Hem suç duyurusunda bulundular, hem de...

CHP yönetimi AK Partili Keleş hakkında suç duyurusunda bulundu

02 Eylül 2019 Pazartesi 17:21
Hem suç duyurusunda bulundular, hem de...

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in Diyanet’in 30 Ağustos hutbesiyle ilgili Kemalistlere yönelik sözlerine tepkiler devam ediyor. CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve partililer bugün Adliye’ye giderek Keleş hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “Diyanet de bu sayede var olan bir kamu kurumudur. 120 bine yakın din görevlisinin maaşları bu ülkenin vergilerinden ödenmektedir. Hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılmamış olması şehitlerimiz ve gazilerimize yapılmış bir haksızlıktır. Yurttaşlarımız da büyük bir tepkiye neden olan bu durum haklı eleştirilere yol açmıştır. Sinagoglardan “ Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” nameleri yükselirken Türklük ve İslamiyet’in yaklaşık yüz yıl önce bu topraklardan kazınıp atılmasına karşı duran Mustafa Kemal Paşa’nın adının anılmaması son derece üzüntü vericidir. Mensup olduğu siyasi partiye oy verenlerin de bu eleştirilere katıldığı, destek ve onay verdiği kesindir. Reşit Keleş’in söz konusu paylaşımı toplumda infiale, ayrışmaya, çatışma kültürünü beslemeye hizmet eder. Olsa olsa toplumu kutuplaştırır, düşmanlaştırır. Bu toprakların tarihi sözü edilen hoşgörüsüzlüğün ortaya çıkardığı kanlı örnekleriyle doludur.

18 yıldır şımartılan irtica bilinç altını kusmaya başlamıştır. Bu aykırı söylemlerin Çorum’da çok sık ortaya atılmasının bir geri planı olması gerektir.” dedi.

Tüfekçi, Reşit Keleş’in istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Dinsel gericiliğe verilen ödünler nedeniyle gün geçmiyor ki Reşit Keleş gibi meczup birileri ortaya çıkmasın.
Şehrimizde herkese eşit mesafede hatta mesafesiz olduğu iddiasında olan belediye yönetimi, AKP il yönetimi, hatta genel merkezi kamu oyunu tatmin edecek biçimde samimiyetini kanıtlamalı Reşit Keleş belediye meclisi üyeliğinden, parti üyeliğinden istifa ettirilmelidir.
Biz Cumhuriyet’in kurucu partisi olarak Cumhuriyet değerlerine ve bu değerlere inanmış yurttaşlarımıza yönelmiş bu iğrenç söylemin hukuksal düzlem de takipçisi olacağımızı Ülke ve Çorum kamu oyunun bilgisine sunarız.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.09.2019 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Show time 2019-09-04 00:24:39

Show time da 10 numarasının arkadaş bu millete inancı kıyafeti değerlerine en büyük küfrü zulmü otekilestirmeyi böcek gibi davranmayı sizin gibi kemalist diye uydurdugunuz akıl ve insanlık dışı davranislarinizdan dolayı milleti getirdiğiniz yerde şimdi siz duruyorsunuz. 50 yaşına gelmiş bir adam Kendine yakışmayan bir hakareti neden etti diye bir düşünseniz anlarsınız. Kemalistik yerine Atatürkçülük yapsanız anlarım. Şimdi birileride tayyibistlik, yapsa siz ne derdiniz.Gayet basit sahte hesaplar uzerinden ağız dolusu söverdiniz.Herzaman olduğu gibi perde arkasından Türkiye Cumhuriyeti nin bütün değerlerine hakaret edersiniz. Perde önünde aslan gibi yalandan kukrersiniz. Hadi ordan

Avatar
Don Kişot 2019-09-04 07:58:11

Bi platform vardı,neydi hah insanı değerler platformu. Noldu bu olaya tepki göstermeniz için emirmi gelmedi henüz? Siz adınızı değiştirin aslan parçaları, du bakıyım tamam buldum. İşimize gelenler platformu...nasıl

banner165