Hezimete uğrayacaklar

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Elvan Yılmaz'la 5 Soru 5 Cevap'ta.

06 Haziran 2018 Çarşamba 01:07
Hezimete uğrayacaklar

Milletvekili birinci sıra adaylarını kapsayan, ‘5 soru-5 cevap’ın sonuncusunu CHP milletvekili adayı Tufan Köse’yle yaptık. Köse, neden tekrar aday olduğunu, hayalindeki Çorum’u, önümüzdeki dönem neler yapacağını habercim19’a anlattı. İlk iki dönemde ön seçimle rakipleriyle kıran kırana mücadele edip birinci sıra adayı olduğunu söyleyişimiz de bizlere hatırlatan Köse, Çorum’un sıradan bir kent olmadığını, yeterli destek sağlandığında daha yaşanabilir bir kent olacağını ifade etti. Biraz sonra okurken göreceksiniz, Tufan Köse’nin sorduğum tüm sorulara rahat cevap verirken, yalnız beşinci soruya çok kısa cevap vermesi beni şaşırttı. Verdiği cevap sorduğum sorudan daha kısa idi.

Tufan Köse 1 Ocak 1967 tarihinde Çorum'da doğdu. , İlkokulu Albayrak, Orta ve liseyi yatılı olarak Samsun Anadolu lisesinde okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. 1990-1911 yılları arasında   Çorum'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı.
Halkevleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) gibi birçok sivil toplum örgütünde üyelik, Çağdaş Hukukçular Derneğinin Kuruculuğu ve Çorum Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2008-2011 yılları arasında iki kez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanlığı yaptı.

İki defa ön seçimle Çorum milletvekili adayı oldu. 24 Haziran seçimleri öncesi genel merkezin onayıyla yine CHP birinci sıra milletvekili adayı oldu. Köse, evli ve iki çocuk babası.

Seçildiğiniz takdirde üçüncü dönem milletvekili olacaksınız. Bugüne kadar yapamadığınız, yapmadığınız, eksik bıraktığınız ne var ki, tekrar aday oldunuz ve bu dönem farklı olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Partimizin iktidar olması, bizim de bu ülkenin yönetiminde yer alma iddiamız var. Türkiye’nin en büyük problemi yetişmiş insan yokluğu. Bugün her zamankinden daha fazla CHP’nin iktidarına, adayımız Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı olmasına, milletvekili çoğunluğunun Millet İttifakı’na ait olmasına ihtiyaç var. Bütün bunlar için de bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş insanların desteği ve CHP’nin iktidarına ihtiyaç var. Yoksul halkın refahı ve huzuru, gelir adaletinin sağlanması için çalışacağız. Çorumumuz’un bölgesinde lider kent olması yönünde çaba harcayacağız.

Çorum birinci öncelikli sorunu nedir, nasıl bir Çorum hayal ediyorsunuz?

Ulaşım ağları ile Türkiye’nin her noktasına demiryolu ve havayolu ağı ile bağlanmış, yeniden ekonomisi daha güçlü ve rekabete dayanıklı, nüfusu 1 milyona ulaşmış, sosyal barışı sağlamış bir Çorum hayal ediyorum. Çorumlu bunu başarabilecek güçte. Çorum, sıradan bir kent değil. Markalarını dünyaya pazarlayan bir şehir. Yeter ki elinden tutulsun. Örneğin; Çorum, toprak sanayinin önemli bir kenti. Tuğlayı 70 kuruşa üretiyor, nakliye 100 kuruş.

İyi Parti'ye geçen ‘on beş’  CHP’li milletvekili içerisinde siz de bulunuyordunuz. Sizin gibi İYİ Parti’ye geçip geri gelen Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ‘bizim haberimiz yoktu, kurbanlık koyun gibi gittik’ dedi. Siz ne hissettiniz, nasıl bir duyguya kapıldınız o an?

Partimin verdiği görevi büyük bir mutluluk içinde yerine getirdim. Demokrasiye kurulan tuzağı parça parça ettik. İktidarın kumpas, tuzak ve hilelerini engelledik. Yaptığımla gurur duydum. Yani özetle, hem partimin verdiği görevi yerine getirdim hem de demokrasinin önündeki engelleri kaldırdım, gurur duyuyorum.

YSK 11 üyeden oluşuyor. 11 üyeden 4’ü oy kullanma hakkı olmayan siyasi parti temsilcilerini kapsıyor. İYİ Parti’nin durumu gündeme gelince 5’e 5 kalıyor. Gelmeyen bir üyenin de olumsuz oy kullanacağı biliniyor. Türkiye demokrasisine katkıdan başka bir şey vermedik. Kurbanlık koyun değil onur verici bir şey. Millet İttifakı çoğunluğu sağlayıp Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda bu yapılanın tarihi bir girişim olduğu anlaşılacaktır.

Cumhur ittifakı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Cumhur İttifakı kuruluşundaki art niyetinden dolayı hezimete uğrayacaktır. Madem bu kadar iyi yapıyorlardı, 18 ay ülkeyi yönetme şansları varken niye seçime gittiler? Vatandaşın bunların ittifakına meyli yoktur.

Çorum’un tek muhalefet milletvekili olmanıza rağmen, sizi yerelde muhalefet yaparken pek göremedik.  Bu şehri yöneten iktidar mensubu siyasilerin hiç mi hatası olmadı?

Biz konumuza göre gerek mecliste gerek Çorum yerelde eleştiriler yaptık. Eğer eksiğimiz varsa kendimizi sorgulamasını biliriz.

EDİT: Milletvekili adaylarıyla yapılan söyleşi sıralamamız, adayların uygun zaman ölçüsüne göre yapılmıştır. Özellikle bir sıralama oluşturulmamıştır.

Son Güncelleme: 06.06.2018 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2018-06-06 12:15:37

Sayın Tufan köse adayımızı tanımamiza yardimcı olduğunuz için tesekkur ederiz biz hiç çorum sokaklarinda halkın arasında görmemiştik kendisini nasıl birisi diye merak ediyorduk

Avatar
Doğruya doğru 2018-06-06 15:06:46

Adamı Çorum'da gördüğümüz yok yine geldi başımıza aday oldu