 1.200 araçlık otopark ve işyerlerini içeren bir projedir. Proje bittiğinde şehir merkezinde 85 bin m2’lik bir yeşil alana ulaşacağız. Şehir merkezinde Saat Kulesi, Ulu Cami, Arasta ve çevresinde araç trafiği hiçbir şekilde olmayacak. Hem şehir içi trafik rahat olacak. Çorumlu huzurlu ve konforlu bir şekilde yaşayacak. Hafif raylı sistem projesi de kampüsleri birbirine bağlama hedefidir. Üniversitemizde öğrenci sayısı 19 bindir. Yakın zamanda inşallah 30 bine yükselecektir.  Üniversitemizin kuzey ve güney kampüsünü birbirine bağlayan hafif raylı sistemin alt yapısıdır. Aslında Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi de Hafif Raylı sistemin alt yapı projesidir.

YAPAY PLAJ PROJESİ

Türkiye’de bir örneği Eskişehir’de var. İkincisi Çorum’da olacak.

TELEFERİK PROJESİ

Akkent Mahallesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında teleferik hattı kurularak toplu taşıma yapılacak.

NAZIM İMAR PLANI

Şehrin gelecek 50 yılına projeksiyon tutacak 1/5 binlik nazım imar planı hazırlanacak

ULAŞIM MASTER PLANI PROJESİ

2.ÇEVRE YOLU PROJESİ

Ankara Yolu Yaydiğin-Gülabibey ve Bahabey Caddesi üzerinden Samsun Yolu’na bağlantı sağlayacak ikinci çevre yolu ile şehir içi trafiği rahatlatılacak.

500 MİLYONLUK BORÇ

Çorum Belediyesi’nin mali durumu sıkıntılı. 500 milyon liralık borç ödenerek en önemli proje gerçekleştirilmiş olacak

HAFİF RAYLI SİSTEM

Hafif raylı sistem projesi de kampüsleri birbirine bağlama hedefidir. Üniversitemizde öğrenci sayısı 19 bindir. Yakın zamanda inşallah 30 bine yükselecektir. Üniversitemizin kuzey ve güney kampüsünü birbirine bağlayan hafif raylı sistemin alt yapısıdır. Aslında Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi de Hafif Raylı sistemin alt yapı projesidir.

ÇOMAR BARAJI REKREASYON PROJESİ

AŞAĞI SANAYİ-KUNDUZHAN MAHALLESİ DÖNÜŞÜM

DOĞAL YAŞAM PARKLARI

MAHALLE KÜTÜPHANELERİ

Millet Kıraathanesi benzeri her mahalleye birer kütüphane yapılacak. Ziyaretçilerine ikramlarda bulunulacak.

OSMANCIK ÜST GEÇİDİ YIKILACAK

TARİHİ DOKU PROJESİ

Çorum’da bulunan tüm tarihi değerler ayağa kaldırılacak.

KENT MEYDANLARI PROJESİ

OTOPARK PROJELERİ

Kent Meydanı ve Çorum Park altına otopark yapılacak. Ayrıca Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi ile birlikte otopark kapasitesi artırılarak şehir merkezinde otopark sorunu kökten çözülecek.

HAVA TAKSİ

MEVLEVİHANE PROJESİ

KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Mevcut Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı Kongre Kültür Merkezi yapılacak

Son Güncelleme: 20.03.2019 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2019-03-20 12:07:50

Saat kulesi civarı yayalaştırma projesi çok güzel. Gazi caddesi çorum park yanından, inönü caddesi de eski emniyetin ordaki(garanti bankası yanı) kavşaktan araç trafiğine kapatılabilir. Halil ibrahim başkanın ordan planladığı yeni geniş yol ve gazi ile fatih caddelerine bağlayacak olan yolla birlikte düşünüldüğünde gayet uygulanabilir bir proje. Ulu camii arkası da yayalaştırılabilir, yazı çarşıdan yeni belediye binasına açılan yoldan trafik yönlendirilir.

Avatar
Dalga geçenlere sesleniyorum 2019-03-20 21:35:58

Burada Çorum için çalışan Çorum için hazırlanan projeler var. İlla gözünüze girmek için park mı yapılması lazim ? İlla havuz mu yapılmasi lazım her yere size yaranmak için ? Bunların hepsi yapılabilecek projeler fakat akp belediyesi Çorum'a çalışmak yerine kendi cebine para attığı için yapılmadı. Külcünün maddi durumunu bir sorgulayın isterseniz belediye başkanlığından mı gelmiş o kadar mal mülk ?

Avatar
ahmet 2019-03-20 22:44:23

Bu adam seçilmezse Çorum çok şey kaybeder.Harika projeler.Allah aşkına 16 yılda adamakıllı parktan başka ne yapıldı Çoruma.Gidin bi Eskişehire de şehir görsün yüzünüz.Buradan olumsuz yorum yapanlara söylüyorum.Siz daha çok beklersiniz.Atı alan üsküdarı geçti.

Avatar
Ali 2019-03-20 23:02:01

Bir şehrin kalkınması için proje dediğin böyle olur.Kapak olsun.

Avatar
Sezer 2019-03-21 10:34:33

Çoruma çağ atlatacak projeler.Tebrikler.Kapak olsun.

Avatar
Karşı Köyün Delisi 2019-03-20 20:52:51

Bunların hiç birini yapmasada betoncunun taktığı 600 trilyon borcu ödemesi yetmezmi. Sözünü tut Kenan Bey (aynı şey Özgür Bey içinde geçerli) seçilirseniz geçmişte yapılan tüm ihaleleri doğrudan alımları hatta avansları inceletecekmisiniz. Belediyeye yıllarını vermiş 300 emekçi bi çırpıda torba yasa ile başka kurumlara gönderilirken Kimin kaç yakını köylüsü akrabası işin ehli olmayan kaç kişi Belediye şirketinde işe alınmıştır. Çorumdaki paralel yapı Belediyedeki etkisi iddialarının üstüne gidecekmisiniz. otoparkçılarla ve çekicilerle iş tutup gariban insanları mağdur ettiğini (belli sayıda araba çektirdiği takdirde çeğrek altınla ödüllendiriliyor) maaş promosyonları hakkındaki şaibesini araştıracakmısınız. Hoş bütün şirket işçileri üç kuruş zammı alınca hepsi sus pus.

Avatar
SAYIN ASGIN IN PROJELERI BUNLAR DIYENLERE 2019-03-22 13:15:02

Asgın tecrübesi ve mesleği gereği ne kadar böyle projeler hakkında bilgi sahibi olabilir ve projeleri uretip uygulatabilir? sırf ak partiden aday olduğu için destekleniyor. Kenan bey bu ise mesleği gereği
belediyeyle iç-içe,imar, proje vs. hepsinde işin ehli. PROJE SADECE FIKIR SUNMAKLA OLMAZ ISI BILIP UYGULATACAK EKSIKLERI TESPIT EDIP COZUM BULACAK DONANIMA SAHIP OLMAK GEREKLIDIR..KENAN BEY KAZANMALI

Avatar
Ertuğrul KAZAK - Çorum Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı 2019-03-20 12:20:15

Sayın Belediye Başkan Adayı. Çorum'da yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştıracak ve onları sosyal yaşama bağlayacak bir projeniz var mı? Varsa bilmek isteriz.

banner165